Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2 (2020) (série)


Kapitola 13: Jedi (S02E05)

(epizoda)
  • USA Chapter 13: The Jedi (více)

VOD (1)

Mandalorian cestuje na planetu, které vládne krutá místodržící, jež má velice mocnou nepřítelkyni. (Disney+)

Recenze (89)

Malyszs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po minulém díle, který působil, jakoby ho udělalo to děcko, kterému baby yoda ukradl sušenky, tu máme konečně kvalitně udělaný, kvalitně režírovaný, natočený a všeobecně kvalitní díl po technické stránce. Do toho ještě skvělej děj a foreshadowing do budoucna. Sposta odkazů na star wars filmy, serialy, knizky, hry a nevimcovsechno. Takze nerdgasm. Lidi, kteří neví kdo je Ashoka nebo Bo Katan jsou zde stovky youtube videí, které to vysvětlí. Ahsoka nezklamala v žádném ohledu. Atmosféra byla top. Prostě a jednoduše to je jedna z nejlepších věcí, co star wars nabídlo. Bez pochyby je tahle samotná epizoda lepší, než ty filmy pro děcka, mentály a debily. Ano, narážím na vás SW epizody 1, 2, 3, 9. Tfuj. Jo a doufám, že všechny ty cool charaktery, který nám tu ukazujou, ještě uvidíme. Bo Katan, Ahsoka, Marshall z prvního dílu, klidně Boba Fett. Ale pls ne Cara Dune a Greef Karga... no more. A hlavně doufám, že příběh někam vede, a že moff Gideon bude kvalitní záporák. 10/10 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě celá potíž spočívá v tom, že SW byly velmi komplexní příběh, rodinné drama mixlé soubojem dobra se zlem, bylo tam intrikaření, přátelství, láska...kdežto Mando je jen roadmovie, které je vytuněno odkazy na jiné příběhy, resp. na postavy, které diváci znají. Takže tvůrci vlastně parazitují na SW...za nadšeného povyku fanoušků... aniž by vymysleli něco nového...krom pidiušáka. Já jim to tedy nežeru, takže nekriticky můžu podotknout, že obsahově to byla opět prázdnota a ano, vizáž Ahsoky byla smutně odfláklá. Vypadala jako modrá ženská s divnou čepicí. Ale ano, atmosféra dobrá...nicméně dějově se to hodilo tak do CW jako 25 min. výplňová epizoda. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Mando sa v hľadaní vhodného domova dostáva na planétu kde vládne odnož imperiálnych odpadlíkov. Jeho cieľom je nájsť rytierku Jedi, ktorá mu o jeho tajomnom, malom spoločníkovi objasní určité skutočnosti. Prevedenie: zabehnuté koľaje síce neopúšťame ale nakoľko sa v seriály objavuje najlepšia Jedika novej éry tak je mu to odpustené. Ahsoka je určite to najžhavejšie zbožie medzi pôvodnou trilógiou a úplne novou. Ale opäť ako tomu býva sme sa nijako extra nikam neposunuli. 93% ()

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-14 || Disney/Lucasfilm || Konečně se něco začalo dít a celý příběh někam vede. Holt bez Jediů není Star Wars. Ashoka ihned vzbuzuje respekt, a byť tuhle postavu z Klonových válek neznám, očividně není radno se s ní srát. Malinko mě zarazil její křiklavý vzhled, který nezapadá do vizuálu seriálu a v každém záběru trčí ven. Na druhou stranu je to kopie 1:1 animovaného originálu, takže není na co nadávat. Obsazení rovněž trefné. Kdo ví, jak by vypadal live action Homer Simpson? Přesto nepovažuju 13. kapitolu za dokonalou pro své kvality, ale nakopnutí příběhu správným směrem. Příště už by k tomu nemuselo dojít až v půlce série. Filoni natočil druhý nejlepší díl, ale zároveň ukázal, že nezvládá reálnou akci a budování napětí. Souboj světelný meč vs. tyč mohl být epickou událostí s prvky z filmu Tiger a drak, místo toho je to PG-13 sestříhaný bordel, který se vždy utne v nejlepším okamžiku. A Michael Biehn tam dělal jako co? Nicméně chválím opět loutku Baby Yoda (Grogu), která nám i tvůrcům dokazuje, jak je důležitá hmatatelná rekvizita. Myslím, že by si k němu nikdo nevytvořil takovou oblibu, kdyby šlo o i sebelepší CGI animaci. Jsem rád, že mám, co chválit. 85%. ()

matous20063 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Totální bomba! Upřímně hodně jsem se bál jak udělají zfilmovanou Ashoku protože natočit jiné rasy obyvatel vesmíru Star Wars se moc nedaří zvlášť u těch kteří mají na hlavě rohy nebo podobné výrůstky viz Kit Fisto. Ale ne Ashoce si dali záležet, ano nebylo to úplně top ale stačilo to. Scény s lightsabery by úplně skvělé a celkově jsem z toho měl orgasmus. Jenik zjištění více informací o Baby Yodovi bylo fajn a zmínka o Thravnovy byla hodně nice. Na příští díl se mega těším a doufám že uvidíme dalšího Jedie.95% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • I v tomto díle se objevilo mnoho odkazů na originální Star Wars filmy. Při příletu na Corvus je Razor Crest skenován ručním skenerem vesmírných lodí, který používali rebelové ve Star Wars Epizoda IV (1977) při příletu Millenium Falcona na Yavin 4. V zahradě magistry Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto) v Calodanu byl zase k vidění závlahový systém velmi podobný tomu z pouštní farmy Owenů na Tatooinu, který se objevil ve Star Wars Epizoda IVStar Wars: Epizoda II (2002). A brána města Calodan vydávala při otevírání velmi podobný zvuk, jako brána Jabbova paláce na Tatooine ve Star Wars Epizoda VI (1983). (Sidarius)

Reklama

Reklama