Reklama

Reklama

Heavy Trip

  • Finsko Hevi reissu (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film sleduje neznámou kapelu z Finska, která se vydá na jeden z nejbrutálnějších metalových festivalů v Norsku. Začíná divoká jízda, na které je čeká spousta heavy metalu, vykrádání hrobů a ozbrojený konflikt mezi Finskem a Norskem... Pětadvacetiletý Turo trčí v zapadlé vesnici na severu Finska. Jediný světlý bod v jeho životě představuje amatérská metalová kapela Impaled Rektum, v níž zastává post zpěváka. On a jeho kamarádi už 12 let zkouší a zatím neodehráli ani jeden koncert. Pak je ale překvapí nečekaná návštěva z Norska – pořadatel Northern Damnation, jednoho z nejbrutálnějších metalových festivalů. Chlapci si uvědomují, že je to buď teď, nebo nikdy. Impaled Rektum, kteří se po zpackaném zahřívacím koncertu rozpadnou, se dávají znovu dohromady. Ukradnou dodávku, mrtvolu a rakev z místního hřbitova, nového bubeníka z léčebny pro duševně choré a utečou do Norska. Zatímco prchají před finskou policií, musí se postavit tváří v tvář norské armádě a jejich nechvalně proslulé jednotce "Delta", aby se dostali na svůj první opravdový koncert. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (262)

drackula 

všechny recenze uživatele

Táto fínska komédia je neskutočný úlet. Využíva množstvo klišé, ktoré mám rád a zároveň ma na niektorých metalových kapelách vždy pobavia. Film je síce nekonzistentný vo forme, lebo v druhej polovici už smeruje do neskutočného absurdna, ale bavil som sa. Pre fanúšika tejto muziky povinnosť a myslím si, že je to film práve pre túto skupinu ľudí. Zvyšok divákov asi nebude chápať túto komédiu rovnako, ako nechápe tento typ hudby. 70% HBO GO ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Chlapci, smysl života je jako klitoris. Pořád chodíte okolo, ale nikdy nevíte, jestli jste ho našli.“ Anebo jak by vám řekl 1 z chovanců ústavu, radši se posrat, než mít celej život zácpu, no zkrátka film plný životních pravd, že…Je to bez diskuze strašně ujetá hovadina, ale také naprosto svá a často i zábavná! Kytarista hledající ten správný riff, bubeník, nad jehož špionážním kouskem by se i Ethan Hunt zastyděl, basák s neuvěřitelnou pamětí a zpěvák dávající za pravdu těm, pro něž je metalový zpěv zvracením. Tedy čtyřka politováníhodných individuí, kterým ovšem nelze nefandit. Humor filmu je mnohdy absurdní a hodně černý, nadsázka diktuje dění…Plný počet nedám kvůli kolísavosti tempa a občasným hluchým místům, přesto na některé skvostné momenty nezapomenete, ať už jde třeba o souboj s rosomákem (připomínající ikonickou scénu z Ed Wooda), nástup Delty (těch nejostřejších norských pohraničníků), focení na promo či geniální „stage diving“. „To znělo hrozně! Jako by někdo mordoval prase!“ - „Ne, to nebylo prase…ale koza.“ ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to na rovinu - na komedii o symphonic post-apocalyptic reindeer grinding christ abusing extreme war pagan Fennoscandian metalové kapele je to sakra vyměklý a potenciál na nějakou kultovnost tu není ani trochu, takže na metalově komediální klasiky jako Metalocalypse, Spinal Tap, Tenacious D a novější Deathgasm to nemá ty pravé koule. Hlavně ze začátku, který se od obyč melodramatické řachandy o outsiderovi co chce sbalit buchtu největšího kokota v okolí liší fakt jen tím že ten outsider hraje metal na jatkách. Buchta se ale pak dál naštěstí až na vyjímky už moc neřeší a kokot na plátně moc neoxiduje, takže se film začne věnovat spíš těm jatkám a metalu - a hlavně road tripu do Norska, při kterém to konečně začne mít i docela solidní grády. Ale pořád je to film víc pro mainstream než pro metloše. 7/10 ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Vtipné momenty striedajú ešte vtipnejšie, no ale aj doslova kameňákovské scénky. A hoci sa to spočiatku nezdá, že z filmu by niečo mohlo byť, je treba uznať, že neustále naberá na tempe a v zmysle "koniec dobrý, všetko dobré" si tie štyri hviezdičky zaslúži. Veľkým pozitívom je, že film dokáže neustále prekvapovať, z pomerne generických zápletok vždy vykorčuluje originálnym spôsobom. A aj keď ste príbehov "from zero to hero" videli nespočetne, tento je predsa len niečim unikátny a ani happy end nie je úplne happy (ale taký škandinávsky). ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Ale ano přátelé-nestyďme se číst i tlusté knihy a koukat na todle! (občas ke mně chodí do kina kamarádka-taková ta chytrá-má mě ráda , vzdělaná-titulů jak prase, talentovaná-nějaký ten její obraz jsem si i já zakoupil,-no a tadle dáma mě občas donutí čumět -jak vona říká-na chytrý filmy /onehdy třeba na Humra, Punkový syndrom, nebo Drž si šátek Tatjano/-při tomhle dílku se smíchy válela na podlaze, slzela, fandila, byla v dobrém rozmaru-stejně jako já) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • Na náhrobnej doske zosnulého bubeníka Jynkkyho (Antti Heikkinen) je napísaný neexistujúci dátum jeho úmrtia – 31.6.2016. (duridr)
  • Počas záverečných titulkov znie metalová verzia romantickej skladby „L'Été indien“, ktorú zložil Toto Cutugno. U nás je známa pod názvom „Ľúbim ťa“ v podaní Michala Dočolomanského. (mijec)

Reklama

Reklama