Reklama

Reklama

Keegan-Michael Key a Jordan Peele alias mimořádně populární komediální dvojka se představí v rolích bratranců Clarence a Rella, kteří sice žijí ve městě, ale nemají ponětí, jak to v něm chodí. Když se Rellovo milované koťátko Keanu stane obětí únosu, začne se tahle beznadějná dvojice - ve snaze proniknout do pouličního gangu a získat milovaného mazlíčka zpět - vydávat za nemilosrdné zabijáky. Neuvěřitelně roztomilé koťátko se ovšem stane natolik oblíbeným, že boj o jeho přízeň přeroste ve válku gangů, takže naši dva bezděční hrdinové musí vzít zákon do svých rukou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (71)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kočka v hlavní roli? Ano, vlastně ano. Snímek o tom, jak se dva chlapi snaží o to, aby zachránili jednu kočku tím, že se vydávají za drogové dealery. Samozřejmě, že se to pořádně zvrtne a že dojde k boji na život a na smrt. Ale všechno je v humorném duchu, kde jenom pár scén může trochu překvapit. Daří se ale držet zábavnou rovinu v podstatě celou dobu. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Zajímavá věc je, že jeden z hlavních protagonistů drží na posteru brokovnici, kterou v aktuálním snímku nespatříme. To samé ta kočka na posteru se zdá jako drsnej nepřítel, kterej bude mluvit a střílet, ale ve skutečnosti je to vlastně taková malinká oběť pro každýho. Snímek se snaží tvářit vážně a zároveň komediálně a docela mu to i sedí. Bohužel co mu fakt nesedí je milion klišé na každém rohu... Některé scény jsou tam zbytečně, ale uznávám, že se nedalo jednoduše předpovědět, co se stane dál, takže za to tvůrcům velké uznání a dík. Škoda, že Keanu Reeves se neobjevil na plátně, ale jenom ve formě třech dialogů a to ještě okopírovaných z Matrixu. No abych nezapomněl líbili se mi odkazy na různé filmy, kterých je tam požehnaně... např. Na hraně zítřka a již zmiňovaný Matrix, ale upřímně mi tam chyběl John Wick. Film beru jako pohodové oddechové béčko se snahou vytřít si prdel jinými filmy. 60% ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tohle je další, typická přisprostlá černošská komedie, kterých je spousta, tady sou však Jordan Peele a Keegan-Michael Key, kteří se proslavili se svým, seriálem Key and Peele, takže sem očekával něco víc. Místy to přehrává, místy je to teatrální, ale zase to nemá žádný fekální humor. Keanu/kočičák, je super a má svoje dobrý momenty. Není to úžasný, ale taky to neni špatný, jen sem od toho očekával něco víc. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Peele - Key je fakticky sehraná dvojka, na jejich kratší skeče v televizi jsem se taktéž párkrát koukal a musím uznat jednu věc: Mají smysl pro humor. Ale přesun k plnohodnotnému celovečernímu filmu zas tak jednoduchý holt není, asi by to dopadlo lépe, kdyby si oni dva pohlídali režii i scénář. I tak se zde zajdou zaručeně vtipné momenty, které vás nenechají chladným (např. přesvědčování, že George Michael je vlastně černoch vskutku brilantní, jedna z nejvydařenejších scén celého filmu). Úvod nabídne perfektní vtáhnutí do filmu, ta slow-motion přestřelka v kostele stála za to. Ale jak příběh postupoval, tak scénář začal chrlit jednu nesmyslnou situaci za druhou. Za jediné štěstí filmu bych označil hlavní dva herce, jež film vytahovali z průměrných vod. Jak jsem říkal, zápletka moc originální není, čekejte spíše příběh plný otřepaných klišé, ale když se divák začne sosuředit spíše na ty zábavné scénky, tak to ve výsledku tak špatné není. Ale v rámci hodnocení samozřejmě musím zvážit i tyto negativní faktory. Za mě dávám 61 % ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Zase případ, kdy musím chválit především tvůrce traileru, protože ten fungoval velice dobře... bohužel tomu tak nebylo u samotného filmu. Roztomiloučká čičina se objevuje minimálně a vlastně ona sama nic zvláštního nedělá, jen je prostě roztomilá. Nejhorší ale je, že i přes to byly záběry a scénky s ní ty nejlepší. Zbytek byla omáčka zvláštního negro-cool-zabijáckýho humoru, který mě moc nebral. A nezachránil to ani zvrat na konci. Díky díky díky alespoň za toho umačkáníhodného kocourka. Nic víc mě totiž u filmu nedrželo. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla 13. března 2016 na filmovém festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (ČSFD)
  • Po závěrečných titulkách přijde ještě jedna scéna. (kellne)
  • Roli kočky si během filmu zahrálo 7 koťátek. (kellne)

Reklama

Reklama