Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Artemis Fowl studia Disney natočený podle oblíbené stejnojmenné knihy Eoina Colfera sleduje dobrodružný příběh dvanáctiletého génia Artemise Fowla pocházejícího z kdysi zámožné zločinecké rodiny. Avšak Artemisův otec byl unesen a Artemisova matka Angelina kvůli tomu chřadne. A tak Artemis Fowl spojí síly s rodinným bodyguardem Butlerem a vydá se do podzemní říše mocného národa skřítků, kteří dost možná za zmizením jeho otce stojí a jejichž nezměrné bohatství by mohlo obnovit zašlou slávu Fowlů. Artemis ukuje geniální plán, unese bojovnou kapitánku skřítkovské stráže Myrtu Krátkou a požaduje výkupné ve skřítčím zlatě. V cestě mu však stojí velitelka rozvědky a náčelnice skřítčí policie Břízná a kleptomanský trpaslík Hraboš Sláma, který se snaží Myrtu Krátkou zachránit. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (155)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Ale hej, vymykám sa komentárom podo mnou, ale ja sa priznám, že som nebol až tak sklamaný ako ostatní. Prečo? Lebo to, že snímok dali na VOD ma už dopredu pripravilo, že treba znížiť očakávania a naviac mne osobne casting napríklad vôbec nevadil. Mladé uchá neriešim, dali sa zvládnuť, Collina mám rád, nemal som problém ani s Joshom Gadom a rovnako mám rád Nonso Anozieho. Za zaujímavosť nie príbehu ale stvárneného sveta a myšlienky, keďže príbeh bol len nakusnutím koláča, za to dávam hviezdu. Dve hviezdy dávam za technické spracovanie, pretože napriek tomu, že to nebola samozrejme blockbusterová bomba, tak je vidieť, že rozpočet to malo slušný, veď aj preto film v podstate finančne pohorel a navyše keď som dal za svet a myšlienku hviezdu a tie boli doslova zbité formou, tak za formu dávam dve hviezdy. V konečnom dôsledku teda tri. Odpad za myšlienku si to nezaslúži, pretože napriek tomu, že som knihy nečítal, tak sa mi to futuristicko-fantasy spracovanie páčilo (zbrane, časové kapsy, lietajúce lode a kúzla), no a technické spracovanie ruku na srdce, tiež bolo viac ako len slušné. Samozrejme, keby som to mal hodnotiť ako celok, zvláštne zostrihaný guláš všetkého známeho aj neznámeho, tak je to iná pesnička, ale ja som to zobral takto analyticky a technicky. Takže tak. Škoda, že pokračovania sa už asi nedočkáme a škoda, že tomu chýbala tak minimálne polhodinka, ktorá by možno vysvetlila tie bláznivé skoky, nálady, zmeny v chovaní atď. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce, co chce, já čekal větší průšvih. Je to takový nedodělek, který se zjevně nikdy nedočká pokračování, ale co je na něm jinak tak špatně? Film představuje zajímavý svět, který nejde ve šlépějích takové té klasiky, kde svět víl a jiných bytostí bývá na úrovni primitivních kmenů; doplňují ho celkem sympatické postavy a možná kazí leda zápletka, která se bohužel do onoho světa skoro vůbec nepodívá a točí se výhradně okolo vyjednávání (a vydírání). Jinak je to podle mě víc než sledovatelná pohádka, jejíž knižní předlohu neznám, ale zásadně jsem se u ní nenudil. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

