Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 10

Recenze (1 078)

verbal 

všechny recenze uživatele

Slizká lesba, testosteronová mužatka a prudce nehrající cigánská barbína, to je prostě neporazitelné genderově diskriminační komando, před kterým sebevíc vytuněnému Téčku prostě strachy steče amorfní polymerová břečka z vysokomodulové karbonové kostry. Takže i nejnovější verze 9.0, Juan Antonio Rematar, uplácaná další apokalyptickou multikulti umělou demencí, je již předem odsouzená k sešrotování, a já velmi doufám, že následující ze řetězu utržený algoritmus bude bezvýhradně korektní, načež si pro dalšího světospasitele, žlutého geje, přijde verze 10.0 v podobě tekuté černé feministky! Nicméně není to zdaleka tak špatné jako Guvernátorova angličtina, má to i své klády, a ty jednoznačně vítězí nad globální debilitou, dírami v sýru a tendenčním pohlavním útiskem. Tou největší je samozřejmě Karel, prodavač závěsů a vyhlazovač v robodůchodu, který z toho udělal totální nostalgické retro a po čtyřech parazitických sračkách i něco, co se alespoň trochu přiblížilo legendárním T1 a T2. Už jen jeho jedinečná replika o vhodnosti květinkového či motýlkového vzorku, pronesená obvyklou dickcí Obersturmbannführera Weissenbleicha, je naprostý kult a automaticky napálila filmu tři hvězdy. A ta čtvrtá je za opravdu kulantní akcičku a pro klasická Téčka typickou přímočarost děje. Prostě poctu vzdávající, v premise hloupé, ovšem v detailech rozkošné dvouhodinové intenzivní honění, tentokráte prosté zacyklovacích časoskoků a ajronmenovské mentálofyziky pro ožužlávače leporel. A proto se to některým těm kokůtkům, tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct slabikovačům bublin a pětkovačům Mrvelu tolik nelíbí. Nemá to fylozofyckou hloupku omalovánek, dyznejofskou logyku, kozmickou bubuhlavu, Tetanus ani Spájdrgeje. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak ja neviem. Mne vám bolo s tých drsných kecov a cool spomalovačiek smiešno. Aj nostalgia má svoje limity a pomrkávaním na klasiky nezakryje šušťákové dialógy a vákuum nápadov. Ten film ide na voľnobeh, bez mozgu. Séria sa skončila v roku 91 a keby bola mierkou, tak sotva naškrabem druhú hviezdu. Ale ak máš doma 5 kýblov popcornu pred dátumom spotreby, tak hybaj a vôbec nebude vadiť, že cez chrúmanie nebude nič počuť. 60% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tam, kde většina žánrových pecek končí, a ve vymodleném finále předvádějí zdaleka nejpromakanější a drahou akční scénu, která je dobře natočená, přehledná, a plná fajn zpomalovaček, tak přesně tam nový Terminátor teprve začíná. O to víc pak zamrzí, že ze stínu právě této cool úvodní akce se mu následně daří vystoupit až ve schématicky velmi podobně koncipovaném (more of the same) závěru. Výplň naneštěstí tvoří sem tam ucházející, občas ale spíš o dost horší a smysl nedávající dialogy (prostě divný kecy), a pár kraťoučkých "aby se neřeklo" fackovaček vyloženě do počtu. Ale jak říkám, úvodní seznamovací wrestling a samotný finiš v duchu kolektivní držkové to kupodivu hooodně táhnou nahoru, a tak jsem spíš spokojen, i když jen za 7/10. P.S. Nová hra: dejte si panáka pokaždé, když Dani řekne "Je mi to líto." ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Terminátor hned po dvojce? Pro člověka, co v mládí sledoval trojku s železnou pravidelností a viděl ji mockrát, je toto těžké rozhodování, ale vlastně spíše ne. Dark Fate je rozhodně lepší film než Genisys. Podobně jako Epizoda VII v podstatě remakuje Judgment Day a jedničku, ale za sebe můžu říct, že pokud navazovat v zajeté sérii, tak právě těmihle soft rebooty s postavami, které dobře známe, třebaže ve vedlejších úlohách. Šestý díl nepochybně nejvíce těží (když jsme u těch podobností, tak stejně jako loňský Halloween) z velkého návratu Lindy Hamilton, která je pořád cool a nespočet scén si ukradne pro sebe. Naštěstí tento díl nerecykluje jednotlivé scény jako Genisys a objevily se i nové postavy (Kyle Reese se nikdy nenarodil, Gabriel Luna stvrdil, že nemá buňky na to být filmovou hvězdou, ale Mackenzie Davis mě mile překvapila), je vidět, že Cameron se přecejen snažil toto univerzum posunout někam dál a pokud vzniknou další díly, budou dle mého už úplně bez staré gardy. A pokud bude režírovat Tim Miller, vůbec bych se nezlobil. Popravdě jsem mu po nedopečených trailerech (Ač se skvělou hudbou) příliš nevěřil, ale mám radost, že jsem si potvrdil, že Deadpool nebyl jen první vlaštovka a tento původně animátor a specialista na vizuální efekty má před sebou ještě zajímavé vyhlídky. Ač jsem tedy celkově spokojený, neubránil jsem se při sledování pocitu, že to bylo tak o půl hodiny delší, než by mohlo být a vlastně nemám touhu si znovu pustit ani Genisys, ani tento Temný osud. Vlastně by bylo záhodno tuto značku nechat odpočívat..7/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím to říct nahlas. Tohle je ten Terminátor, který si pamatuji z dětství. Tohle je to pokračování, které jsem si od druhého dílu přál. Konečně něco, co trošku dává smysl, a kde se objeví Arnold, Linda a všechno to v kombinaci se skvělou akcí dává smysl. Tim Miller byl dobrá volba a jsem rád, že si to James Cameron ošéfoval nejenom z pozice peněz, ale i z pozice filmu jako takového. Sice jsem nečekal vůbec nic a spíš jsem tušil vztek, ale na konci jsem měl až slzu na krajíčku. Film je stejně dobrý, jako obměněná titulní melodie. Využívá sice nám všem známé motivy Terminátora, ale lehce je upravuje tak, že v ní jasně cítíte tu nostalgii let minulých, ale k tomu je v ní pár tónů navíc, které jste dosud neznali. Plus navíc Arnold se tu objeví méně, než byste chtěli, ale pořád dost na to, abyste na něj nezapomněli. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (40)

  • Rev-9 (Gabriel Luna) má mimo pevného endoskeletonu i tekutou vnější vrstvu z kapalného kovu. Stejně jako T-1000 (Robert Patrick) ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování (1991) takticky využívá ke splynutí s lidmi podoby členů bezpečnostních složek. Nejdříve se maskoval jako člen pohraniční stráže, aby pronikl za Dani (Natalia Reyes) do detekčního střediska v Texasu, a poté, co vypátrá policejní vrtulníky, na sebe vezme podobu policisty, kterou používá během stíhání a boje v letadle. Při závěrečném boji u elektrárny využívá kamufláže jako člen letectva. (kesinaa)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 62,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 261,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama