Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (201)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Animáky já hodně rád, ale nemůžu si pomoct, Tarzan mě fakt moc nezaujal. Slabý příběh, nevtipný humor, přehršel nudných písniček, strašně pomalá gradace děje... Všechno se tu sází jen na prostředí a skákání po liánech, ale to je dost  málo na to, aby mě to zaujalo. I kvůli tomu všemu jsem se u toho dost nudil a taky kvůli tomu z toho žádné další dojmy nemám. Animace je hezká, pár zajímavých scén to je, ale jinak to šlo dost mimo mě. 2* ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     "Put me down! Put me down! No, pick me up, pick me up!"     Milý animovaný film, ktorý oplýva dobrodružstvom, emóciami i vtipom. Animácia nie je nejak oslnivá, najmä čo sa postáv týka (taký Tarzan je dosť škaredý, neforemný). Snáď jedinou výnimkou je Jane, ktorej roztomilá postava je nakreslená pekne (vyzerá byť inšpirovaná japonskou animovanou tvorbou). Pozadie je síce namaľované pekne, ale potenciál krásy džungle ostal nie celkom využitý. Niektoré postavičky sú vyslovene klišoidné, až otravné: komický otec, zlý-zlý Clayton, či bojazlivý slon. Piesne Phila Collinsa sú také popíkové, dosť presladené, niekedy sa k danej scéne hodia a sú aj celkom príjemné na počúvanie ("You'll Be In My Heart", "Strangers Like Me"), inokedy zase nie a sú skôr otravné ("Two Worlds", hlavne ten refrén). A v podstate je jedno, či ich spieva samotný Phil Collins, alebo Vašo Patejdl. ()

Reklama

hábič 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě je Tarzan jeden z nejkrásnějších animáků co jsem doposud viděl a neodmyslitelně patří spolu s PC hrou inspirovanou tímto filmem k mému dětství. I po letech se na něj s chutí podívám a to kouzlo tam pořád je... :-) Jednou z největších předností je u Tarzana nezapomenutelná hudba od Phila Collinse (v české verzi skvěle interpretovaná Petrem Mukem). ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Tarzan je takový mírně nadprůměrný animák z Disneyho tvorby. Je na něm vidět vysoký rozpočet, akce je dynamická a vypadá velmi dobře. Odchýlení se od předlohy je očekávané, ale obzvlášť na konci už docela přehnané. Když to srovnám s Pocahontas, tak samotná animace se mi líbí o něco méně, ale příběh je svižnější a nenudí ani chvilku. Hudbu Phila Collinse moc nemusím, ale tady docela seděla. Lepší 3 hvězdičky. (Blu-ray, orig.) ()

.baris. 

všechny recenze uživatele

Určitě bych Tarzana nepovažovala za úplně nejlepší animák z dílny Disneyho, ale je velmi dobrý. Hodně dojemná podívaná podkreslená výbornou animací a hlavně fantastickou hudbou, která to celé zvedá ještě o level výš - a můžu říct, že Phila Collinse mám fakt ráda, ale Petr Muk ho v českých verzích písní hravě strčil do kapsy. To, že z knižní předlohy zůstala jen kostra, mi vůbec nevadí, naopak, neumím si představit, jak by měla vypadat pohádka pro děti, která by se jí striktně držela. Celkově spokojenost, i když k dokonalosti Lvího krále a jemu podobných pro mě tentokrát přece jen malý kousek chyběl. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • V závěrečných titulcích je zmíněno okolo 1100 jmen. (D3VIL)
  • Rosie O'Donnell si dabováním v tomto filmu splnila životní sen, odjakživa toužila propůjčit hlas jedné z postav v Disneyho animovaném filmu. (D3VIL)
  • Disneyho kreslíři najali profesora anatomie, aby jim pomohl načrtnout muskulaturu muže na absolutním vrcholu sil. (D3VIL)

Reklama

Reklama