knížku neznám,nicméně jsem si domyslel,že tohle měla být rodinná fantasy s áčkovým potenciálem a navíc s potenciálem rozjet filmovou sérii.Leč není a výsledkem je béčkový (v lepším případě) rodinný fantasy mišmaš s nesympatickými postavami a dějem který mě asi po deseti minutách přestal zajímat.Je to o to smutnější,že se na tomhle podílela poměrně známá jména,ale bohužel ani ta nepomohla.Ze všeho nejvíc mi tak Artemis Fowl připomněl dávno zapomenuté Probuzení tmy,které mělo nejspíš podobně ambice,ale výsledek byl dokonce ještě horší než tohle...40% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Artemis Fowl je velmi příjemně odsýpající dobrodružství, jehož zdejší všeobecně negativní hodnocení považuji za rozhodně nepřiměřené. Já totiž této podívané nemám skutečně příliš co zásadního vyčíst a v podstatě od první až do poslední minuty jsem se vážně upřímně bavil. O knižní předloze k tomuto filmu jsem tedy nikdy neslyšel, ale zde použitá zápletka má spád, je nápaditá, zábavná, a i když by se jí asi opravdu dalo vytknout, že je až příliš strohá, tak zásadní linie a charaktery jednotlivých postav jsou nastíněny jasně a není tudíž problém se s tím vším ztotožnit. Krapet nahnutější to je tedy s vizuální podobou filmu, především co se efektů týče, kdy mi přišlo, že do toho nebyl investován až takový finanční obnos, aby si v tomto ohledu divák sedl na zadek, na druhou stranu je zde ale vidět tvůrčí fantazie a nápaditost, kdy musím ovšem zároveň zmínit, že mě opravdu překvapilo, že právě za tímto dobrodružstvím stojí Kenneth Branagh, kterého bych zrovna do tohoto žánru úplně netypoval. Škoda je pak také malé porce akce, kdy se s něčím intenzivnějším setkáme během filmu vlastně jen jednou, a to při demolici vily, na druhou stranu, ono to celé není ani tak o akci, jako spíš o samotném příběhu, který ovšem zábavný a fungující je dostatečně. Za pozitivní pak musím zmínit ještě výborný casting, plný výrazných a sympatických herců, a to včetně těch dětských, a určitě nemohu opomenout působivou atmosféru, která mi skutečně sedla. Já se u tohoto rodinného dobrodružství zkrátka vážně bavil, a opakuji, všeobecně chladné přijetí tohoto snímku upřímně nechápu. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce průser. Hlavní hrdina je otravný debil. Film se hemží vším možným ze světa fantasy, ale postrádá nějaké to propojení s reálným světem, které by diváka nutilo věřit tomu, že takový svět opravdu může existovat. Možná by k tomu propojení stačily uvěřitelnější a sympatičtější hrdinové, ale po zmíněném hlavním otrapovi je to vlastně už jen horší. Komorník, černý s modrýma nebo jakýma očima. Říkal jsem si, že je to nejotravnější postava v dějinách filmu. Ano, zastínil by i kentaura intelektuála. Ale na velkýho permoníka fakt nemá. Kdo film dá celý (a že já to naštěstí nebyl, jen jsem proklikal na konec a stejně ani nevím, jak film dopadl, "užije" si toho utrpení víc než dost. vypadá strašně. Chová se příšerně. Z každého póru té divné bytosti čpí obrovská záplava nechutenství. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení začalo 12. března 2018 a natáčení probíhalo v Severním Irsku, Vietnamu, Taiwanu a v Anglii. (ČSFD)
  • Postava velitele Roota, hlavy LEPrecon, je v knihách Eoina Colfera popsána jako muž s širokým hrudníkem a žvýkací doutník. Ve filmové adaptaci se však postava změnila na ženskou, přičemž do role byla obsazena Judi Dench. (ČSFD)

Související novinky

Dočkáme se více premiér na Disney+?

Dočkáme se více premiér na Disney+?

19.10.2020

Jeden z největších blockbusterů letošního roku měl být snímek Black Widow – komiksové rozloučení Scarlett Johansson s Marvel Cinematic Universe. Kvůli pandemii však došlo k odkladu takřka o celý rok… (více)

Disney ruší letní sezónu

Disney ruší letní sezónu

04.04.2020

Další týden za námi a situace ve světě se nijak zásadně nemění. Naopak, s blížící se letní sezónou čím dál více lidem dochází, že se kina jen tak otevírat nebudou, a i poté to bude velmi pomalý… (více)

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Artemis Fowl míří do kin

Artemis Fowl míří do kin

28.12.2017

Kenneth Branagh letos ohromně zabodoval s Vraždou v Orient expresu. Film už má na kontě 311 milionů dolarů a chystá se pokračování (Smrt na Nilu), Branagh si ale není jistý, jestli ho bude režírovat.… (více)

Reklama

Reklama