Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král komedie Eddie Murphy se v tomto zábavném filmu stává zhýčkaným a sebevědomým africkým princem, který přichází do Ameriky, aby si tu našel nevěstu. V doprovodu svého přítele (Arsenio Hall) si Murphy záhy najde práci, byt a nové prátele i nepřátele a samozřejmě se dostane do spousty malérů. Murphy i Hall jsou ve svých rolích skvělí a rozhodně by Vám už kvůli nim tahle komedie neměla uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (440)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $39miliónovTržby USA $128,152,301Tržby Celosvetovo $288,752,301║ To je až neskutočné aké pohodové filmy mal Eddie Murphy v 80.rokov, hlavne neotravné, kdež to v 90.rokoch to už išlo do ráznej priemernosti a v novom tisícročí to je úplná nezáživná katastrofa... no ale k filmu Cesta do Ameriky sa vždy rád vrátim a bohato na scénkach pobavím. /85%/ ()

juta 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy pro mě asi v nejoblíbenější roli. Je super, že ani po tolika letech to neomrzí a že se dokážu stále u toho zasmát a bavit. Dříve jsem vůbec netušil, že si Eddie zahrál tolik rolí. Masky byly hodně kvalitní, jen když se pořádně podíváte, tak ho poznáte, stejně tak to bylo u Arsenia. Až teď jsem si všiml, že ten zloděj je vlastně Samuel L. Jackson :D ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Cesta do Ameriky je v rámci Murphyho hrané filmografie jedním z těch povedenějších kousků, přesto jsem si k filmu nenašel cestu ani po letech od jeho uvedení. Murphyho (a Hallova) obliba v latexových převlecích byla v Cestě do Ameriky ještě v plenkách a tudíž veskrze snesitelná (oproti pozdějším Klumpovým jde rozhodně o "poklad") - nicméně Randy Watson a reverend Brown se ve filmu nemuseli vůbec objevit. Dějově jde o vcelku jednoduchý příběh o osamostatnění se a vzdoru vůči svým kořenům, který je místy humorný, místy toporný - ale oproti některým pozdějším Murphyho filmům neurazí. Čas od času se ale s Akeemem a jeho lehce (více) otravným společníkem Semmim rád vydám na cestu do Ameriky (a Zamundy). ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie ze starých časů Eddieho Murphyho. Eddie zde hraje prince jedné africké země, který se nesmířil s nevěstou vybranou rodiči, ale odjel do Ameriky aby si našel svoji lásku. Spousta skvělých vtípků, již tehdá narážky na copyright (McDowell vs McDonald), spousta skvělých herců (např. malé roličky Cuby Goodinga, Jr. a Samuela L. Jacksona), vazbý na předchozí Murhypho filmy (Záměna). Prostě hodně vydařená komedie... ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie na nedělní odpoledne se sympatickým Eddiem Murphym v hlavní roli. Jednoduchý romantický děj je opepřen Murphyho komediálností. Vždy je příjemné a vtipné, když se jedná o komedii, kdy se člověk ocitá v naprosto jiné životní nebo sociální roli. Zde si syn afrického krále vyzkouší roli pomocné síly v americké hamburgrárně. Samozřejmě není o vtipné momenty nouze. A to je to, co nás u takových komedií baví. PS: Váš královský penis je umytý, pane. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (25)

  • Když je Akeem (Eddie Murphy) u kadeřníka jako klient, je za ním jasně vidět, že roli staršího židovského pána musel převzít někdo jiný, protože tuto postavu v ostatních scénách hrál sám Eddie ve výborném make-upu. (Ozzy88)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste New York. (dyfur)
  • Shari Headley (Lisa) se narodila nedaleko míst, kde se většina newyorské části filmu odehrává. (NIRO)

Související novinky

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

14.10.2020

Peníze na dřevo jsou peníze na dřevo. Zhruba tak se dá shrnout rozhodnutí producentů pokračování Cesty do Ameriky vynechat klasickou kinodistribuci a prodat snímek streamovací službě Amazon. Nový… (více)

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

13.01.2019

Kariéra Eddieho Murphyho (Dr. Dolittle, Norbit) nestojí v poslední letech za řeč, není tedy divu, že již nějakou dobu usiluje o návrat k jedné ze svých nejslavnějších rolí. Chce totiž natočit… (více)

Famufest otevře brány do pekla

Famufest otevře brány do pekla

13.11.2017

Film o vyrůstání ve vietnamské komunitě, cesta dvou ukrajinských uprchlíků za svobodou nebo experimentální pohled na socialistickou architekturu, to vše a dalších více než 120 filmů nabídne 34.… (více)

Reklama

Reklama