Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2 (2020) (série)


Kapitola 13: Jedi (S02E05)

(epizoda)
  • USA Chapter 13: The Jedi (více)

VOD (1)

Mandalorian cestuje na planetu, které vládne krutá místodržící, jež má velice mocnou nepřítelkyni. (Disney+)

Recenze (89)

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele

Tady jsem trošku skeptickej. Choreografie soubojů docela meh, mando top, odkazy hell yeah.. a to je asi vše. Tenhle díl má jisté problémy.. ale jinak byl fajn. Navrácení HK jednotky do kánonu mě nehorázně potěšilo, už fakt jen vyčkávám na referenci, která se bude týkat Revana. Nebylo to nejhorší, ale čekal jsem víc. ()

Mukade 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako je tá súťaž o najškaredšieho psa a vždy víťazia také vypĺznuté príšery s dvoma troma "vlasmi", tak tá planéta tu mi ich evokovala... Najškaredšia planéta ever. x'D To len žartujem, má svoje "nindža čaro"... (: Celý diel je nindža inspired... Jedi nindža, so cool, so pretty ♥ :) Pri súboji s hlavnou antihrdinkou vidno pekné nindža topánky, ku koncu nindža držanie meča......... proste nindža fanboy heaven :)) ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Skvělý, takže nová trilogie udělala Star Wars ostudu tím, jak byla nekoherentní a lajdácky napsaná, a Mandalorian jim zase dělá ostudu tím, že si tahá nejlepší věci z lore, a pak je přetavuje v béčkové epizody Hvězdné brány. Celý ten díl vypadá, jak kdyby vznikal v amatérské produkci s budgetem východoevropského akčního filmu s Brucem Willisem v roli záporáka. Sorry, miluju Star Wars, but not like this... ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá výprava dílu byla z celé druhé řady výrazně nejslabší. Některé CGI momenty dokonce vyloženě bily do očí svojí odfláknutostí a když to porovnám s naprosto filmovou výpravou prvního nebo třetího dílu, tak se rozdíly objeví ještě výraznější. Nicméně dějově se nám to konečně někam posunulo a Ahsoka Tanu konečně na scéně. A Grogu k tomu. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Všichni jsme jeden. Vše je jedno. Světlo, Temnota… Jen cesty jsou vždy dvě." Normálně nehodnotím každou epizodu zvlášť, ovšem u téhle udělám vyjímku. Ashoka a její cit pro světlou sílu, mě maximálně udivil. Jsem milovníkem světa Star Wars a velice mě zajímá směr, který si malý "Grogu " vybere. Přehlídka se světelnými meči, mému oku opravdu moc lahodila. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • V tomto díle se objevila v jedné z rolí další známá persona ze světa slavných sci-fi filmů, a to Michael Biehn, který hrál vojáka z budoucnosti Kylea Reesea ve filmu Terminátor v roce 1984 (mihl se i v Terminátorovi 2, 1991) a velitele vesmírných mariňáků Dwaynea Hicksa ve filmu Vetřelci (1986). Na některé rysy těchto dvou slavných postav jsou dokonce v Mandalorianovi i dvě reference. (Sidarius)
  • I v tomto díle se objevilo mnoho odkazů na originální Star Wars filmy. Při příletu na Corvus je Razor Crest skenován ručním skenerem vesmírných lodí, který používali rebelové ve Star Wars Epizoda IV (1977) při příletu Millenium Falcona na Yavin 4. V zahradě magistry Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto) v Calodanu byl zase k vidění závlahový systém velmi podobný tomu z pouštní farmy Owenů na Tatooinu, který se objevil ve Star Wars Epizoda IVStar Wars: Epizoda II (2002). A brána města Calodan vydávala při otevírání velmi podobný zvuk, jako brána Jabbova paláce na Tatooine ve Star Wars Epizoda VI (1983). (Sidarius)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno