Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy John Connor s matkou a terminátorem zabránili zkáze lidstva, uplynulo deset let. John se snaží žít tak, aby ho stroje nedokázaly najít. Vymazal o sobě všechny údaje a zničil vše, co by ho mohlo spojovat s minulostí. Jedné noci se ale objeví nejdokonalejší typ terminátora s označením T-X, který se vydá hledat cíle určené k likvidaci. John je zraněn při autonehodě, a tak se vloupe na veterinární kliniku pro léky. Přistihne ho tam Kate, která se vrátila kvůli jedné ze svých zákaznic. Ukáže se, že se oba znají ze školy, ale dřív než si cokoli stačí vysvětlit, vtrhne na stanici T-X a zabije zákaznici v domnění, že jde o Kate. Zjistí, že v budově je i její hlavní cíl John Connor, ale dřív než je stačí oba zabít, zachrání je starší typ terminátora T-101. Ten pak Johnovi řekne, že byl vyslán, aby ho chránil, a že soudný den byl jejich zásahem před deseti lety pouze oddálen a nyní zbývají do vypuknutí jaderné války pouhé tři hodiny. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (73)

  • T-X (Kristanna Loken) se ve filmu „manuálně“ připojí na vytáčecí internet, aby si mohla vyhledat, kde najít své cíle. Děje se tak ve scéně, kdy po svém příchodu zavolá na číslo 7752 a následně začne do telefonu vydávat podivné zvuky. (vojtaruzek)
  • Celosvětová premiéra proběhla 30. června 2003 ve Westwoodu v Kalifornii. (Varan)
  • Producent Andrew G. Vajna v rozhovoru uvedl: "Práva k filmu se získávaly velmi složitě. Po získání všech patřičností produkce navštívila Camerona s nabídkou na post režiséra, nicméně ten si vše vysvětlil tak, že dělají všechno proto, aby film vznikl bez něj. Cameron si přál pracovat se studiem Fox. To se však s nabídkou neozvalo." (Courtemanche)
  • T-X (Kristanna Loken) použije ve filmu zbraně Smith & Wesson 4506-1 ráže .45 ACP a Beretta 92FS ráže 9x19 mm. (dc125)
  • Z konzolového výpisu v subjektivním pohledu Terminátora (Arnold Schwarzenegger) lze vidět, že Terminátor používá Mac OS 9 a Apple QuickTime. (Jezis_z_nebe)
  • Prvotní Terminátor s označením T-1 měl mít místo paží rotační kulomety M61A1 Vulcan. (JohnSmith)
  • Terminátor (Arnold Schwarzenegger) ve filmu používá Glock 18, brokovnice Remington 870, samopaly HK UMP 45 a HK G36k, kulomet Browning M1919A4, RPG 69 a granátomet Sage Control SL-6. (JohnSmith)
  • Arnold Schwarzenegger (Terminátor) se ve filmu původně nechtěl objevit, protože se na něm nepodílel režisér prvních dvou dílů James Cameron. K zopakování role Terminátora ho ale přesvědčil právě Cameron. Doslova mu prý řekl, že ta role je prostě jeho, tak by ji měl vzít a nechat si ji pořádně proplatit. (Wishkah)
  • Na otázku ohledně scénáře před premiérou filmu Arnold Schwarzenegger (Terminátor) odpověděl: "Víte, nic vám neprozradím, ale děj filmu je zamotanější než rakouský preclík." (X Type)
  • Ve filmu byl použit největší pojízdný jeřáb na světě. (Benjamin-L)
  • Vysílací čas pro 30vteřinový televizní spot na Terminátora 3 v přestávce Superbowlu stál 2,1 milionů amerických dolarů. (HellFire)
  • Dokončení automobilové honičky trvalo šest měsíců. (HellFire)
  • Scénář k filmu napsal také Tedi Sarafian, ale jeho verze by podle studia stála více než 200 milionů amerických dolarů (měl v ní mimo jiné v Los Angeles havarovat Boeing a zničit část města), tudíž byla odmítnuta. Některé nápady z ní však byly použity, např. ženské pohlaví T-X (Kristanna Loken). (HellFire)
  • Pro účely filmu byly postaveny tři roboti T-1. Zbytek byl vytvořen digitálně. (HellFire)
  • Když Terminátor (Arnold Schwarzenegger) po zničení Jeepu Cherokee znovu startuje, můžeme mimo jiné zahlédnout nápis „nahrávám Quicktime Video Codec“ (Quicktime je přehrávač používaný počítači Apple). (HellFire)
  • Během přestřelky na hřbitově, kdy se na displeji Terminátora (Arnold Schwarzenegger) zobrazují vystřelené náboje a oběti, patří mnoho jmen, které uvidíme na obrazovce, skutečným tvůrcům vizuálních efektů (např. Enid, Keiko, James, Rod, Mark a Bryan). (HellFire)

Související novinky

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Bruce Willis má hezčího zástupce

Bruce Willis má hezčího zástupce

21.11.2007

Minimálně v sci-fi thrilleru The Surrogates, který začne v únoru natáčet Jonathan Mostow. Tomu scénář podle stejnojmenné komiksové předlohy napsali staří kámoši Michael Ferris a John Brancato, s… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama