Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Americký remake Jirešova Prodlouženého času, kde roli profesora, již ztvárnil Miloš Kopecký, hraje Johnny Depp? Problém je, že není zas tak mnoho filmů, v nichž mě Depp jako herec opravdu přesvědčil/bavil, a tento se k nim nepřidá. Navíc, kdykoli se jedná o film ze školního/akademického prostředí, je takřka pravidlem, že hlavní postava učí literaturu (nebo něco spojeného s uměním). To se to pak nabalují moudra, ale skutečná výzva by byla, kdyby šlo o vyučujícího deskriptivní geometrie. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp ve formě, kde je opět Pan Herec. Ten trochu v obličeji odulý, s nepadnoucími vousy a děsným sestřihem, kdy vlna padá do oka, ten je zpět. Je to profesor Richard na univerzitě, má ženu co ho podvádí s nadřízeným, dcerku, že které se vyklubala lesbička, pár slušných studentů, kteří si život rovnají v hlavě, na rozdíl od ostatních, a přítele na život a na smrt. Je to moc, nebo málo? Danny Houston, ten chlap, co umí být být nechutný svým šklebem a zlýma očima, ten, co umí být okouzlující nádherným úsměvem a laskavým pohledem, zde rozehrál partií přítele, který má obyčejný strach o život druhého v poloze, ve které není často k vidění. A hlavní hrdina Johny? Budete mu věřit, prostě budete, protože se podíváte do jeho očí a bude to tam i ve chvílích, kdy před unikajícím životem přehrává a dělá pozéra na jedničku. Jeho scénka v jezírku a poslání jednoho z nejvyšších na nebesích do dalekých, leč teplých míst, ta přesně ukáže realitu života. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Dobrej film, nic víc, nic míň. Johnny Depp je charismatickej herec, navíc konečně vypadal jako normální chlap, takže film bez problémů utáhl sám. Když se mu život profesůrka obrátil naruby, ze začátku mě ten jeho apatickej a zhovadilej postoj k životu bavil, no ke konci už trochu otravoval. Konec mně vůbec přišel zbytečně odfláklej, ale za podívání film určitě stojí. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, u kterého jsem se od plic zasmála a také pobrečela...a to už je co říct...Získala jsem díky němu určitý pohled na plno věcí, které řeším a také si člověk stejně znovu potřebuje uvědomit - jo, všichni umřeme :D To se prostě stává :D Smrt souvisí s životem. Bavily mě scény, kdy si profesor nebral servítky a zkoušel věci, které prostě nezažil a věděl, že je poslední možnost si je užít - ať už se jedná o felaci od studenta, vojet servírku v baru či hulit trávu na hodině :D Stádo penisů v kampusu to završilo a nevěrná upnutá manželka s pohledem vítěze - ta tomu dala korunu :) Doporučuji, protože je to čisté, jasné a za mě k podívání klidně víckrát :) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jednoduše řečeno, nabízí se nám další snímek pojednávající o tom, jak se člověk v rámci svého charakteru vyrovnává se zprávou o diagnóze rakoviny a s maximálním rokem života. Lze tedy z námětu očekávat nějaké zadostiučinění se svým životem, emoční scény, určitou rebelii, užít si co nejlépe své poslední životní dny a mnoho dalšího s tímto stavem spojených. A s některými těmito věcmi se tady v podstatě setkáme, jen to poněkud postrádá vážnost a odlehčenou zábavnost. Až to vytváří dojem, že byl na vše Wayne Roberts, stojící za scénářem i režií, až moc opatrný. Snad aby nechtěně nepřeskočil do trapnosti nechtěného. Těžko posoudit. Snímek tedy vypráví vše, co má v úmyslu, ale celou dobu jakoby se nad celým konceptem vznášela obava, že tomu zkrátka chybí něco podstatné. Nerozhodné je to i co se týče žánru. Drama? Lehká komedie? No, art už určitě ne. Johnny Depp v hlavní roli se snaží být ve své vážnější roli uvěřitelný, ale také mu to moc nejde. Zkrátka a dobře, myšlenka byla dobrá, ale bohužel to nějak sklouzlo do ztracena. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)
  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)
  • Film měl mét přemiéru nejdříve v roce 2017, ale měl problém s vyobrazením sexuální nadřazenosti vedoucí postavy (v různých scénách), a to v době, kdy se v USA naplno propírala témata z #MeToo. To vyvolalo domění, že by o film nemusel být zájem ze strany novinářů, producentů atp. a premiéra se odložila na, v té době, neurčito. (oldrich.vojt)

Reklama

Reklama