Reklama

Reklama

Cobra Kai - Série 4

(série)
Trailer 1
Akční / Komedie / Drama / Rodinný / Sportovní
USA, 2021, 5 h 41 min (Minutáž: 28–46 min)

Hrají:

Ralph Macchio, Xolo Maridueña, William Zabka, Courtney Henggeler, Tanner Buchanan, Mary Mouser, Thomas Ian Griffith, Jacob Bertrand, Gianni DeCenzo (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Daniel a Johnny čelí stejnému nepříteli a rozhodnou se spolupracovat. Kreese si taky hledá spojence a ohlíží se při tom do minulosti. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (54)

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série - (8,5/10). Cobra Kai je unikátní v tom, že z ní číší naprostá radost a předává to potom divákovi. Dokonale pracuje s vykreslováním postav a jejich vzájemných vztahů, které se každou sérii mění a vyvíjejí. Chápu, že pro někoho už to může být únavné, ale já jsem so toho zažraný pořád stejně jako u první série. Máme tady opět návrat jedné staré postavy a tou je Terry Silver. Upřímně jsem vůbec nečekal, že si bude pro sebe krást každou scénu, ve které se objeví. Fakt za mě nejlepší postava a jsem nadšený ze samotného konce. Co se týče soubojů, tak je to opět na vysoké úrovni a závěrečné souboje během turnaje oku lahodí. Opět a znova musím říct, že William Zabka je prostě Bůh a bez něj by byl seriál poloviční. Cobra Kai se pomalu, ale jistě stává mojí srdcovou záležitostí, takže doufám, že tvůrci nebudou dráždit hada bosou nohou a třeba to i v tom nejlepším ukončí. Nechci, aby to dopadlo jako třeba Vikingové. Nejlepší epizoda: Pád (S04E09) ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první řadě bod za to, že herci očividně intenzivně trénovali a jejich fyzické střety jsou lepší a lepší. Teď k tomu, jak je na tom čtvrtá řada obecně. Ano, některé témata jsou recyklována z předchozích řad a ano, postavy střídají věrnost větší rychlostí než rozdávají rány, ale (staro)nový padouch, neustále se přelévající hranice mezi dobrem a zlem, sympatické obsazení a kombinace humoru, nadhledu, dramatu a překvapivých zvratů stále funguje na výbornou. ()

Reklama

neo93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět výborné. Ani čtvrtá řada seriálu z prostředí karate neklesá na kvalitě, naopak si drží vysokou úroveň předchozích řad. Stejně jako minule, tak i nová série pokračuje v ději tam, kde jsme zanechali hrdiny v třetí sérii. Po domluvě mezi dvěma sensei se obě dvě dojo, Miyagi-Do a Orlí tesák, dávají dohromady proti společnému nepříteli a to nikomu jinému než Cobra Kai. Hned začátku je však naprosté zřejmé, že tyto dva odlišné kluby karate to nebudou mít vůbec snadné. Na jedné straně Daniel LaRusso a jeho klidný, rozvážný a obranný styl založený přesně podle japonských tradic svého sensei pana Miyagiho a na opačné straně Johny Lawrence s tvrdým, rázným a útočným způsobem karate, se kterým si nebere ohledy na své studenty. Tento kontrast různých stylů vymysleli tvůrci znovu skvěle a je moc zábavný ho sledovat. Ani v dojo Cobra Kai se nezahálí a pozorujeme v něm mnoho důležitých proměn. Kromě postavy Robbyho, který se vrací na místo činu, tak je to především velký návrat spoluzakladatele samotného klubu Terryho Silvera. To, co autorům vyšlo v třetí řadě, kdy oživili Johna Kreese funguje naprosto přesně i v podobě Silvera. A není to vůbec na škodu, jelikož tato postava tomu dává zase nový rozměr, dozvídáme se mimo jiné třeba nové informace ohledně přátelství s Kreesem. Je rovněž zajímavé sledovat určité změny v jejich charakterech napříč celou řadou. V seriálu se také objevuje úplně nová postava, mladík Kenny, jehož kroky se zanedlouho ubírají k očekávanému bodu, tedy k učení karate, což ho ale velmi poznamená. Veškerý příběh směřuje k 51. ročníku turnaje v karate All Valley s novými pravidly, se kterými musí chtě nechtě řídit všechna zúčastněná doja. A je to samozřejmě to nejlepší, co seriál nabízí po všech stránkách především, co se týče samotného karate. Ani čtvrtá řada Cobra Kai nezklamala a budu se jednoznačně těšit na další. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Emócie tam stále fungujú a na tom jedinom mi asi záleží. Inak to veľmi pekne rastie a vyvíja sa. Najväčšou devízou seriálu je, že súbežne s deckami dospievajú aj starochovia. Učia sa novým veciam, porozumieť sami sebe a zároveň vytvoriť si nanovo rebríček hodnôt, ktorý im kedysi niekto vzal alebo dal. Znova sa to trošku pomiešalo a tí, čo stali na nesprávnej strane, už na nej nestoja oboma nohami a v tom je ten seriál vlastne najlepší. Finále je pekne napínavé a s dobrou choreografiou. A pritom si to udržiava vtip a nadhľad. Návrat Silvera je správne démonický a poprepájanosť s pôvodnou trilógiou jej veľmi prospieva. Z tohto raz bude kánonické dielo, ak sa začne rozprávať o príbehoch s témou bojových umení. Za mňa zase raz spokojnosť. 4.séria - 90% ()

zberatel 

všechny recenze uživatele

Máloktorý/žiadny seriál nemal na mňa taký dopad ako Cobra Kai. Každý máme radi svoje žánre, filmy a nostalgiu. Nepamätám si že nejaký film z 80's či 90's dokázal prežiť svoju dobu, (ikonický či definujúci žáner) a pretransformovať sa do plnohodnotného seriálu dneška. Tvorcovia nielen že dbajú na nostalgiu a rozširujú ju pre ďalšiu generáciu, oni sa dokázali prispôsobiť pokroku/dobe v ktorej žijeme a doťahujú ju takmer k dokonalosti. Všetky klišé z dôb minulých a novodobých, dokázali uvariť niečo čo sa nepodarilo zatiaľ nikomu v mojich očiach. Priviedli na obrazovku nostalgiu/minulosť/dnešok v podobe v akú som sám neveril že to niekto dokáže. Ostáva len záverečná etapa tohto pokusu aby zakončil svoju etapu, s takou láskou ako ho začal.. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (5)

  • Tato epizoda je věnována vzpomínce na Alberta Omsteada (1982–2021). (Rominator)
  • V poslednej scéne skopne Terry fľašu vína z bedne s nápisom "Kamen Estate Wines". Robert Mark Kamen bol scenáristom pôvodnej trilógie Karate Kid. (RigorMortis)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama