Reklama

Reklama

Un posto ideale per uccidere

  • Francie Meurtre par intérim (více)

Obsahy(1)

Mladý svobodomyslný pár na dovolené v Itálii. Pro zpestření a nějaký ten přivýdělek prodávají načerno pornografii, což je také posléze přivede do konfliktu s místní policií. Jsou vyhoštěni ze země, jejich cesta domů se ale vzápětí zkomplikuje, když jsou ještě před dosažením hranic okradeni bandou motorkářů. S úmyslem poprosit o trochu benzinu se zastaví u osamělé vily, kde se také seznámí se sympatickou dámou, která jim nabídne pohostinnost. Co ovšem ani jeden netuší je, že paní domu zavraždila svého manžela a nyní shání příhodné oběti, na které by mohla vinu svalit... (_ch4ng3d)

(více)

Recenze (16)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvůrce nenapadlo zastřít, kdo je vrahem. Stačilo přidat jednu noční scénu, kdy se někdo z mladých vykrádá do garáže, ohlušující ozvěna výstřelu nad ránem, a do poslední chvíle jsme nemuseli vědět, jestli Irene hraje hru, nebo je v tom něco jiného. Konec byl vytušený a nemohl překvapit. POZOR ovšem, kolegové zmiňují ve filmu erotiku - mám důvodné podezření, že kromě fotek Ornellky jsou všechny její i Ireniny scény dílem dublerek, ani na jediném záběru není postava vidět s hlavou, a tak ani Irenka "kuřačka" nemusí nutně ukazovat ňadra. Výběr screenů z nahých záběrů tady, udělejte si úsudek sami. Skvělá je titulní píseň od Bruno Lauzi, nádherný sedmdesátkový vzhled a samozřejmě dokonalá kočička Ornella. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Vidieť O.Muti tak v mladom veku už to je zážitok.Tak toto bola skvostná paráda a v tomto filme by som nevinehal žiadnu scénu,každá sa sem hodila. Veľmi svižné,krásne spracovanie a to všetko zabalené v mládežníckej nerozvážnosti.Veľmi premyslený príbeh,ktorý má silno záživný dej. Žiadne vraždy ani gore cákanica ale motorom filmu je príbeh,Lenzi to domyslel. ()

Reklama

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Další parádní Lenzi. Objektivně jde o jeden z jeho nejlepších filmů, poetikou navazující na jeho předešlé pre-giallo filmy s Carroll Baker z let 69-70. Plnokrevné giallo to ale taky ještě není. Za klasické giallo bych označil až následující "Sedm krvavých orchidejí". "Un posto ideale per uccidere" je zdařilý thriller s komorní atmosférou a typicky italským sedmdesátkovým stylem, kterým může giallo hodně připomínat. Film mě zaujal pozdně-šedesátkovou "hippie" náladou, poctivou režií, dobrým příběhem i erotickým nábojem a i když lze děj dopředu předvídat, bavil jsem se znamenitě. Na zážitku hodně přidaly i zajímavě napsané postavy a kvalitní výkony ústřední trojice herců. Šestnáctiletá Ornella Muti, postpubertální Ray Lovelock i uhrančivá Irene Papas podali výborné výkony. Hodnocení: 85% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Slobodomyselný mladý pár cestuje po Taliansku a privyrába si predajom šteklivých fotiek. Spočiatku vizuálne atraktívny príbeh s minimálnym presahom sa zmení na zaujímavý komorný thriller. Režisér Umberto Lenzi bol už v tej dobe skúsený režisér komerčných filmov a tento talent pretavil aj do tohto snímku. Aj vo svojom druhom filme preukázala Ornella Muti, že ju čaká skvelá kariéra, v tomto filme odhalila aj čo-to zo svojho tela. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Komorně laděný thriller v lehkém oparu pomalu doznívající hippie éry, s lehce nihilistickým tónem. Film si vystačil de facto, jen se třemi ústředními hereckými postavami (Lovelock, Muti a skvělá Řekyně Papas, zralá a velmi autokrativní žena v té době, dávno za klasickým "Řekem Zorba"), které jsou opravdu parádní, stejně tak jako povedený a chytrý příběh. Film má pomalý rozjezd a tempo vůbec, klade se tu značný důraz hlavně na jednotlivé charaktery (především v první polovině), atmosféra ale s postupujícím časem a s postupným poodkrýváním tajemství až k samotnému spiknutí, solidně houstne (scéna v garáži byla perfektní) a hlavně zde hraje mladá-krásná Ornella (je možný že takhle vypadala v 16ti?) a to je vždy důvod dát nakonec o něco vyšší hodnocení. Ornelliin samovolný eroticky laděný tanec, kdy byla oblečená do nějakého indického tanečního kostýmu, bylo naprosto skvělé sladěné číslo. Lovelock+Muti opravdu velmi atraktivní pár, který bych si dokázal představit i ve skutečnosti, tady se Lenzimu výběr skutečně povedl! Cynický konec nebyl nějak výjímečný, dal se docela předvídat, ale jak poznamenal pepua, vůbec to tentokrát nevadilo. Lenzi jednoznačně ve formě, a šlo to i bez násilí, nálada ve filmu, volnost, to vše je tu absolutní a nádherně zvučný byl i lehký melodický popík co film doprovázel! Film pro labužníky. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama