Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasická romantická komedie se odehrává v jednom malém krámku a sleduje osudy jeho zaměstnanců. Co se ale stane, když si dva z těchto zaměstnanců, kteří se v reálném světě nemůžou ani vystát, podají inzerát a přes své dopisy se zamilují? O skutečné totožnosti toho druhého nemají samozřejmě ani ponětí…
Režisér Ernst Lubitsch situoval celé vyprávění do Budapešti a do hlavní role obsadil Jamese Stewarta, pro kterého to byla jedna z jeho dalších typických rolí. Roku 1998 byl natočen remake pod názvem LÁSKA PŘES INTERNET. (swed)

(více)

Recenze (89)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Oldschool shoppin a retro dopisovaci romantika. Inspirace pro nemene kvalitni moderni verzi "You've Got Mail" s Tomem Hanksem. Samozrejme James Stewart je James Stewart, navic cernobily retro feeling bude vzdy automaticky romantictejsi, nez moderni era, skoda, ze je podobnych filmu tak malo. 7/10 ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

Po dlhom čase som dostal nutkanie na film s Jimmym Stewartom a nechcelo to kombináciu s Hitchom. Stavil som na inú klasiku - The Shop Around the Corner je svojim spôsobom kúzelný film, ktorý možno nechcene rozpráva oveľa viac ako chce povedať. Všetko okolo hlavnej linky je pekné, ale aj dosť naivné a každý predsa vie, ako to skončí. Celkovo sa mi veľmi páči, aká rodinná atmosféra je v tom obchodíku vytvorená bez toho, aby sa o tom iba hovorilo, ako v mnohých iných filmoch. Tu to bolo vážne cítiť a jediné, čo mi prekážalo bolo zasadenie deja. Budapešť je krásne mesto, krajšie ako Viedeň, Bratislava a Praha dokopy, ale takéto suché predstieranie...Súhlasím s názorom, že zasadenie deja do nejakého amerického mesta by bolo viac ako vhodné. Pre mňa vrchol filmu bol, ako sa starý osamelý pán na Štedrý deň snažil taktne niekam votrieť, zaradiť sa, nezostať sám...a ako jednotlivé časti rodiny odchádzali za skutočnými rodinami, zostal mu len cudzí chlapec a napriek všetkými rozdielmi a kontrastmi, ktoré sú medzi nimi si dokážu vzájomne dať ten najkrajší darček - mať spoločnosť a nebyť osamote. Krása. ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Docela se stydím za to, jak pozdě během filmu mi došlo, že Láska přes internet s Meg Ryan a Tomem Hanksem je toho remake. Jak mám remake a oba výše zmíněné rád, tak tohle kope jinou ligu. Jak mám s dost černobílými filmy problém a často je kvůli tomu nedokoukávám, že i přes skvělé hodnocení a velké jméno nevtáhnou do děje, tady jsem ten problém rozhodně neměl. Usmíval jsem se od ucha k uchu jako pitomec od prvních scén. Stewarta snad nemá smysl adorovat, zahrál ten chlap někde blbě a nesympaticky? Dost jsem se divil prvoplánovému zasazení do Budapešti, to by při dnešním publiku u áčkového filmu hádám neprošlo 9/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Sonda do doby, ve které lidi napsali dopis a tři týdny se těšili na odpověď, do doby, kterou jsem pochopitelně nezažil. V podstatě je celý snímek postaven na tom, kterak k sobě dva velmi odlišní lidé hledají cestičku. Ústřední duo bylo pro mě poměrně nezajímavé. Zejména ženská hrdinka mě absolutně nebavila, a dokonce mi ani nepadla do oka. Stewart si zde střihl solidního frajera. Naštěstí pan Matuschek byl natolik dobrosrdečný a bohatý borec, že si mohl dovolit v malinkatém krámku zaměstnávat a vyplácet asi 8 lidí, takže svůj prostor dostaly i vedlejší postavičky, které byly zpravidla zajímavé. Asi 3x jsem se hřmotně zasmál, což na takhle starý film není až tak špatné číslo. Nejvíce mě bavila krajně vedlejší, ale ve výsledku velmi podstatná rolička Pepíka Katony a toho úlisného záletníka. Na to, že tenhle typ filmu není ani vzdáleně mým šálkem kávy, to však nedopadlo vůbec katastrofálně. Do těch novějších reinkarnací bych však dobrovolně určitě nešel a nepřesvědčil by mě snad ani na kolenou klečící Tom Hanks. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film mi vybrala uživatelka Mireldis. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

To se Noře Ephron musela Láska přes internet točit vskutku jedna radost, když měla jako předlohu tenhle kouzelný film. Ten je nabitý vyšperkovanými dialogy, které zní v podání Jamese Stewarta a Margaret Sullavan neskutečně živoucně a prosvítí celý film. Takový malý klenot v žánru romantické komedie. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (6)

  • V knihe "Ernst Lubitsch: Laughter in Paradise" nazval Ernst Lubitsch tento film najlepším, aký kedy natočil. (shimik77)
  • Všetky scény boli natočené po poradí. (shimik77)

Reklama

Reklama