Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy John Connor s matkou a terminátorem zabránili zkáze lidstva, uplynulo deset let. John se snaží žít tak, aby ho stroje nedokázaly najít. Vymazal o sobě všechny údaje a zničil vše, co by ho mohlo spojovat s minulostí. Jedné noci se ale objeví nejdokonalejší typ terminátora s označením T-X, který se vydá hledat cíle určené k likvidaci. John je zraněn při autonehodě, a tak se vloupe na veterinární kliniku pro léky. Přistihne ho tam Kate, která se vrátila kvůli jedné ze svých zákaznic. Ukáže se, že se oba znají ze školy, ale dřív než si cokoli stačí vysvětlit, vtrhne na stanici T-X a zabije zákaznici v domnění, že jde o Kate. Zjistí, že v budově je i její hlavní cíl John Connor, ale dřív než je stačí oba zabít, zachrání je starší typ terminátora T-101. Ten pak Johnovi řekne, že byl vyslán, aby ho chránil, a že soudný den byl jejich zásahem před deseti lety pouze oddálen a nyní zbývají do vypuknutí jaderné války pouhé tři hodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 090)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

S Terminátorem 3 je potíž. Nemůžu říct, že mi tahle adrenalinová jízda nesedla, ale od pokračování jednoho z nejzásadnějších snímků 90. let jsem zkrátka nečekal popcornovou vymývárnu, ale důstojného temného následovníka dvojky. Mostow měl zjevně jasno, že tuhle hru na Camerona jenoduše neutáne a tak sáhl už na začátku po řešení, za které ho milovníci prvních dvou dílů uškrtí a řadový divák, kterému na tom zase tolik nezáleží, se bude královsky bavit. Jsem zhruba na polovině cesty k oběma jmenovaným a pociťuji mírné zklamání. Přesto udávám hodnocení spíše vyšší, protože se jen těžko v následujících měsících podaří vypustit do kin zábavnější kousek než T3. A o zábavu jde přece především. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

3* v tomto prípade vyjadrujú sklamanie, keďže prvého Terminátora považujem za klasiku (4*) a druhého doslova milujem (5*). Scenár má v sebe toľko dier ako Arnieho obete, čajíčkový Nick Stahl nie je hodný roly Johna Connora (čo sa stalo s charizmatickým Edwardom Furlongom? nenašla som ani zmienku, že by mu rolu vôbec ponúkli), postava neustále hystericky jačiacej Kate vôbec nevyzerá ako budúca šéfka odboja a Arnold - mno, mohlo to byť aj lepšie, ale keď ho vidím nonšalantne sedieť na hrmiacej motorke alebo kráčať s truhlou na ramene - zmäknem a je mu odpustené. Po tom, čo fanúšikovia s Terminátorom za tie roky prežili, k romantike už nepotrebuje ani šliapať po ružiach - stačí ak šliapne sexi robotici na ksicht a človek si nemôže sentimentálne nevzdychnúť ;-) ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem chtěl tento film rozcupovat na kousky, protože jsem se nedokázal přenést přes to, že to není od Jamese Camerona. Pořád jsem říkal, že ten by to natočil jinak. Pak mě ale přestalo bavit opakovat očividné skutečnosti a zkusil jsem se na to podívat jako na samostatný film. Sice zbylo hodně látky ke kritizování, ale s odstupem času musím uznat, že poslední film z naší doby o Terminátorech z budoucnosti a boji Johna Connora s nimi je naprosto skvělý film. Už jen proto, že tu naposledy vidíme Arnolda ve své prakticky nejlepší roli a také proto, že je to asi i poslední filmový pokus na toto téma. Vznikl sice seriál, ale o tom není třeba se nějak zmiňovat a film Terminator Salvation je jiné story. A je to škoda. Tato látka by si přinejmenším ještě jeden film zasloužila. Boj Johna Connora stojí za vyprávění a možnosti tvůrců přetvářet dějiny a vyrábět roboty jsou neomezené. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Existuje osm smrtelných hříchů. Obžerství, lakota, lenost, závist, hněv, pýcha, smilstvo a svěřit trojku Terminátora do rukou Mostowa. Jediné plus jsou triky, ale ty jsou v současné době když ne povinností, tak alespoň standardem. Jinak T3: Vzpoura strojů mnohdy překročí hranice parodie a to já prostě tady neskousnu. Strhaný rakouský kulturista v penzi by se měl věnovat politice a ne spolu s Mostowem pohrdavě močit na předchozí dva kultovní Cameronovy filmy. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Arnold je ve formě...Obrovský ropočet není na první pohled vidět. Potěší ovšem minimum digitální akce a především příjemné odlehčení jemným humorem...Hlavním plusem filmu je však scénář, který elegantně ukončil (doufejme) výbornou sci-fi sérii...Bohužel se o závěru nemůžu rozepsat, proto řeknu jen jedno - vše do sebe logicky zapadne a je to přijatelné i pro milovníky původních filmů. Takže co víc si přát? ()

Galerie (147)

Zajímavosti (73)

  • Keď príde trojica John (Nick Stahl), Kate (Claire Danes) a Terminátor (Arnold Schwarzenegger) ku karavanu so zásobami a zbraňami, sedí Kate v aute, v ďalšom zábere je už auto prázdne a napokon sa v ňom opäť nachádza. (Lukoh)
  • Arnold Schwarzenegger (Terminátor) se ve filmu původně nechtěl objevit, protože se na něm nepodílel režisér prvních dvou dílů James Cameron. K zopakování role Terminátora ho ale přesvědčil právě Cameron. Doslova mu prý řekl, že ta role je prostě jeho, tak by ji měl vzít a nechat si ji pořádně proplatit. (Wishkah)
  • Ve filmu byl použit největší pojízdný jeřáb na světě. (Benjamin-L)

Související novinky

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Bruce Willis má hezčího zástupce

Bruce Willis má hezčího zástupce

21.11.2007

Minimálně v sci-fi thrilleru The Surrogates, který začne v únoru natáčet Jonathan Mostow. Tomu scénář podle stejnojmenné komiksové předlohy napsali staří kámoši Michael Ferris a John Brancato, s… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama