Reklama

Reklama

Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek

  • Belgie Robinson Crusoe (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Na malém exotickém ostrově žije velmi přátelský papoušek Úterý ve společnosti svých zvířecích přátel. Úterý celý život sní, že bude objevovat svět. Po strašlivé bouři najde Úterý na pláži stvoření, které nikdy neviděl: člověka jménem Robinson Crusoe. Úterý velmi rychle pochopí, že tenhle dvounohý tvor by mohl být jeho šancí dostat se z ostrova pryč. Stejně tak Robinson Crusoe zjistí, že aby přežil na neobydleném ostrově, musí využít pomoci chytrého papouška a jeho zvířecích kamarádů. Pro Robinsona není sbližování právě snadné, protože zvířata neumí mluvit člověčí řečí. Pomalu se však stávají přáteli a začínají společný život plný dovádění, zábavy a dobrodružství. Jejich klid však jednoho dne naruší dvě divoké kočky, které chtějí všechny na ostrově zotročit.Schyluje se k velké bitvě. Robinson a jeho přátelé musejí spojit své síly. Aby zachránili svůj domov, musí zlotřilé kočky porazit. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (55)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dnešné 5 ročné deti zväčša poznajú meno a vedia, že Robinson stroskotá, ale nič viac. Tak si autori povedali, že sem dajú osvedčené ingrediencie: pirátov, zvieratká, hrdinu, nepriateľa. A 91 minút ich budú obmienať, aby z toho vyšiel nejaký výsledok. Tým pádom je animovaný Robinson Crusoe pomerne nevyrovnaný celok, ktorý sa síce snaží vyzerať ako iná pocta klasike, ale deti sa z neho príbeh nedozvedia a sledujú skôr ďalší animák o zvieratkách. Ako podklad slúži dobre, ale vývoj by ste hľadali márne. Všetky akty filmu vyzerajú ako povinná jazda a nemajú veľa nových nápadov. Pôvodná idylka zvierat je nudná, hoci im ide o život. Správajú sa divno, majú zbytočné dialógy a na pohľad sú charaktery iba odkopírované z iných filmov. Nízka kvalita očividne drieme v réžii. Ben Stassen nám doniesol priemerné či slabé animáky. A Robinson Crusoe neprekročil ich tieň, na jedno pozretie počas prázdnin poslúži dobre, ale sme zvyknutí na viac. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si myslela, že animace v tomhle filmu bude dost špatná, čemuž nasvědčovaly mimika a pohyby pirátů, ale na hlavních "postavách" si tvůrci dali velmi záležet a animace byla nakonec opravdu skvělá. Stejně tak příběh, především pak "záporáci" v podobě koček. A pro mě byla vrcholem filmu skoro 10minutová "bojová" scéna, která byla velice nápaditá a zábavná. Animáky od Pixaru nebo Dreamworks jsou mi určitě bližší, mají pro mě větší kouzlo, ale filmy mimo produkci těchto dvou studií mi ve většině případech přišly hrozně pitomé, takže tenhle film byl pro mě velice příjemné překvapení. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Celovečerní filmový příběh vyprávěný papouškem o tom, jak se Robinson Crusoe dostal na tropický ostrov. Evropský CGI animovaný film snažící se konkurovat těm americkým stále dělá co může, ale nic naplat, ve většině případů se stále nedaří. Tento snímek už však kupodivu za zváženou stojí. Ale pozor, bylo by velice naivní si myslet, že tohle má něco společného s klasickým románem od Danilela Defoe. Společné je pouze jméno hlavní postavy a to je vše. A je to pochopitelné. Tento příběh cílený na dětské diváky obsahuje spoustu zvířátek bavící svou roztomilostí, ztřeštěností a prostořekostí. Jedná o vyvážený mix zábavného dobrodružství ve snaze přežít a láskyplného příběhu o přátelství. Divácké zaměření je spíše pro děti starší a hlavně pro ty, kteří už o postavě Robinsona Crusoe něco vědí. Dokáží lépe pochopit zpracování příběhu a smysl pro humor. Je to prostě takový jiný pohled na stav věci. Pohled ze strany zvířecího obyvatelstva ostrova a jak k tomu přistupují. Každé vyobrazené zvířátko má svůj osobitý charakter a tím i úhel pohledu. O zábavu sice nouze není, ale ona ztřeštěnost se přeci jen měla krapet víc držet na uzdě. Místy čeho je moc, toho je až příliš. Grafika a animace dobrá, samozřejmě s možností snímek shlédnout přímo ve 3D. S ohledem na světová měřítka to žádná pecka není, ale z evropského je snímek, chtíc nechtíc, prostě přijatelný. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce nemám absolutně co vytknout. Opravdu skvělá animace. Je vidět, že se snaha o výpravu povedla. Na druhou stranu jsem cítila, že vázne příběh. Vypadalo to, že vytvořili film, akorát zapomněli na dějovou linku. Zvířátka mezi sebou vedla tak trochu nucené a plytké dialogy. Jako by je tvůrci vymýšleli za pochodu a neměli předem napsaný scénář. Napínavé a vtipné momenty tam sice byly, s potomkem jsme se i zasmáli, ale celkově to vnímám jako nekořeněné, nedopilované dílo. Určitě je to film vhodný pro malé děti, i když by se měly připravit na jednu smutnou chvilku. Já bych tomuto vylepila slabé tři hvězdy, můj doprovod by dal pět. Takže celkově za čtyři. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Animace (až na člověka) super. Potkani fakt ňuňuňu super. Voice cast v ENG průměr (dikobraz fakt na odstřel), scénář včetně dialogů fakt špatnej. Kolem a kolem, fakt hezky zanimovaný s příjemným nádechem francouzský animace, ale pod tou slupkou rozkošných zvířat je prázdná šablona pro nejmenší děti. A nic víc. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama