Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer 1
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (97)

Helo 

všechny recenze uživatele

Strašně těžký na hodnocení. Není to vyloženě parodie, ale kopírkou ST se mi to taky nazývat nechce, protože je to přecejenom poněkud jiný. MacFarlanovskej, mnohdy dost absurdní humor, je tu namontovanej na bratříčka Rodenberyho světa, a dost často se mu díky tomu daří nastavovat (ne vždy)humorný zrcadlo dnešnímu skutečnýmu světu. Díky epizodičnosti, která na mě už moc nefunguje, to pro mě není za 5*, ale jednotlivý epizody jsou každopádně povedený, maj myšlenku i nápad, kterej probouzí v divákovi zvědavost, často i ten skoro už zapomenutej úžas nad objevováním tajemství vesmíru (např. SPOILER!!!!!!!!!!! 2D svět). ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Tohle je Star trek. Star trek, v kterém je sice hodně humoru, což v klasických ST nebylo a nejsem si úplně jistý zda by se to Roddenberrymu líbilo. Nicméně jako celkem by byl jistě potěšen, narozdíl od toho "opravdového" Star trek: Discovery, v kterém ze světa ST nezbylo prakticky nic. Záměrně jednoduché efekty, záměrně lehce rozeznatelné postavy, výborné příběhy a pokud to situace dovolí tak i břitký humor. Nenavazující příběhy, které dnes už tak strašně chybí...jen osobnosti, které jsou mimochodem také jednodušše, ale dobře napsané a zahrané a navíc strašně sympatické, uvěřitelné a lidské. Je to pocta klasickým ST a dalším scifi seriálům typu Krajní meze a to přitom lehkou vtipnou formou, kde ale nechybí dramatické napětí a dobré zpracování nápadů/dílů. Jen tak dál, zatím pro mě 90% ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavá parodie Star Treku od Setha MacFarlanea. Kupodivu ani humor není moc přepálený. Děj se odehrává v roce 2419. Kapitán Mercer je po pauze pověřen velením lodi Orville. Musí se seznámit s novou posádkou. Po menší potyčce se svojí ex se nálada uklidní a posádka začne fungovat. Fóry jsou tu dost povedené. Spousta epizod jakoby svým dějem kopíruje Star Trek. Občas se tu dočkáme i slušného filozofického přesahu, což u komedií není moc běžné. Jednotlivé díly na sebe moc nenavazují. Můžeme ale pozorovat vývoj vztahů mezi členy posádky. Kvalita jednotlivých dílů je dobrá, ale některé jsou hodně povedené. Vtipy reagují často na aktuální věci. Posádka je sympatická a obsazení taky. Nová série je tu a s ní i nový konflikt. Naší posádce se ale vše podaří vyřešit. "Moclanďané močí pouze jedou ročně." :D ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvele. Mix tradicnich trekovskych dobrodruzstvi s trosicku osobitejsim McFarlanovym humorem mi opravdu sedl a celou serii jsem se bavil. Bylo tu par slabsich dilu, ale vetsina jich byla na plny pocet. Ja se bavil, atmosfera dobrodruzstvi a objevovani novych planet, civilizaci a entit me naplnovala uz u uvodnich titulek. Proste paradni spin na trek, lepsi nez samotny trek. ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Možná to měla být parodie na Star Trek, ale vyšel z toho docela zajímavý bratříček Star Treku. Pokud vás to nechytne ani po sedmém dílu, ok, není to pro vás. Ne všemu se dá smát, ale stejně jako u Family Guye musíte tento druh humoru trošku akceptovat a ty vážné linky tomu sedí. UPDATE po druhé polovině 2. série: Osvěžující a rozhodně nejlepší sci-fi seriál za posledních 10 let. LOVE IT! ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • Název epizody Elektrická ovce je odvozen od knihy „Sní androidi o elektrických ovečkách?“ od autora Philipa K. Dicka. (HellFire)
  • Epizóda je venovaná Lise Banes, ktorá tragicky zahynula 14.6.2021. 26-ročný vodič skútru nerešpektoval červenú farbu semaforu, zrazil ju, a následne ušiel z miesta činu. Herečka utrpela zranenia hlavy, ktorým podľahla. (koba)
  • První epizoda třetí série nám představí novou postavu, navigátorku Ensign Charly Burke (Anne Winters). Orville neměl navigátorku od té doby, co byl nadporučík LaMarr (J. Lee) povýšen na pozici hlavního inženýra. (HellFire)

Reklama

Reklama