Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Americký remake Jirešova Prodlouženého času, kde roli profesora, již ztvárnil Miloš Kopecký, hraje Johnny Depp? Problém je, že není zas tak mnoho filmů, v nichž mě Depp jako herec opravdu přesvědčil/bavil, a tento se k nim nepřidá. Navíc, kdykoli se jedná o film ze školního/akademického prostředí, je takřka pravidlem, že hlavní postava učí literaturu (nebo něco spojeného s uměním). To se to pak nabalují moudra, ale skutečná výzva by byla, kdyby šlo o vyučujícího deskriptivní geometrie. ()

Mamutol 

všechny recenze uživatele

Teda jako jsem opravdu velkej a celkem i těžkej chlap, ale po dlouhé době, co se tak dívám na filmy, mi na konci filmu ukápla slza. A i když jsou tam malé chybky nebo se to v druhé půlce trochu táhne, tak ten závěr mě dostal. A tímto zvyšuji na plnej počet. Jó a užívejte života lidi, je opravdu krátkej. ()

Reklama

Dave Lister 

všechny recenze uživatele

Poslední semestr není žádné veledílo, ale také se tím být nesnaží. Je v něm něco patosu, trochu klišé, ale přesto je to velmi zábavný a pohodový snímek. Film o smrti trochu jinak a přesto jsme něco podobného už viděli. Nicméně jiná a civilní role Johnny Deppa, mu absolutně sedí. Depp si poslední léta nevybíral ty nejlepší scénáře, ale role Richarda mu byla opravdu šitá na míru. Poslední semestr utekl jako voda a najednou byl konec. Viděl jsem mnohem lepší snímky, ale tento se mi opravdu tak nějak líbil a to díky našemu starému Johnnymu. ()

TheSompeque 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se dal popsat jedním slovem - umírání. Johnny Depp v roli profesora zjistí, že má rakovinu a zbývá mu rok života. Rozhodne se, že si bude chtít poslední dny užít. Zkouší teda různé věci, které nikdy neudělal a své poslední chvilky tráví se svou třídou a rodinou. Nevím co je smutnější - samotný příběh nebo fakt, že tenhle film má tak málo procent, je totiž skvělý. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp sa vracia v plnej sile. A aj keď to pre tému filmu vyznieva divne, už dávno som ho nevidel v takej dobrej forme. Podal skutočne vynikajúci herecký výkon pre svoju postavu a kompletne som mu to zožral. Za to si zasluhuje potlesk. Celkovo musím povedať,že on tento film robí výnimočným. Lebo reálne tam nie je toho moc, no on do toho to niečo čo to potrebovalo dotiahol. "The Professor" je pre mňa nakoniec veľmi zaujímavou komédiou v kombinácii s drámou. Osobne by som možno občas od filmu chcel, aby to lepšie vyvážil, no o tom si povieme niečo o chvíľku. V prvom rade pozitíva k filmu. Už som povedal, čo si myslím o výkone Deppa, no pochválim rovnako aj Zoey Dutch a Odessu Young. Sú skvelé. Rosemarie DeWitt je okey, no jej postava ma až tak veľmi nebrala. Plus mi nebola moc sympatická. Ale to je iná vec. Humor filmu je skvelý a rovnako skvelé sú aj dramatické momentky filmu. Veľmi dobre vedia zasadnúť a ukázať svoju silu. Smial som sa na správnych momentoch, prežíval som to pri správnych momentkách a v správnu chvíľu. No film to nevie úplne dôsledne vyvážiť. Výsledkom je potom film, kde máme v prvej polovici všetku komédiu a v druhej polovici všetku drámu. Sem-tam sa tam nejaký fórik ešte dostane, no je ich málo a film je veľmi vážny. A hoci sú tie momentky dobré, tak som si tak trošku hovoril, že by som sa rád zase na niečom zasmial. Trošku to vyvážiť by neuškodilo. Poviem ešte ale jedno. Scénka, kde sa Richard lúči so svojou dcérou mi príde ako highlight filmu. Vo všetkom to fungovalo. Pre mňa najlepšia momentka filmu a jedna, ktorú si určite zapamätám. Spolu s tancom v bare. Odporúčam vidieť. Film rozhodne má čo ponúknuť. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film měl mét přemiéru nejdříve v roce 2017, ale měl problém s vyobrazením sexuální nadřazenosti vedoucí postavy (v různých scénách), a to v době, kdy se v USA naplno propírala témata z #MeToo. To vyvolalo domění, že by o film nemusel být zájem ze strany novinářů, producentů atp. a premiéra se odložila na, v té době, neurčito. (oldrich.vojt)
  • Ve filmu jsou na stěnách Richardova domu a v jeho pracovně na okenní římse vidět fotografie od jednoho z nejúspěšnějších českých fotografů – Ivana Pinkavy. Ten byl osloven přímo samotným režisérem Waynem Robertsem. (oldrich.vojt)
  • Film se natáčel v Britské Kolumbii v Kanadě. (rafix)

Reklama

Reklama