Reklama

Reklama

Tři mušketýři 2

  • Česko Čtyři mušketýři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Uplynula krátká doba od jmenování d’Artagnana královským mušketýrem. Královna Anna nezapomněla na služby, které jí prokázal, ale ani na kardinálovy agenty Rocheforta, a Milady de Winter neopustila nenávist a touha po pomstě za překažené plány. Spolu se svými přáteli, Athosem, Porthosem a Aramisem bojuje d’Artagnan v armádě Ludvíka XIII. u pevnosti La Rochelle proti vzbouřeným hugenotům. A cesty všech hrdinů se opět propletou, aby uzavřely osud svůj či osud toho druhého. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Jeden za všechny, všichni za jednoho podruhé! Tentokrát o chlup slabší než jednička. I tady je zřejmé, že Lesterův postmodernismus byl poněkud omezován požadavky scénáře, což bylo ku prospěchu věci, stejně jako jeho téměř nedůstojný přístup ke klasické látce._____Mušketýři konají více motivováni láskou k sobě a dobrodružstvím než zájmem o vyšší ideály. Jsou bez konvenčního smyslu pro morálku. Královna, které slouží, je zobrazena jako povrchní a ne ideálně ctnostná. Mušketýři zapojeni do náboženských válek, které pohltily Francii koncem 16. a počátkem 17. století mohou poukazovat na absurditu konfliktu katolíky s Hugenoty, ale u La Rochelle je stejně řežou jak na běžícím pásu. Vtip marginalizuje klasiku a postavy se někdy možná ocitají až na hraně karikatury – stále ale snesitelné a vyzdvihujíci komedialitu filmu._____Ve finále nutno oba současně natáčené díly spojit do jednoho velkofilmu, který s odstupem času několika desítek let vůbec nezestárl a patří k absolutní špičce nejen komediálně laděného historického dobrodružného filmu. Produkce: Alexander, Michael and Ilya Salkind Productions ()

Kremik 

všechny recenze uživatele

Pro mě je druhý díl ještě o fousek z morčete lepší. Líbí se mi ta větší dramatičnost a tragičnost příběhu. Herci opět vynikající. Pro mnohé tam určitě bude chybět více humoru a vtipnost Lesterovi režie. Tohle je spíše přímočaré drama, které rychle spěje k neodvratnému konci. Lalo Schifrin stvořil překrásnou hudbu, především téma Athose a Milady. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vlastně bych jen opakoval to, co bylo napsáno v případě dílu prvního – brilantní a vtipná dobrodružná podívaná, tentokrát o něco smutnější a tragičtější, přesto neméně kouzelná. Společně s dílem prvním tvoří celek, který svou kvalitou boří hranice času a zůstává takřka nedostižnou metou na poli historického dobrodružného velkofilmu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V pokračovaní je podstatne veľkolepejšia akcia, ale stále len priemerne prevedená. Nijak extra ma nebavila. Príbeh už občas ponúkne aj vážnejšie chvíľky, ale herci stále nemajú priestor na nejaké dramatické výkony. Bohužiaľ je tu oveľa menej humoru, takže celkovo mi to v každom ohľade pripadalo priemerné. 5/10. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám problém byť so svojimi dvoma hviezdičkami osamotený v existujúcej hviezdokope. Nevidel som prvý diel a po pozretí si druhého ani nemám záujem. Slávna predloha, slávny režisér, plejáda známych slávnych hercov. To sú výborné predpoklady na nakrútenie skvelej verzie slávneho diela, ktorá by vo výsledku prekonala verziu z roku 1961. Vo výsledku, nie v rozpočte, nie v honorároch ani v ďalších podružných kritériách. Podľa mňa sa to nepodarilo. Som asi príliš upnutý na literárnu predlohu alebo neverím anglosasom, že dokážu stvárniť francúzsku literárno historickú tému. Neviem. A je mi to vcelku jedno, pretože moje vybočené hodnotenie výsledok neovplyvní. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen ve stejném roce jako předchozí díl Tři mušketýři (1973). (Listeroman)

Reklama

Reklama