Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (Cinemart)

(více)

Videa (32)

Trailer 9

Recenze (907)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Týmová hra tentokrát ustupuje, aby si mohl Ethan Hunt "vyžrat" svůj zatím největší přešlap. Šlape to skvěle, má to sexy lokace i herečky, akce je dech beroucí (v rámci kontaktních soubojů rovnou nastavuje sérii úplně nový strop) a scénář dává, minimálně v rámci nastavených pravidel a v minulosti rozjetých linek, smysl. Jenom moc nerozumím tomu, proč tvůrci hráli s tak otevřenými kartami v případě postavy Henryho Cavilla. Fakticky ale nejde Falloutu skoro nic vyčíst. Jenže... na můj vkus už to byl trochu moc Bond a málo Mission: Impossible. A to mi pocitově tenhle film řadí za jedničku, trojku, čtyřku i pětku. I když by si vzhledem ke svým řemeslným kvalitám a Cruiseově nasazení zasloužil být podstatně výše. 70% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Šestka má jeden jediný problém; přichází po dokonalé pětce. A tak se jí, bohužel, snaží trumfnout klasickým způsobem všech hollywoodských pokračování "všeho více, přepáleněji, se starými známými a jde o osud světa". Výsledkem je mnohem přímočarejší (no dobře, tupější) scénář, který tentokrát slouží pouze jako pojítko, proč nechat Toma dvě a půl hodiny skákat po londýnských střechách, jezdit dvoukilem v protisměru Paříží či viset stovky metrů nad kašmírskými horami. Ty tam je sympaticky špionážně konverzační přechcávací finále minulé části, tady se hraje o atomovky, přestřihávání barevných drátků a setiny vteřin. Tolik k výtkám. Jinak není o čem; mrtě adrenalinová neustále (ale jakože fakt neustále) gradovaná různorodá akce založená na přehlednosti, choreografii a kaskadérech. Tentokrát je to tedy "pouze" fenomenální velkorozpočtový poctivý akčňák a tuctový špionážní snímek. Minule se ta symbióza povedla. Tentokrát nikoli. I tak je z toho však zcela nepopiratelně žánrová kinoudálost roku, ne že ne. ()

Reklama

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Krom toho, že mi přijde, že tam chybí nějaká ta "impossible" sekvence, je to i ve všech ostatních směrech dost naprd film. Nejsem vlastně vůbec fanda Cruise, ale například na Ghost Protocol jsem schopná čučet znova a znova a znova a znova a pořád se bavím, kdežto tady jsem už tak po první čtvrthodině přemýšlela, jestli je proveditelné objednávat si z Thajska poštou živou rybu a osud světa mi byl ukradený asi tak jako ty osudné koule plutonia. Simon Pegg je zřejmě bůh, ale tím za mě výčet pozitiv končí. Henry Cavill nemá jako obvykle charismatu ani do kalíšku na vajíčka a křečovité snahy o nadhled a humor jsou od minula ještě zoufalejší a nucenější. Na to, jak se marketing snaží vyhajpovat fakt, že se na to všichni museli strašně fyzicky připravovat a cvičit choreografii a všechno, tak mi přijde, že na výsledném produktu to úsilí až tolik vidět není. Bitku na záchodech že "kvůli komplexnosti" natáčeli čtyři týdny? Asi klidně jo, ale vůbec nemám touhu pustit si ji někdy znova a dokonce mě při pár záběrech i napadlo, že Cruise už vypadá dost staře. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Den předtím jsem viděl přeplácanou digitální omalovánku, nový Avengers, a z těch nekonečných soubojů tam na mě nedýchal život a jediný, kdo se při nich zpotil, byly procesory kompjůtrů, když renderovaly CGI. V Cruisově filmu naopak z kontaktních soubojů sálá živočišnost, jelo se na dřeň a každý úder byl sakra cejtit a pro mě to byla veliká úleva, že se ještě točí takovéhle oldschool áčkové akční filmy. Charismatický Cavill je zvíře, představil bych si ho klidně jako nového Bonda, i s tím božím knírem. A Cruise? Nevím, jak to dělá, jestli požírání pupečních šňůr prodlužuje mládí, nebo uzavřel smlouvu s ďáblem, Hubbardem, nebo Aštanem Šeranem, to je fuk, ale v 56-ti takhle vypadat a ještě provádět takovéhle kousky, to smekám klobouček. Já jsem o 11 let mladší a když jdu s nákupem do 6.patra, tak ve třetím si už nasazuju kyslíkovou masku, protože mám pocit, ža asi chcípnu :o) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Opět špičková zábavná mise, jestliže mě minulý díl připadal místy slabší, tady to už zase fičí na plný knedlík, až má člověk neodvratný pocit, že už to snad více Impossible být ani nemůže. Cavill se ukázal minimálně při bitce na záchodcích jako skvělá volba. Samozřejmě se budu těšit s čím příjdou zase příště. Docela mě i baví směr v sérii, který nahlíží na terorismus jako na nutné zlo, abychom se jednou mohli mít všichni lépe, jenže to by nesměl teroristům křížit plány nezmar Tom Cruise. Ten člověk je zkrátka ve filmech úžasně 100% soustředěný. Tentokráte tedy 90% ()

Galerie (145)

Zajímavosti (48)

  • Christopher McQuarrie nabídl Jeremymu Rennerovi (William Brandt) cameo. Měl se objevit v úvodní scéně v Berlíně, kde by jeho postava přišla o život. Dle slov režiséra by měla jeho smrt velký emocionální dopad pro Ethana Hunta (Tom Cruise). Renner odmítl s tím, že by se mu nechtělo jet na tři dny natáčení a zemřít. Režisér také přemýšlel, že by na začátku filmu nechal zemřít postavu Vinga Rhamese Luthera Stickella, ale nakonec si to rozmyslel, protože nechtěl naplnit klišé "černoch umře vždycky jako první." (CrypzzXD)
  • Tom Cruise (Ethan Hunt) a Ving Rhames (Luther Stickell) sú jediní herci, ktorí sa objavili vo všetkých (zatial šiestich) častiach série Mission Impossible. Po nich má na konte najviac častí Simon Pegg (Benji Dunn), pre ktorého je tento film štvrtým v poradí, ďalej Michelle Monaghan (Julia) s troma filmami. (Nu.Fylyp)
  • Když Ethan (Tom Cruise) prochází klubem, mine dívku s velkými kudrnatými vlasy, která se dívá na pódium - a vedle ní je muž, který kouká tamtéž. Při dalším střihu je dívka otočena zády k pódiu a muž lehce natočen k ní. (johnnymay)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama