Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Steven Spielberg vytvořil během své bezmála padesátileté kariéry nepřekonatelnou sérii průkopnických filmů. Ve snaze zmapovat vývoj této filmařské ikony čerpala oceňovaná dokumentaristka Susan Lacyová z více než třiceti hodin exkluzivních rozhovorů, v nichž se režisér rozpovídal o svém hořkosladkém dětství a celoživotní posedlosti natáčet filmy, o rané televizní kariéře "zázračného dítěte," o raketovém vzestupu ke slávě prostřednictvím neuvěřitelné série kasovních trháků, o pozdějším příklonu k vážnějším dramatickým filmům a také o osobních a profesních vztazích, které si během let vypěstoval. Nedílnou součástí dokumentu Spielberg jsou i příspěvky členů Spielbergovy rodiny, stejně jako jeho přátel a kolegů, a také ukázky i zákulisní záběry z natáčení mnoha jeho přelomových filmů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (76)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když se řekne Hollywoodský trhák, automaticky mě na pozici režiséra naskočí Spielberg. Prostě Spielberg je pro mě zástupce číslo 1 všech hollywoodských režisérů. Je neuvěřitelné když si představím kolik mě toho tenhle člověk dal. Určitě jsem nejraději za Čelisti, sérii Indiana Jones nebo Jurský park. On toho ale natočil ještě mnohem více. Ne vše mě dokonale sedlo. Našly se i řídké příklady kdy mě to nebavilo, ale přesto mu nedokážu upřít titul vrchního baviče opravdových dobrodružství. Medailon o něm je velmi zajímavý a dokázal mě prozradit i spoustu zajímavých věcí z jeho soukromí. 80% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg je vůbec první režisér, kterého jsem znal jménem v dobách, kdy jsem se ještě dávno o filmy nezajímal mimo výsledný produkt a také jsem ho vždy bezpečně poznal podle fotografií a je to prostě můj nejoblíbenější režisér. Na film jsem se hodně těšil a jelikož dokumenty miluju, tak jsem se nemohl dlouho dočkat. 140 minut je docela pálka, ale je fakt, že o seňoru Spielbergo se toho dá říct mnohem víc a úplně v klidu bych snesl i 4 hodiny, protože toho natočil tolik a tolik toho stojí za zmíňku, že jsem už ke konci myslel, že se na nějaké filmy vůbec nedostane. Hodně mě potěšilo, kolik herců a celkově lidí od fochu bylo ochotných o všech těch neuvěřitelných historkách promluvit a jistě bych se vsadil, že spousta dalších lidí si jen nenašlo čas. Vidět partu režisérů Hollywoodských spratků pohromadě je nezapomenutelný pohled a trošku mě mrzelo, že se dokument vůbec nevěnuje třeba Zemeckisovi, ale tak to hlavní tu je a dobře se na to kouká. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná pocta legende, ktorú by rozhodne mala vidieť súčasná generácia, ktorá nepovažuje Spielberga za filmárskeho Boha. Pre zbehlejších to mohlo byť pri svojej dĺžke predsa len trochu informatívnejšie a trochu menej oslavné. O tom ako vznikali najväčšie pecky totiž všetci vieme a osobne by ma viac zaujímal Spielbergov postoj k Always, Hookovi alebo Tin Tinovi. Každopádne must see záležitosť 8/10 ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,FILMÁRČINA JE V PODSTATE JEHO MATERSKÝ JAZYK." __ Spielberga mám vedeného v zozname obľúbených režisérov, videl som asi 3/4 jeho filmografie a prakticky vždy sa rád pozriem na jeho výtvory, hoci napr. ,,Navždy" nemám doteraz potrebu vidieť a znovu si pozrieť ,,1941" by som mohol iba špecifickom mentálnom rozpoložení. Je určite dobré, že dokument nepredstavuje iba filmy slávneho režiséra, ale prináša divákovi komplexný profil osobnosti s nahliadnutím do jeho súkromného života. Vyznanie sa zo židovstva je tu viacej pretlačené rodinnými vzťahmi a najmä prerušenou (a znovu spojenou) líniou otec-syn, ktorá je jasne viditeľné v jeho viacerých filmoch. Túto skutočnosť i ďalšiu tému rozpadu rodiny som si vlastne uvedomil až prostredníctvom tohto dokumentárneho filmu. Ide o obsiahle dielo ani zďaleka sa nevenujúce každému Spielbergovmu filmu. Svojím spôsobom to vôbec nie je potrebné, pretože aj na reprezentatívnej vzorke ide ukázať plastický prierez jeho plodnou kariérou. Páčilo sa mi, že vo filme odznela aj kritika, hoci ,,Purpurovú farbu" považujem za jeden z najlepších Spielbergových filmov. ...A teraz takýto dokument nielen o Scorsesem, ale tiež o Ridley Scottovi. (265. hodnotenie, 24. komentár filmu) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně komplexní, avšak až příliš dlouhý náhled do života režisérského génia. Dokumentární snímek Spielberg mapuje všechny zásadní filmy kariéry Stevena Spielberga, což je proloženo komentáři jeho nejbližších spolupracovníků, rodiny a samozřejmě i herců. Pro fanoušky jeho tvorby naprosto nezbytná "must see" záležitost. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama