Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2 (2020) (série)


Kapitola 13: Jedi (S02E05)

(epizoda)
  • USA Chapter 13: The Jedi (více)

VOD (1)

Mandalorian cestuje na planetu, které vládne krutá místodržící, jež má velice mocnou nepřítelkyni. (Disney+)

Recenze (89)

Mukade 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako je tá súťaž o najškaredšieho psa a vždy víťazia také vypĺznuté príšery s dvoma troma "vlasmi", tak tá planéta tu mi ich evokovala... Najškaredšia planéta ever. x'D To len žartujem, má svoje "nindža čaro"... (: Celý diel je nindža inspired... Jedi nindža, so cool, so pretty ♥ :) Pri súboji s hlavnou antihrdinkou vidno pekné nindža topánky, ku koncu nindža držanie meča......... proste nindža fanboy heaven :)) ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak začít? No asi tak, že tenhle díl byla obrovská bašta pro všechny Star Wars fanoušky. Nejen že jsme se dozvěděli, kdo je onen malý zelený mužík, který je stejné rasy jako Yoda, ale jak se jmenuje a odkud vlastně pochází. Ale zároveň se tu naskytuje mnoho dalších otázek. Například, kdo ho odnesl z chrámu Jediů? A proč? Stejně tak mě velmi potěšila přítomnost Asoky Tano. A opět svištění světelných mečů. A co zmínka o Velkoadmirálovi Thrawnovi? Nepochybně žije. Jeho smrt jsme tehdy v seriálu Rebels, neviděli. Ale také jsne nevideli smrt Ezry. A byl to právě on, který ho odnesl do hlubin vesmíru. Takže máme se na co těšit? Ja bych řekl, že určitě ano. Jelikož tento díl byl ve scénáři a režii Davea Filoniho. Dle je mě právoplatným dědicem Star Wars. Neboť on jako jediný dokáže s příběhem hýbat tak, jak fanoušci chtějí a jsou maximálně spokojení. Věřím že nás příběh zavede až ke Thrawnovi, k Ezrovi a rovněž i k Prvnímu řádu. Vše do sebe začíná a ještě bude zapadat. ()

Reklama

Daniel2003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem hodně rozpačitej. Ahsoky nástup je zvláštní, jiná herečka je na její osobnosti silně znát a Ahsoka je tím v podstatě někdo úplně jiný. Její vlasové rohy jsou okatě umělé a v průběhu dílu víc a víc omačkané. Nic moc. Souboje dobré, atmosféra taky, ale kam mizí ten budget? Začíná mi docházet trpělivost, protože triky jsou sice parádní, ale ta výprava silně kulhá. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nieco, co sme mali vidiet omnoho skor. Stretnutie Jedi a moncicaka. Uvod zenskeho duelu inspirovany samurajskymi subojmi bol az hlupo usmevny. Takisto ako dianie predtym. Avsak atmosfera celkom funguje. Rosario mala vzdy pekny usmev., Je to poznat i pod tym oranzovym nanosom v celej tej "aure dostojnosti". Moze byt. Konecne sa pribeh trosku posunul. Zaner "road-movie" vsak ostava, ako som predpokladal, akurat Jedi-a sme sa dockali uz v piatom dieli, nie az v zavere serie. ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Chybí tomu tah na branku. Všechno to vypadá tak krásně, jenže mi to přestává stačit. Mám pocit že si tvůrci chystají půdu pro x dalších seriálů, místo toho aby se věnovali téhle sérii. Baby Yoda je strašně nevyužitej koncept, kterej slouží pouze k tomu, aby mohl Mando cestovat z planety na planetu. Bohužel nic víc ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • V závere epizódy sa dozvieme, že Ahsoka Tano hľadá Veľkoadmirála Thrawna. Thrawn je jedným z najinteligentnejších a najnebezpečnejších vodcov Impéria, ktorý nám bol predstavený v seriáli Star Wars Rebeli (2014–2018) a ktorého príbeh bol rozvinutý v nekánonických dielach. Poslednou vecou, ktorú o ňom vieme z kánonu, je, že zmizol, keď mladý Jedi Ezra Bridger s pomocou vesmírnych veľrýb (purrgil) uniesol jeho loď do neznámych končín vesmíru. Ahsoka Tano od tej doby očividne pátrala po Ezrovi a po Thrawnovi. (ČSFD)
  • Ahsoka povie, že Yoda bol jediným príslušníkom svojho druhu, ktorého poznala. To je zaujímavé, pretože v Rade rytierov Jedi sme mohli vo filme Hviezdne vojny: Epizóda I - Skrytá hrozba (1999) vidieť aj ďalšieho príslušníka tohto druhu - Yaddle. Táto rytierka sa však v ďalších filmoch neobjavila a zdá sa, že zomrela skôr, než sa do chrámu rytierov Jedi dostala Ahsoka. (ČSFD)

Reklama

Reklama