Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 56 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Pedro Alonso, Esther Acebo, Darko Perić, Alba Flores, Enrique Arce (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (582)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.SÉRIE „NEJLÉPE PLACENÁ PRÁCE V DĚJINÁCH....“ /// Bez nějakejch dlouhejch předeher… prostě jdou rycle na věc. A já čumím, jak je to všechno promakaný... jak ze sebou nenechávaj vyjebat, jak Profesor je o krok na před… Na druhou stranu, jestli si někdo myslí, že udělat banku v osmi (devíti) lidech bude prdel, tak nezná lidi. Právě oni jsou totiž tím faktorem, kterej i geniální plán může poslat do zlodějskýho propadliště. Takže jsme v napětí, protože situace se vyvíjí „venku“ i uvnitř. A je to DOKONALÁ šachová partie. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Kradu proto, abych se odrazil ode dna. 2.) Myslím si, že su genius. 3.) Thx za titule „Yusek“ a „Mejsy“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Za mě se rozhodně nejedná o nějakou extra bombu. První dvě série byly fajn, nenudilo to, mělo to spád a dobré momenty, celkem příjemné herecké obsazení. Dějově to sice bylo prakticky o ničem, ale pořád se dělo něco zajímavého, takže v pohodě. Třetí série je pro mě naprosto nepochopitelně jak přes kopírák s tou první, takže jednoznačně krok vedle. Poslední dvě série se spíš už jen táhly, sice se pár chytlavých momentů určitě najde, ale dokoukání celého seriálu jsem si už moc neužíval. 75% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Idealistická, na Jánošíkovskom princípe vyskladaná, za vlasy pritiahnutá rozprávka pre všetky vekové kategórie, ktorá má asi toľko spoločného s logikou, ako Matovič s celou svojou bandou pojebaných úžerníkov s inteligenciou a pokorou. Kým však človeka z pohľadu na týchto idiotov doslova “napína”, na tento počin sa veru zle nepozerá. Mám to komplet za sebou, prvé dve série s hodnotením nad “milión” % bavili paradoxne najmenej, a tak chvála Bohu za štvrtú a poslednú v poradí, ktoré vďaka “kúzelníckym variáciám” konečne naplnili očakávania. Rozmýšľal som, ako to celé ohodnotiť. Prvé tri sezóny to schytali po “trojke”, štvrtá štyri, piata Jackpot. No a i keď je priemer kadejaký a nevychádza to, čert to ber, Ja tu piatu udelím, lebo “La Casa De Papel” si to práve kvôli námetu, ktorý mňa osobne nijak nebaví, no presto všetko si ma dokázal plnohodnotne získať, určite zaslúži. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Telenoveloš comunismoš feminismoš. Kompletoš hrdinoš nesypatikoš retardoš s coños frontoš. Primeroš ještě šloš, segundoš napínavoš doprdelošloš, tercerosérioš wtfoš. Profesóre na strómě! Ale abych nebyl nespravedlivej - nebyli všichni až tak špatný. [ edit: 4. série - tady pozor, konec legrace, tohle už začíná být opravdu vážné. Něco tak pitomého a trapného, na to snad nestačí rozkousat ani všechny polštáře z Jisku. A zase! zase to nekončí! ] ()

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistá, zda s komentářem nemám raději počkat, až to kapku rozdýchám, teď - po zhlédnutí posledního dílu jsem poněkud uhranutá a neschopná dát slova pořádně dohromady. To byl takový NÁŘEZ! Díl po díle neskutečná BOMBA! Skvělí, neokoukaní herci a snad jeden z nejinteligentnějších scénářů, co jsem za poslední dobu měla tu čest zhlédnout. DOKONALÉ a téměř bezchybně propracované až do samotného konce, kde jsem si k velké nelibosti musela i pobrečet. Pro mě největší překvapení hlavní město Německa ztvárněné Pedrem Alonsem. Při jeho monolozích a dialozích jsem se vrtěla blahem. Ale opomenout Profesora, Denvera, Moskvu, Nairobi, Osla, Helsinki, Tokio nebo Ria by byla hanba. Dohromady tvořili seriálový orgasmus, 100%. ()

Galerie (196)

Zajímavosti (78)

  • Seriál měl premiéru ve španělské televizi Antena 3 a měl 9 epizod v 1. sérii a následně 6 epizod ve 2. sérii. Později byl seriál uveden na Netflixu a přestříhán na 13 epizod 1. série a na 9 epizod 2. série. (morgos)
  • Scéna v zatopeném trezoru plného zlatých cihel byla jedna z nejnáročnějších. Náročné bylo nejen stavění scény, která se pak musela celá ponořit do vody, ale komplikace způsobily i molitanové zlaté cihly. Ty totiž začaly pod vodou měnit tvar nebo se vyplavovaly na povrch, a tak musel nastoupit tým vizuálních grafiků, který strávil hodiny a hodiny počítačovou úpravou jedné cihly po druhé. (Sebastian777)
  • Kulomet použitý lupiči je policisty ve 2. epizodě 1. série chybně označen jako „Browning“. Ve skutečnosti se jedná o kulomet MG42/MG3 a ve 12. epizodě 1. série (čas 41:21) je pak v záběru vidět, že v nábojovém pásu kulometu jsou slepé náboje (patrně .308 Win BLANK), což by zasahující policisty mohlo sice zastrašit, ale rozhodně by vedle nich nemohly dopadat kulky tak, jako je to zobrazeno v následných záběrech. Dále je v jednom záběru vidět, že nábojový pás končí, což by znamenalo, že Tokio bude muset přebít (zavést nový pás), v seriálu však pálí nepřetržitě a naopak je na dalším záběru pás opět dlouhý, aniž by přerušila palbu a pás vyměnila. Zajímavost: Na vozíku s kulometem je položený box s náboji, což má asi evokovat, že mají lupiči ke kulometu zásobu nábojů, na boxu je však nápis „5.56 x 45 PLASTICO“, nejedná se tedy o náboje pro tento kulomet a navíc jsou opět jen slepé. (MGG)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama