Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (163)

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ideální verze seriálových Star Wars. Takhle jsem si u SW nemlaskal od druhého K.O.T.O.R.. Jak byla první série western s trochou Star Wars, tak teď už to jsou Star Wras jaké by měli být. Snad to vydrží i do další série a dalších kupy navazujících seriálů (moc tomu nevěřím). Teď ale nezbývá než si užívat návrat toho, co jsme měli kdysi tak rádi. 90% ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechno to do sebe zapadá, baví mě se na to dívat, má to smysl a příběh není hloupý. Režiséři dělají své maximum, scénář dává smysl a mnohdy i pobaví (v tom dobrém slova smyslu). Postavy jsou sympatické a jsou daleko lépe napsané než například v nové filmové trilogii (nazval bych spíše tragédii). A k tomu naprosto úžasný soundtrack, který se mi už od 1. série vryl do paměti. Prostě vše je zde provedeno dobře. A výtka že se ve většině epizod nic moc neděje? Ono je možná lepší mít pozvolný průběh, než kdyby se do 4 epizod narvalo všechno a nemělo by to žádnou výstavbu či dynamiku nebo uvěřitelnost - viz. nové SW filmy. 2.série Mandaloriana je MASTERPIECE, který musíte vidět! Tak, a teď si jdu zkazit chuť k Boba Fettovi. ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria pokračuje v zabehnutých šľapajach a každá epizóda funguje nezávislé od seba ako jedna samostatná misia. Prvé štyri časti na rovnakej úrovni, no keď sa prehupneme do druhej polovice ide to stále k lepšiemu až do finále po ktoróm je jasné že išlo o udalosť roka a najlepšie Star Wars od Rogue One. Veľa známych postáv, na seriál výnimočné dobré efekty, výprava a pomaly sa z Mandaloriana stáva jeden z mojích obľúbených projektov. 9/10 ()

erased 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to sice jen dalších osm "nijak" natočených epizod čistého fanservisu s jalovými scénáři podprůměrné videohry, ale přesně to se od Mandaloriana očekávalo a víc od něj ani nechci. Snad teda přinese těch deset seriálových spinoffů Disney dost peněz, odvahy a dobré vůle na to konečně zahájit produkci čehokoli, co prostě půjde zcela opačnou cestou (ideálně samozřejmě trilogie Riana Johnsona). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevěřil jsem, že jednou příjde den, kdy něčemu ze SW světa udělím plný počet, ale Druhá řada Mandaloriana je ultimátní pecka, kterou jsem si do syta užil a to i přes fakt, že SW svět obecně rád nemám, nerozumím mu a o postavách téměř nic nevím. Cítím se tak trochu jako bych sledoval Avengers bez znalosti předešlých filmů, takže odkazy, fan service a objevení pro mne neznámých postav sice na mě žádný dopad nemělo, ale na druhou stranu si nestěžuji nad příběhem, který se nikde moc neposouvá, protože ten by mě stejně příliš nezajímal, ale líbilo se mi, že v každém díle je jedna velká akční scéna, která má téměř 20 minut a to při 30 minutovém díle je neskutečný tempo. Vizuálně je Mandalorian boží, Pedro Pascal opět třída. a akce je intenzivní a naštěstí nepůsobí až tak dětsky jako u SW světa ikdyž pořád bez krve. Unešený jsem byl z Pavouka ve druhém díle, který dal zavzpomínat na Pána Prstenů a potom samozřejmě finále, které je epické jak se patří a Dark Troopeři jsou slušně nepříjemné androidské svině. Jízda!! Příběh****, Akce*****, Humor***, Násilí>Ne, Zábavnost*****, Hudba****, Vizuál*****, Atmosféra*****, Napětí****. 9/10. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (100)

  • Krayt dragon vydáva rovnaké zvuky, aké použil Obi-wan na vyplatenie Piesočných ľudí (Tuskenov) v epizóde Star Wars: Epizóda 4 - Nová nádej (1977). To vysvetľuje, prečo sa Tuskeni po ich započutí okamžite stiahli. (ČSFD)
  • Dôvodom, pre ktorý sa Ahsoka rozhodla necvičiť Dieťa (ktorého meno Grogu nám bolo odhalené v tejto epizóde) je ten, že jeho citová naviazanosť na Mandaloriana by ho mohla urobiť náchylným k temnej strane. Toto priamo odkazuje na osud Anakina Skywalkera, ktorý bol Ahsokiným majstrom. Ahsoka používa taktiež podobné argumenty, aké použil Mace Windu (Samuel L. Jackson) v Hviezdne vojny: Epizóda I - Skrytá hrozba (1999), keď odmieta trénovať Anakina. (ČSFD)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama