Reklama

Reklama

Psychiatr

(seriál)
  • USA The Alienist (více)
Trailer 1
USA, (2018–2020), 14 h 28 min (Minutáž: 42–56 min)

Předloha:

Caleb Carr (kniha)

Hrají:

Daniel Brühl, Luke Evans, Dakota Fanning, David Wilmot, Eugenia Caruso, Ted Levine, Matt Lintz, Douglas Smith, Dan Bradford, Clare Calbraith, Brian Geraghty (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

New York, 1896: policejní komisař Theodore Roosevelt si k sobě povolá psychologa Laszlo Kreizlera, aby mu pomohl chytit zabijáka, který vyhledává chlapce bez domova. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (105)

Flego 

všechny recenze uživatele

The Alienist má všetko, čo má mať moderný seriál. Uzavretý dej rozpráva o počiatkoch nových vyšetrovacích metódach, bez ktorých si už dnes nevieme vyšetrovanie predstaviť. Vynikajúci casting dodáva silnejší rozmer seriálu, nehovoriac o perfektne vykreslenom prostredí New Yorku konca 19. storočia. Psychotriler s hororovými prvkami je atmosferický, pútavý, temný a dokáže zaujať aj všadeprítomnou korupciou, s ktorou sa aktéri potýkajú. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Žánrově tak čistá a poctivá dobová detektivka, že jsem víc dostat ani nemohl - a přesto zůstávám nepatrně zklamaný. Vynikající herecká sestava a pověst černého koně sezóny vyšponovaly moje očekávání tak vysoko, že jsem zbytečně dlouho doufal, že se z Alienisty (i kvůli nesourodému trojlístku hlavních hrdinů) vyklube nová Ripper Street. Atmosféra špinavého New Yorku s tolika nekalými živly, na které si jen divák vzpomene, dělá samozřejmě svoje, ale pocit, že všechny charakterové linky dospěly dost přesně tam, kde jsem je očekával, se mě ne a ne pustit. K větší spokojenosti by musela být vyškrtnuta postava zavilého příslušníka místních jednotek, který hrdinům kazí tak moc věcí a má v důsledku na svědomí tolik špatného, že mě časem iritoval až příliš a odtrhával tak pozornost od přesného vizuálu nebo v životní formě excelujícího Evanse. Paradoxně v těch epizodách, kde to poslední, na co si vzpomenu, je dumání nad identitou vraha, zůstává seriál nejsilnější. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Vyloženě bezchybných seriálů, při nichž si vychutnáváte každý záběr každé epizody, mnoho není. Vždy se najde nějaký ten slabší díl, ale to v případě The Alienist nehrozí. Precizní dobová podívaná, kde je v dokonalé rovnováze naprosto vše, od příběhu, přes vizuální stránku až po skvělé herecké výkony v čele s úžasným Danielem Brühlem. Rozhodně bych nepohrdla další řadou, kdyby se autor knižní předlohy, jenž se na seriálu podílel, rozhodl pokračovat. 100% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Proč jen dvě hvězdičky? Inu, protože navrch huj, vespod fuj. Huj je vizuální stránka a kamera. K tomu nemám asi výhrad. Fuj je snaha modernizovat 19. století a vkládat tam postavy se současným pohledem na svět, pravidla a sexualitu, aby doktor a jeho crew vypadali cool. Fuj je příšerná roztahanost a pomalost, kdy se strašlivě dlouho nic neděje. Šel bych hodnocením výš, kdyby to byla dvouhodinová psycho-krimi z New Yorku předminulého století. ()

erased 

všechny recenze uživatele

The Alienist by chtěl být dalším The Knick, místo toho bohužel padá na hubu podobně jako Penny Dreadful. Nechybí mu výborné obsazení, parádní prostředí a atmosféra, a především slibný námět, ten ale ždíme v desíti dílech tak křečovitě, že někdy kolem půlky série nadšení vyšumělo a zbylo jenom čekání na to, kdy tvůrci konečně přestanou děj natahovat a ukážou nám toho zatraceného vraha. Tím zevšední thrillerové napětí i vyštřování, zároveň se na tom obrovském prostoru ale ani trochu nedaří rozjet psychologický horor, který by Alienistovi beztak slušel nejvíce. Finále nepřekvapivě přímočaré a pro mě seriálu jen přidalo poslední hřebíček do rakve. ()

Galerie (684)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Budapešti a ve studiích Korda v Etyeku. (SONY_)
  • V původním románu je postavička John Moore (Luke Evans) zpravodajem zločinu. V televizním seriálu je ilustrátor. V jedné epizodě Moore koupí psací stroj a řekne Sarah Howard (Dakota Fanning), že má zájem stát se spisovatelem. (em.redrum)

Reklama

Reklama