Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (148)

Randyz 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto svéráznému profesorovi a tomuto smutněkrásnému filmu (díky @Radek99 za pěkné slovíčko) si opět člověk (aspoň na chvíli) připomene, že by si měl života více užívat a pokoušet se ho žít naplno a na nic nečekat... 🙂 Také se mi hodně líbila dějová linka o velmi silném přátelství... Ve výsledku na mě sice film působil celkem nerealisticky a na závěr dost prvoplánově ždímal emoce, ale užil jsem si ho, účel splnil a byl aspoň opět trošku jiný než ostatní filmy na podobné téma. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem natrefila náhodou a nečekaně a i když není úplně o pohodě, tak je natočený pohodovým způsobem. Johny Depp mě nikdy nepřekvapuje, on prostě hrát umí,ale tady mi fakt sedl jako p.del na hrnec. Jen té Zoey Deutch jsem pořád nepřišla na chuť. Smutno hořká komedie s příjemnými vedlejšími postavami, které mají své trble a jsou každá tak odlišná, že to nemůže být nuda. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nádherný a zároveň smutný film s famózním Johnnym Deppem. Johnny zde opravdu exceluje, navíc je to obrovský sympaťák. Film se mi hodně líbil, především svou atmosférou, svým prostředím a také svým poselstvím, kdy divákům říká, že si mají užívat svého života naplno, neztrácet čas zbytečnostmi či lidmi, kteří za to nestojí. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný film o rakovině, který z lidí netahá soucit, nehraje si s citovým vydíráním a ukazuje jen "epizody" z konce života jednoho profesora, velice dobře (ale ne brilantně, bohužel) ztvárněného Johhny Deppem. Scénář je výborný, nějakých zvláštně zmínkuhodných okamžiků v práci s kamerou nebo v režii jsem si úplně nevšiml, ale to nevadí. Film funguje, téma funguje a ve výsledku je to pěkný "wake-up call movie", kdy víc než o střet s rakovinou jde o střet s vlastní průměrností, vlastní fádností a rezignací na život. Palce hore, bylo to moc fajn a rád se na to podívám znovu! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už jsem se tady na téma rakovina ve filmu několikrát vyjádřil a na snímky, kde jede scénář po lajně diagnóza- patos- patos- patos- smrt, jsem už přímo alergický. Jakoby nestačilo, že je toho plno všude kolem mě. Tenhle námět mě osloví jedině v tom případě, že ho tvůrci uchopí alespoň trochu netradičně. Tady se to dlouhou dobu dařilo, takže čtvrtou hvězdičku sežral nádor až v závěrečné třetině filmu. Johnnyho Deppa jsem si užil, Zoey Deutch byla potěšením pro oko a větší část filmu mě hodně bavila. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)
  • Film se natáčel v Britské Kolumbii v Kanadě. (rafix)
  • Film měl mét přemiéru nejdříve v roce 2017, ale měl problém s vyobrazením sexuální nadřazenosti vedoucí postavy (v různých scénách), a to v době, kdy se v USA naplno propírala témata z #MeToo. To vyvolalo domění, že by o film nemusel být zájem ze strany novinářů, producentů atp. a premiéra se odložila na, v té době, neurčito. (oldrich.vojt)

Reklama

Reklama