Reklama

Reklama

Nesmrtelná vdova

(festivalový název)
  • Čína Xiao gua fu cheng xian ji (více)
Trailer
Čína, 2018, 120 min

Režie:

Cai Chengjie

Scénář:

Cai Chengjie

Obsahy(1)

Kvůli explozi v továrně na ohňostroje se z Erhao stává již potřetí vdova. Sama přežila díky pouhé náhodě, výbuch ji uvrhl do kómatu a v rodinném kruhu se jí místo pomoci dostalo pouze znásilnění. Dívka od svých blízkých utíká a s hluchým bratrem svého mrtvého manžela se vydává na pouť zmrzlou venkovskou Čínou s cílem najít příbytek a teplo. Ve světě Nesmrtelné vdovy, kde na kost zmrzlá půda zračí společenské nálady protkané nedůvěrou a oportunismem, se ovšem jedná o nedostatkové zboží. Erhao se během své cesty zaplete do několika zázračných událostí a zjistí, že jí nevlídná situace může hrát do karet… Nesmrtelná vdova je temná satira s prvky magie, v níž hlavní roli nesehrává ani tak Erhao ve své nově nabyté roli šamanky, jako spíše morální pustina zchudlých částí rurální Číny. (Kino Asia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásný, temný, realistický, dojemný film, o těžkém údělu jedné silné ženy... Shlédnuto v rámci festivalu Kino Asia 2018 v Brně v Klubu Leitnerova. ()

Amalberga 

všechny recenze uživatele

Tento film je nádherně natočený. Děj jsem sice úplně nepochopila, ale sledování jsem si docela užila. Sama od sebe bych se na něj zřejmě nepodívala. Jestli se ale zajímáte o čínskou kinematografii, rozhodně byste tento snímek měli vidět. ()

Reklama

Galerie (36)

Reklama

Reklama