Reklama

Reklama

Tři mušketýři 2

  • Česko Čtyři mušketýři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Uplynula krátká doba od jmenování d’Artagnana královským mušketýrem. Královna Anna nezapomněla na služby, které jí prokázal, ale ani na kardinálovy agenty Rocheforta, a Milady de Winter neopustila nenávist a touha po pomstě za překažené plány. Spolu se svými přáteli, Athosem, Porthosem a Aramisem bojuje d’Artagnan v armádě Ludvíka XIII. u pevnosti La Rochelle proti vzbouřeným hugenotům. A cesty všech hrdinů se opět propletou, aby uzavřely osud svůj či osud toho druhého. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

reich 

všechny recenze uživatele

Tři mušketýři jsou klasika, která se mi snad nikdy neokouká. Pokračování úspěšného prvního filmu, které nám přináší opět výpravné dobrodružství s hvězdně obsazeným filmem. Film představuje mušketýry (Michael YorkOliver ReedRichard Chamberlain a Frank Finlay) v hodně za spravedlností, ctí a lásce, kteří se musí vypořádat s vychytralým a prohnaným kardinálem Richelieum (Charlton Heston), jeho služebníkem a nebezpečným špionem Rochefortem, kterého hraje vynikající  herec Christopher Lee a krásnou a nebezpečnou Milady de Winter (Faye Dunaway). A to vše doplňuje, za mě nejkrásnější herečka doby na celé planetě a to sice Raquel Welch, která hraje Constance de Bonacieux. Film plný napětí, strhující akce, plný soubojů. Navíc celý příběh a oba filmy podtrhuje vynikající hudba od Michela LegrandaZasloužené vysoké hodnocení, jelikož tato verze je lepší, než ta francouzská. 100%  ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Trochu lepší než první díl, ale taky žádná sláva. Mušketýři samotní jsou tu pořád docela paka a zbytek postav se chová často neméně idiotsky.Zápletka pořád víceméně trapná, král teplouš a z krásné královny úplná pipka, která nemá skoro žádný prostor. Tu bizár scénu na ledu uprostřed léta jsem nějak nepochopil. Bez přeskakování bych nedal celý ani tento díl. Možná ve třinácti bych byl asi nadšenější, ale dnes už ne. Ve srovnání s novějšími dobrodružnými taškařicemi např. Piráti z karibiku a podobně, je tohle zcela mimo mísu. ()

Reklama

Gig 

všechny recenze uživatele

Tři mušketýři dle mého gusta. Mají vtip i šarm a ovčem i šerm. Sice když mi někdo připomene onoho gaskoňce, nebo pokud si čtu listy pana Dumase, tak D'Artagnan je u mě mladý kluk s knírkem a bradkou. Ale York mě přesvědčil, že je správnou volbou. Dvojka se mi líbí ještě víc než jednička. Možna to je tou hudbou, možná tím monologem Athose o muži, jež miloval jednu dívku, možná těmi emocemi, které nahnali nenávist do očí d'Artagnanovi, když zjistí, že jeho milovaná je mrtvá.... Výborný film! Jen do dnes uvažuju, proč byly vystřiženy záverečná scény s popravou milady de Winter v původním českém výborném dabingu. Nedávno jsem viděl v České televizi reprízu a zajímalo mě, zda chybějící scény doplní. Doplnili. Ale jen pohled na kata se sekerou. Ale část, kdy Athos zadrží DArtagnana, chybí... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vlastně bych jen opakoval to, co bylo napsáno v případě dílu prvního – brilantní a vtipná dobrodružná podívaná, tentokrát o něco smutnější a tragičtější, přesto neméně kouzelná. Společně s dílem prvním tvoří celek, který svou kvalitou boří hranice času a zůstává takřka nedostižnou metou na poli historického dobrodružného velkofilmu. ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Druhý díl jen potvrdil to, co první výrazně naznačil- krása! Skvělé filmy se tak špatně komentují... Byla jsem zvědavá, jaký bude přechod mezi "lehkovážným" chováním mušketýrů a následných tvrdých bojů a nakonec i smrtí krásné Constance. Okolnosti její smrti jsou sice jiné, než v jiných verzích a knize samotné, ale vůbec to nevadí- velice dojemná a smutná chvíle, po které následuje neuvěřitelný d' Artagnanův hněv a poté úžasný souboj Rocheforta a zoufalého Gaskoňce v klášterním kostele.. Sám konec je laděn trochu více optimisticky, než třeba v knize, kde se mušketýři vyloženě odloučí. Lesterovy mušketýři rozhodně nejsou parodií- ale skvělým příběhem s nadsázkou, plným vtipu, napětí a skvělé atmosféry doby, kdy ještě byli mušketýři! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen ve stejném roce jako předchozí díl Tři mušketýři (1973). (Listeroman)

Reklama

Reklama