Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (491)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Neviděno v kině. Nejslabší Kingsman? No asi jo i když pořád ještě celkem obstojná zábava. Hlavně teda co se první poloviny týče. Rasputin a scény s ním mě bavily i občasný netradiční výklad některých historických skutečností, ale v druhý půlce to celý tak nějak zamrzne a když ještě přičtu fakt, že akce je vesměs neinvenční a rutinérská tak to holt na víc než ty průměrný tři hvězdy nevyjde.55% ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Jsem vlastně trochu zklamaný. Jednotlivé sekvence (Rasputin, akce na frontě či finále) fungují skvěle a Vaughn zkrátka umí vyvolávat působivé obrazce v kombinaci s přesným střihem a zvukovým podkladem - ale jako celek to bohužel tentokrát nedrží tak úplně pohromadě a projekt působí mnohdy až překvapivě zmatečně a roztahaně. Jak kdyby i samotný tvůrce nevěděl, jak to celé chce korigovat. Ústřední linka mi nepřišla vůbec nosná (Harris Dickinson tu nemá vděčnou roli) a postrádal jsem nějaké přesvědčivější argumenty a obhajobu, proč tento prequel ze světa Kingsmanů vlastně existuje. Nemohu se ubránit dojmu, že Vaughn sice chce z jinak pojatých špiónů vytvořit masivní universe... ale tak nějak nevidí, že na to značka dost možná nemá. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Se šarmem, lehkostí a kreativitou sobě vlastní Matouš stále skvostně vyplňuje díru staré Brokolice, která netknutě zela prázdnotou poté, co bába z Bondáže udělala masturbační video pro starobince a pásové opary způsobující telenovelu. I tento koncert pro Ralfa a bandu houslí s vkusně ztřeštěnou alternativní konspirací vzniku První světové je parádně odsejpajícím a vtipným velkovýpravným akčňákem, plným svěžích a neotřelých nápadů a fantazie, který si dnešních pouhých 71% procent od zdejších nevkusných bukanýrů, artových rozumbradáčů, kvocientně strádajících hospodyněk a degenerativním konzumem vypláchlých, jednoduchých dětí rozhodně nezaslouží. Je to sice tak o šedý chlup z Barbařina ohanbí slabší než předchozí Královci, ovšem stále kreativní i exekuční nadstandard, dávající vzpomenout, že film nutně nemusí být z valné většiny jen lobotomizovaným digitálním mrdníkem či nástrojem účelového kokotporátního programování stáda k bolševicky kolektivnímu vědomí unifikovaně přežvykujícího spotřebitele a dokonale inkluzního, sterilního světoobčana bez páteře, osobnosti i kritického myšlení. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Blbý je, že hlavní klučina nemá na akčního hrdinu příliš velké charisma a prostě není celkově zapamatovatelný. Naštěstí Ralph Fieness má dost charismatu za oba. V tomto pokračování série, která se nebere vážně a nabízí vysoce kvalitní akci (i když dost přestřelenou), se vrátíme do minulosti, kde se nám ukážou počátky těchto tajných agentů. Konkrétně tu máme první polovinu 20. století, a tak dojde na střet s úchylným Rasputinem anebo uvidíme atentát na Franze Ferdinanda. Samozřejmě je to vše upravené tak, že to působí skoro až parodie na hollywoodské pojetí historie... ale je to sranda. Příběh je poměrně fajn, ale nic extra. Určitě to není žádná super alternativní historie ve stylu Tarantina a oba předchozí díly mě bavily o dost víc. Celkově však solidní a hlavně je tu ten typ akce, kterou mám rád a baví mě. (6/10) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zavádějící upoutávky, pověst Matthewa Vaughna a hlavně to, co předváděl v prvním a druhém filmu, vnadily na další zběsilý akčňák, v němž se zase stane leccos, jen o sto let dříve. A v kině přišlo překvapení - pro mě velmi příjemné. Vaughn se totiž očividně rozhodl, že v příběhu o zrodu agentury Kingsman se bude zrovna tak rodit i jeho nezaměnitelný režijní styl, což je nápad za milion. Díky tomu je První mise docela dlouho až kupodivu klidný film, kterému záleží na postavách, a pokud dojde na akci, je sice dobrá ale záměrně se drží při zemi. Vaughn jako by ten zběsilý styl s každou další scénou sám teprve objevoval, zatímco hrdinové v příběhu plném zvratů (včetně jednoho fakt šokujícího) rozkrývají obří spiknutí a střádají typické kingsmanovské atributy, aby se v závěrečné třičtvrtěhodině z King's Mana stal Kingsman, Vaughn se utrhl ze řetězu, začal zpomalovat záběry, přidělal kameru na křídla a meče, mazlil se se záběry (můj oblíbený je souboj siluet na pozadí filmového plátna s válečnou vřavou) a zkrátka dál divákům to, nač čekali. Pro někoho to čekání bude dlouhé, jiné ale královsky pobaví. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (19)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 100 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Pracovní název snímku byl „The Great Game“. Tímto termínem je označován politický konflikt mezi Anglií a Ruskem během 19. století. (Kuzmik)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama