Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

JayZak 

všechny recenze uživatele

Od jedničky nám tu přibylo záporáků, lásky i akce. Ubylo humoru, který zachraňuje akorát Lex Luthor jako takový sidekick hlavních záporáků ("Vždyť to říkám, jsou to burani"). Čeho ubylo hodně, je chytrost a kvalita scénáře. Zajímalo by mě od kdy se prezident Spojených států bere jako vůdce celého světa, a ten konec s US vlajkou radši ani nebudu komentovat. Nicméně když přehlédnete tyto a mnohé jiné naivity v ději, můžete se i dobře bavit. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmového praotce DC univerza přišlo o 2 roky a jak už tu někdo předtím poznamenal, jedná se v podstatě o totéž s prá vtipnými okamžiky. Co dodat. Je sranda se na to i dneska podívat, protože Clark Kent je nadpozemskej slušňák a celkově se film nebere moc vážně. A pak je tu samozřejmě ta absurdnost Clarka s brejlema a bez...70% ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Určitě o něco málo horší než jednička. Ale zase má dvojka mnohem lepší akci a především ze začátku super tempo. Ta akce s bombou na vrcholu Eiffelovy věže a poté zničení té bomby němelo chybu. Akce se stále drží ale i potom. Ovšem když Superman ztratil své schopnosti, tak to bylo docela nudné a tempo se začalo vytrácet. A chytlo se až ke konci, kde je na svou dobu párádní akce. Stále nemůžu uvěřit, jak je to staré! Dobré bylo, že Superman měl více nepřátel. Christopher Reeve se do své role Supermana vžil a předvádí mnohem lepší výkon, než v díle předchozím a to díky tomu, že ukazuje více emocí. Margot Kidder nějak zheskla a ani mi až tak nevadila. Opět mně potěšil Gene Hackman, jehož role je prostě super a má dobré hlášky. Jediné, co mi lezlo na nervy, tak byli ti tři blbečci ( Supermanovy nepřátelé ) v černých hadrech. Vypadali velmi směšně a hlavně jejich představitelé předvedli úplně nulový výkon. Nebýt jich, tak bych přemýšlel i o 5*, takto musím dát 4*! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem o prvním dílu napsal, že jeho nejslabším místem je scénář, tak tady to platí (bohužel) taky. Tenhle film má záporáka ještě lepšího, než je Lex Luthor, ale co z toho, když scénář je děravý a některé docela podstatné detaily (Supermanova síla, lépe řečeno jak ji získal zpátky) jsou sotva naznačené, ale ani zdaleka nejsou vysvětlené. Naštěstí film jako takový celkem odsýpá a nikdo mi v tomto filmu nějak nepřekážel či vadil (což o dalších pokračováních bohužel nemůžu říct). A jak už jsem říkal, Terence Stamp jako generál Zod byl parádní. 55 %. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl, který se mě jako dítěti moc líbil, bohužel přináší menší zklamání. Tam kde jednička dle mého uspěla na celé čáře (promyšlený příběh, cit režiséra), tam dvojka naráží. Náhrada Donnera Lesterem se neukázala jako zrovna šťastné řešení. Některé souboje vyznívají až komicky. Také mě docela nadzvedává nepovedený závěr filmu, kdy Superman vrací zpátky na místo střechu Bílého domu. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Superman (1978) a Superman 2 (1980) se v roce 1977 točili současně. Richard Donner měl před svým odchodem z režisérské židle kvůli neshodám s producenty natočeno z druhého snímku podle jeho odhadu zhruba 75%. Jeho nástupce Richard Lester v roce 1979 mnoho Donnerových scén natočil znovu. Podle Donnera kinosestřih Supermana 2 obsahuje 25% jím natočených scén včetně všech, kde se objeví Gene Hackman jako Lex Luthor. (Rominator)
  • Původní režisér Richard Donner má ve snímku Superman 2 cameo (epizodní výstup) roli jdoucího muže ve světlehnědém saku, kterého je možné vidět ve scéně, kdy se Clark (zbavený svých supermanovských schopností) a Lois přibližují k restauraci u silnice v autě. (Rominator)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama