Reklama

Reklama

Ti, kdo mění svět

(neoficiální název)
Trailer

Zápasník ve smíšených bojových uměních se vydá najít zdravý způsob stravování, se kterým podá nejlepší výkon, a setká se s vizionáři z řad vědců a špičkových sportovců. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Dokument ktorý vo vás nahlodá myšlienku skúsiť si rastlinnú stravu, ak to nevíjde čo môžete stratiť maximálne pár súst z hamburgeru alebo steaku. Popravde rozhodol som sa to skúsiť a ak sa potom budem cítiť lepšie budem môcť tvrdiť že mi tento dokument nakopol zmenu môjho životného štýlu. Je to tam tak ospevované, že by zblibli mozog snáď každému ale na druhej strane za skúšku nič nedáte. 95% ()

ozeki 

všechny recenze uživatele

Proč mají tvůrci očividnou tendenci nás přesvědčit, že rostlinná strava je jediná správná, když tam mávají studiemi z roku 1990, které se účastnilo 7 lidí, jsem moc nepochopil. Pokud by ukázali, že se dá fungovat i bez masa a některým jedincům to vyhovuje a jsou schopni dosahovat nadlidských výkonů, pak bych smeknul klobouk a řekl jsi "Jsou to borci". Ale takhle manipulativně všechny kolem do něčeho tlačit ... pochybuju, že jsem někdy viděl něco podobně "agresivního". Ale samozřejmě stanovat 400x za noc je snem každýho chlapa, takže jezte kytičky. Ale vzdát se masa?... včera večer Sirloin steak a dneska k obědu Entrecôte :) ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dokument plný poloprávd na faktografickej úrovni dokumentov Michaela Moorea. Borec A - vegan porazí v zápase borca B - mäsožravca. Môže za to veganská strava. Vau. To, že sa v odvete výsledky otočili pšt. A tak by sa dalo pokračovať s každým športovcom, ktorý vystupuje v tomto dokumente. Evidentne sa dajú dosahovať kvalitné športové výsledky aj na veganskej strave. Super. Treba na rozdiel od dokumentu zdôrazniť, že aj na veganskej strave. A keď prestanete žrať 15 vajec denne ako Arnie, tak vám klesne cholesterol. Kto z nás žerie 15 vajec denne? Kvôli tomu nemusím byť vegan a dám si len 2. Proste všetko plné dezinformácií a poloprávd asi ako komentár od Viktooorky. 4/10. ()

Vanchovi 

všechny recenze uživatele

Určite to stojí za zamyslenie, ja sám postupne pridávam viac zeleniny do svojej stravy. Ale dokument je príliš jednostranný. Vegánstvo určite nie je univerzálne riešenie pre všetkých. Sú aj prípady, kedy sa ľuďom zhoršil zdravotný stav po tom, čo začali s vegánstvom a pomohlo im, až keď znova začali jesť živočíšne produkty. Svoju cieľovú skupinu to ale určite nájde, vegáni si to budú pochvaľovať, mäsožravci hejtovať. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Těší mě, že The Game Changers mají úspěch a v podstatě mění část veřejného diskursu. Uchopení tématu je však příliš americké a vlastně povrchní, což je veliká škoda.---- Pokud však někdo díky tomuto filmu sezná, že může být špičkový sportovec i jako vegan, vegetarián atp., je to důvod k radosti. Osobně si raději poslechnu Pavla Houdka :P. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Svámí Šrí Juktéšvar Giri vydal v roce 1894 knihu „The Holy Science“, kde z vědeckého hlediska vysvětluje, proč je vegetariánská dieta mnohem zdravější než konzumace masa. Porovnává zažívací systém býložravců a masožravců a podává přesvědčivé argumenty prokazující, že lidé jsou předurčeni ke konzumaci bezmasých potravin. Informace uvedené v tomto dokumentu pouze zdůrazňují a potvrzují principy představené před více než 125 lety. (HellFire)
  • Joe Rogan v jednom ze svých podcastů dokument pranýřoval kvůli mnoha nesrovnalostem, které se následně pokusil vyvrátit producent a jeden z aktérů dokumentárního snímku James Wilks. V rámci následné show na konci roku 2019 debatoval s Roganem a americkým autorem Chrisem Kresserem o veganství 4 hodiny. (HellFire)

Reklama

Reklama