Reklama

Reklama

Kominského metoda

(seriál)
  • USA The Kominsky Method (více)
Trailer
USA, (2018–2021), 9 h 44 min (Minutáž: 22–37 min)

Tvůrci:

Chuck Lorre

Hudba:

Jeff Cardoni

Hrají:

Alan Arkin, Sarah Baker, Michael Douglas, Ashleigh LaThrop, Emily Osment, Graham Rogers, Melissa Tang, Nancy Travis, Azie Tesfai, Willam, Jully Lee (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(22)

Učitel herectví Sandy Kominsky se svým nejlepším přítelem Normanem Newlanderem si navzájem pomáhají zvládat všechny peripetie stárnutí s humorem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (96)

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* Výborný seriál, kterému po pár dílech musím dát vysokou známku a je možné, že se po dokoukání dostane i na plný počet. Sice ještě nemám ani padesát, ale plkání a příběhy hlavního seniorského dua mě dost baví a je mi blízké. Myslím si, že s nadsázkou a trochou satiry se dá dělat sranda z mnoha věcí a kritizovat současné všeobecné společenské problémy a nešvary. Doufám, že seriálu nedojde dech a po dosledování třetí série ještě něco dopíšu. Rozhodně je to i herecky kvalitně obsazený seriál a jsem rád, že se ti staří kvalitní neodhazují do starého železa a je tu místo i pro několik zapomenutých hvězdiček. Addendum po 3.sérii: opravdu nakonec přidávám ještě hvězdičku navrch, i když Alan Arkin v poslední dost chyběl. Naštěstí Michael Douglas dostal docela fajn parťáka v podobě osvědčené Kathleen Turner ;-). Neubyla naštěstí všudypřítomná sebeironii a reflexi stárnutí si seriál udržel. Doporučení je jasné a vypadá to, že tentokrát zůstane jen u tří sérií. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem se těšil na třetí sérii. No a zklamán jsem nebyl. Na tomhle seriálu je nejhorší to, že herečky a herci které člověk zná z mládí jako kočky a mladé geroje, jsou staré báby a staří dědci. Hrůza. No ale hraje jim to jako za mlada. Chemie mezi Turnerovou a Douglasem je furt skvělá (člověk si hned vybaví Honbu 1 a 2, nebo Válku). Reiser je tam k nepoznání. Je ovšem nutné říci, že casting se u tohoto seriálu povedl a všichni jsou úplně v pohodě. Škoda jen, že nebylo více Travisové, Seymourové, Arkina a DeVita. Vřele doporučuji. ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem populárních sitcomů Chucka Lorrea, protože jejich hrdinové jsou na můj vkus příliš schématičtí a kromě řady vtipů k popukání jsem v nich narazil i na řadu nepovedených. Kominského metoda mě ale příjemně překvapila sarkastickými dialogy, které navazují na to nejlepší z americké konverzační komedie, a neodbytými postavami, kterým občas bez mrknutí oka odpustíte trochu sentimentu. Velkou poklonu si pak zaslouží legendy Michael Douglas a Alan Arkin, kteří se jako dvojice tímto stávají nástupci komediálního dua Lemmon-Matthau v 21. století. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

"I’m not a pedophile, I’m an actor." Douglas s Arkinom v seriáli z produkcie Chucka Lorreho (bez laugh tracku, thank gawd) potvrdzujú status hereckej extra-triedy. Vtipné, citlivé, miestami pichľavé a dojemné, no nie tým slizkým podbízivým spôsobom, akým TV produkcie kŕmia segment 50+ jak na bežiacom páse. Rozhodne to nie je zaprdené a šikovne to reaguje na trendy v spoločnosti, napr. cez občasné racial/gender konflikty postáv. Obsadenie na úrovni, v menších úlohách sa tu mihnú aj ikony ako Elliot Gould alebo Danny DeVito. Fakt luxusný binge-watch pre vyzreté publikum so slabosťou pre kvalitne napísané dialógy a charizmatických hercov. ()

Simon.Dobes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím povedať, že je to jeden z najlepších seriálov, aký som kedy videl. Úžasné herecké výkony Michaela Douglasa a Alana Arkina sú na nezaplatenie. Vedľajšie postavy Mindy a zvlášť jej priateľ Martin boli skvelou súčasťou tohoto seriálu. Musím vyzdvihnúť i Dannyho DeVita a Morgana Freemana, ktorí si tu tiež zahrali a mňa nesmierne potešili a pobavili. Je to seriál plný vtipov, gagov, ale i emócií. A presne toto je moja šálka kávy. Budem sa k tomu v živote určite vracať, už len preto, že to má tak málo epizód. ()

Galerie (243)

Zajímavosti (6)

  • Približne v polovici epizódy sledujú Mindy, Roz, Sandy a Martin film Barryho Levinsona Bistro (1982) a rozprávajú sa o hercoch na obrazovke. Jedným z nich je aj Paul Reiser - predstaviteľ Martina Schneidera sa teda pozerá na seba samého. (mijec)
  • Dva studenti v Sandyho herecké škole hrají scénku ze seriálu Dva a půl chlapa (od r. 2003), který napsal, stejně jako Kominského metodu, tvůrce a scenárista Chuck Lorre. (Miro_CZ)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

Reklama

Reklama