Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy John Connor s matkou a terminátorem zabránili zkáze lidstva, uplynulo deset let. John se snaží žít tak, aby ho stroje nedokázaly najít. Vymazal o sobě všechny údaje a zničil vše, co by ho mohlo spojovat s minulostí. Jedné noci se ale objeví nejdokonalejší typ terminátora s označením T-X, který se vydá hledat cíle určené k likvidaci. John je zraněn při autonehodě, a tak se vloupe na veterinární kliniku pro léky. Přistihne ho tam Kate, která se vrátila kvůli jedné ze svých zákaznic. Ukáže se, že se oba znají ze školy, ale dřív než si cokoli stačí vysvětlit, vtrhne na stanici T-X a zabije zákaznici v domnění, že jde o Kate. Zjistí, že v budově je i její hlavní cíl John Connor, ale dřív než je stačí oba zabít, zachrání je starší typ terminátora T-101. Ten pak Johnovi řekne, že byl vyslán, aby ho chránil, a že soudný den byl jejich zásahem před deseti lety pouze oddálen a nyní zbývají do vypuknutí jaderné války pouhé tři hodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 089)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

S Terminátorem 3 je potíž. Nemůžu říct, že mi tahle adrenalinová jízda nesedla, ale od pokračování jednoho z nejzásadnějších snímků 90. let jsem zkrátka nečekal popcornovou vymývárnu, ale důstojného temného následovníka dvojky. Mostow měl zjevně jasno, že tuhle hru na Camerona jenoduše neutáne a tak sáhl už na začátku po řešení, za které ho milovníci prvních dvou dílů uškrtí a řadový divák, kterému na tom zase tolik nezáleží, se bude královsky bavit. Jsem zhruba na polovině cesty k oběma jmenovaným a pociťuji mírné zklamání. Přesto udávám hodnocení spíše vyšší, protože se jen těžko v následujících měsících podaří vypustit do kin zábavnější kousek než T3. A o zábavu jde přece především. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tvůj zmatek není na místě. Je to zdravá, plodná žena." Bývaly doby, kdy chlap chtěl od ženský trochu víc, ale to ještě kolem nich nebouchaly jaderný bomby, takže tady plně chápu tvrzení psychologa T-101. Ten mě tradičně bavil, budoucí manželé si taky střihli pár slušnejch předmanželskejch hádek a T-X na vysokejch podpacích byla kouzelná. Prostě bitky slušný, honičky originální a konec nečekanej. Tak to mám rád. A to jsem měl obavy, že se budu muset terminovat. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zklamání. Po výborně jedničce (dala jsem 4*) a bombastické dvojce (za 5*) musím třetí díl ohodnotit jen 3*. Zkrátka bez Camerona to není ono. Akční scény ničím nepřekvapí, scénář je pouze dobrý a herci i Arnie-kulturista průměrní. Dokážu si představit, jak by s "tímhle" zatočil James Cameron, ale ten bohužel režii trojky odmítl. Škoda...BTW na obranu J. Mostowa musím dodat, že ten závěr nebyl špatnej a dá se z něj celkem dobře vyjít do čtvrtého dílu. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Snaha o oprášení už tak dost rozpačitého kultu vyzněla zcela do prázdna. Arnold Schwarzenegger se vrací do své nejslavnější role, kde herectví zůstává zastrčeno někde hodně vzadu. Se svojí ustrnutou grimasou a drsňáckým pohledem nepředvádí opravdu nic nového. Jeho dřívější sláva je už přeci jenom za pomyslným hereckým zenitem. Celý příběh tohoto snímku není zas tak důležitý, protože je zcela v područí efektů, kterými je prostoupen celý film. Ty svojí pompézností mohou zaujmout, ale v konečném výsledku vyšumí. Obratně však maskují dost rozporuplný scénář, jenž se oproti předchozím snímkům vyznačuje více či méně trapným humorem. Pro případ úspěchu si studio nechalo otevřená dvířka k možnému dalšímu pokračování. Doufám, že nejdříve opět za 12 let. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Terminátor 3 mě hodně dost zklamal. Nejenom ty praštěný vtipy v striptýzovým klubu a vykrádačky z předchozího filmu, a taky Exterminátora - navíc je to i stejně tak umělý. Prostě mám rád filmy v komorním duchu a ne hned do toho cpát debilní parodii. Už jen když vezmu ty bitky, tak Šwajcík terminátor je sice stroj, ale z venku je potažen lidskou tkání a když proráží zdi a skoro nikde ani škrábanec vypadá to dost blbě. Neříkám, že je to naprostý odpad, pač příběh tam je a i poměrně solidní zakončení, ale na jedničku, ani dvojku to rozhodně nemá ani omylem. Ke sníženému hodnocení, mě nutí i fakt, že laťka u předchozích filmů byla posazena hodně vysoko. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (73)

  • Film se měl původně natáčet ve Vancouveru v Britské Kolumbii, ale štáb se později přesunul do Los Angeles. Spekuluje se, že důvodem této změny byla rostoucí kritika amerických produkcí natáčených v Kanadě (tedy mimo okolí Los Angeles) a politické aspirace Arnolda Schwarzeneggera (Terminátor). Oficiálním důvodem nicméně bylo, že se na poslední chvíli uvolnily prostory v hollywoodských studiích. (IDžOR)
  • Na otázku ohledně scénáře před premiérou filmu Arnold Schwarzenegger (Terminátor) odpověděl: "Víte, nic vám neprozradím, ale děj filmu je zamotanější než rakouský preclík." (X Type)

Související novinky

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Bruce Willis má hezčího zástupce

Bruce Willis má hezčího zástupce

21.11.2007

Minimálně v sci-fi thrilleru The Surrogates, který začne v únoru natáčet Jonathan Mostow. Tomu scénář podle stejnojmenné komiksové předlohy napsali staří kámoši Michael Ferris a John Brancato, s… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama