Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 3

(série)
Trailer 3
USA, 2023, 6 h (Minutáž: 33–59 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (124)

Vavča 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Din Djarin je zpět na cestě ke svým soukmenovcům a příběh nám pěkně epicky košatí, navíc ukazuje i rehabilitační program Nové republiky pro imperiální zbytky, a vděčných bodů by se tady dalo najít více. Rozhodně si nebudete moct stěžovat na nedostatek akce a děje, vesmírní piráti,  jeden záporák jenž má skrz naskrz černé nejen srdce. Grogu mi do settingu tentokrát úplně nesedí a podle mě by se to obešlo zcela bez něj, protože prostě mám určité názory na SWU a podle nich Jedi se popelí u Jediů, nebo někdo sám, než aby mu dělal Mandalorian babysitting, ale budiž. Katee Sackhoff je zpět a rozhodně její postava nabyla na větší důležitosti. Díly jsou svěží, nápadité a závěrečný dvojdíl je vyloženě epický. Hudba opět perfektně sedí. Pouze dodatek, stínová rada Impéria fajn, ale přece jen v rámci SWU má být existence Thrawna naprostým tajemstvím, ale je mi jasné, že to je příběhový ark pro nový Disney projekt Ashoka  kde se můžeme těšit na 8 dílů. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela prázdná sezóna. Seriál nikdy nebyl nabitý dějem, ale samostatné epizody dokázaly v rámci své minutáže nějak pracovat i s tím málem, co nabízely. U trojky se na vše již z vysoka vykašlalo. Zkratkovitosti, absence jakéhokoliv budování (kromě třetí epizody) vztahů či postav, chaotičnost. Kromě vizuální stránky se nedá zbytek nějak vážněji pochválit. Se závěrečnou scénou bych možná i byl rád, kdyby se čtvrtá sezóna nekonala. Stačily by hostovačky v jiných seriálech. ()

Reklama

LizianShaw

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zkusím to pojmout metaforou. Máme šťavnatý steak (Moff Gideon) a suché brambory (side questy). Tahle série nabízí hlavně ty brambory, a když se jimi na začátku přecpeme, tak to ani jakž takž šťavnaté poslední dvě epizody nezachrání. Celou sérii se těšíme na progres Moffa Gideona a místo toho dostáváme nudu, týkající se bezvýznamných pirátů, či záchrany kuřat. Asi bylo jasné, že to hvězdnou druhou sérii nemohlo překonat, ale i přesto se to mohlo ubrat zajímavějším směrem. Jon Favreau navíc naznačil, že nemá v hlavě konec, takže může Mando pokračovat donekonečna, což mě výrazně znepokojuje. A Grogu už je zde úplně k ničemu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První část třetí sezóny měla velmi pomalý rzojezd, člověk z toho cítil, že tvůrcu tak nějak nevědí, kam chtějí příběh směřovat, ostatně sami přiznali, že nemají vymyšlený konec seriálu. Ani se nedivím, že čísla sledovanosti poněkud kolísaly, samozřejmě covidová čísla byla jedinečná, leč i já jsem ke konci dva díly úplně vynechal a nakoukal je až před koncem sezóny. Dost mě překvapilo, jak v posledních několika dílech tvůrci dost šlápli na plyn co se týče výpravy a finále je vyloženě prošpikované cgi v jedné obří bitvě, na kterou se fakt pěkně koukalo, možná by se neztratila ani na plátně. Jsou to sice více obrázky nežli příběh, ale seriál pořád má Pedra Pascalla, který seriál neskutečně táhne kupředu, což bylo i dobře vidět na "spin-offu" s Bobem Fettem. Třetí řada přišla tak nějak z neočekávání a prostě tu byla, tu čtvrtou si dám za pár let zase rád. PS : Přidávám se k lidem, kterým už nyní chyběla Gina Carano. ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nehledě na to, že se v samotném závěru ukázal smysl všeho, co se ve třetí řadě Manda dělo a působilo tak roztříštěně, převládá po shlédnutí finále spíše zklamání. Třetí série zkrátka až moc přešlapovala na místě, zápletka s obnovou ztraceného domova Mandalorianů zdaleka natáhla tolik jako pátrání po původu malého Grogu, příběhové odbočky, ač úsměvné, byly nakonec spíše rušivé a samotné finále, byť velkolepé co do měřítka, bylo naprosto vyprázdněné po stránce emocí. A to ani nemluvím o tom, jak nezdravě často se tu scénaristé při budování příběhu spoléhají na náhody. Úplně na úroveň The Book of Boba Fett (pozn.: pro pochopení příběhu nelze vynechat) jsme sice neklesli, ale na Mandův standard je to pořád přeci jen málo. Kvituji poslední záběr, kterým by to celé klidně mohlo skončit a divák tak není mučen nějakým laciným cliffhangerem vycucaným z prstu na poslední chvíli. I tak bych byl ale rád, kdyby si Din Djarin ještě stihl napravit pověst a skončit v tom nejlepším. 6/10 ()

Galerie (92)

Zajímavosti (40)

  • Pretoriánská garda má inspiraci ve starověkém Římě, kde tato elita chránila Imperátora. Ve světě Star Wars ji k životu přivedla Stínová rada jako následovníky Císařské královské gardy, která zase vycházela ze senátní gardy. Pretoriáni byli vycvičeni v umění boje Teräs Käsi, Bakuuni Hand, boje beze zbraně Echani nebo Nar Kanji. Dále jejich specializací byl boj s různými typy zbraní od energetických zbraní až po vibročepele. (Veskoslav)
  • Stíny, které Grogu vidí, když cestuje s Dinem (Pedro Pascal) hyperprostorem, jsou Purrgilové – masivní vesmírné velryby, které cestují vesmírem a mají schopnost cestovat hyperprostorem. (mikki089)

Reklama

Reklama