Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aladin je vzrušující příběh o okouzlujícím pouličním zlodějíčkovi Aladinovi, kurážné a cílevědomé princezně Jasmíně a džinovi, který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti. Film režíruje Guy Ritchie, který do pohádkového přístavního města Agrabahu vnese svižnou a strhující akci. (Falcon)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (557)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Ty moderní západní hodnoty o silných ženách působí v arabské pohádce hodně divně, ale budiž. Vizuálně podmanivá Richieho verze klasické Disneyovky odsypá a jediná slabá místa jsou tak písničky, kterých je snad víc než v animované předloze. Smith je super, Aladdin celkem sympaťák a Jasmína kost. P.S: Byla ta kontroverze v tom, že hrál Will otroka nebo o tom, že měl jako otrok modrou barvu? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nová filmová doba a s ním i nové digitální publikum zákonitě potřebuje k životu nové moderní zpracování Aladina. Zpracování, které hýří barvami takovým způsobem, že se podle něj dá vybírat nová televize. Hodně lidí této pohádce natolik podlehlo, že začalo otvírat jednu láhev za druhou až místo setkání z Ginem se setkali s protialkoholní. Tady k otevření láhve vybízí zejména první část filmu, která nás seznamuje s hlavním hrdinou, princeznou, sultánem, hajzlem, opičkou a je to tak trošku nuda i když otvírací honička při který si hlavní hrdina zpívá není úplně marná. To podstatný se začně dít až s vypuštěním modrýho Will Smitha. Jeden efekt stíhá druhý, nápady se nešteří, někdy mě to až přijde až digitálně přehuštěný, ale oči maj pořád co sledovat. Samotný příběh taky začne mít větší spád, když se do příběhu s větší vervou přihlasí zlo, aby se pokusilo o souboj s dobrem a láskou. Když bych přemýšlel o tom co si kdo z filmu veme, tak u dětí je to jasný, je to prostě moderní pohádka s ambicí pobavit i dospělé. My starší kluci jsme v pohodě, máme tam hnědookou Naomi Scott a to nám bohatě stačí k tomu aby jsme nelitovali peněz, děti tam maj krom pohádek i zvířatka a samozřejmě romantická linie pro holky rovněž nechybí. Jak je to s hlavním hrdinou neumím říct Mena Massoud měl na mě moc velkou pusu i oči. Na své si přijdou rozhodně milovníci karnevalů, protože příchod Aliho do města hýří barvy, tancem, zvířaty, lidmi, prostě pompéznost osobně.Will Smith po delší době na českým plátně nového Aladina táhne, což je především díky digitálnímu pojetí Gina a jeho kouzel- těch především (což nemyslím vůbec zle ). Na to jak jsem se toho bál a čekal že mě kýč dobije pod sedačku jsem byl velmi mile překvapen, že se dá udělat v dnešní době pohádka jejiž sledování se nemění v horor. Někde na hranici mezi 3 - 4 * ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Už jen pouhá zmínka o hrané verzi Aladina mi dlouho naháněla hrůzu. Nejde totiž o inspirovaný příběh, ale o převyprávění té klasické Disneyovky, což je naprosto zbytečný počin. A přitom stačilo málo a mohli jsme dostat shodně zajímavé nové pohádkové dobrodružství, jakého se dočkala Alenka nebo Maleficent. Ale světe div se, i při tak špatných vyhlídkách dokázal Guy Ritchie natočit crazy barevné cosi, co velmi rychle a téměř zábavně spěchá ke svému předepsanému happy endu. Není to nic, co bych komukoli doporučila, leč předpokládaná katastrofa se nekoná. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Taková specifická variace na známou pohádku. Kdyby jedna nevěděla, že je to všechno trochu jinak, tak by to ohodnotila taky jinak. Zábava to ale přece jen byla, i když kapku přehnaná. Chápu, že je to pohádka tisíckrát převyprávěná a chce se tomu dát další kabát, jiný, humornější a z dnešní doby ... ale ... ALE. TOLIK PÍSNIČEK!!! ŠMARJÁPANO ... ještě, že existuje rychlé přetáčení, jinak by se to moje hodnocení muselo sbírat ze země. Bez toho množství písniček je to vtipné, exotické, milé. 3,5* ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Je Aladin dobrý film? Ne, není. Je to zábavný film? Ano, ano a ještě jednou ano. Barevný rozjuchaný kýč, tanečky, písničky a všechny barvy, co umíte pojmenovat a pak také ty, co pojmenovat neumíte, doplněno těmi, co jména ani nemají. Exploze barev zastíní klišé v ději, jednoduchá schémata a nelogičnosti. Na konci budete chtít svůj vlastní létající koberec. My už o něj píšeme Ježíškovi, i když cosi mi říká, že to nedopadne. Kdo hodnotí čistě podle intelektuálních kvalit, nechť si dvě hvězdy odmyslí, ale tomu pak koberec tuplem létat nebude! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • Jasmínina (Naomi Scott) ložnice v paláci naznačuje inteligenci a vnitřní sílu této postavy. Dekorace zahrnují knihy, mapy, okázalé tapiserie a další umělecká díla, která princezna získala. (Zdroj: Falcon)
  • Džin (Will Smith) promění Aladina (Mena Massoud) v prince Alího z Ababua. Když tato dvě slova řekneme rychle za sebou, tedy: Alí Ababua, vznikne nám Ali baba, což odkazuje na Alibabu a 40 loupežníků, kteří jsou mimo jiné i ve filmu přímo zmínění Džinem. (Matej.Krajci)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Pokračování Cruelly už je na cestě

Pokračování Cruelly už je na cestě

06.06.2021

Studio Disney v poslední době rozhodně neotálí. Nová Cruella, jež vypráví o zrodu excentrické záporačky ze 101 dalmatinů, se totiž pomalu ještě ani nestihla ohřát v kinech ani na streamovací službě,… (více)

Reklama

Reklama