Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (481)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po rozpačité, neřku-li katastrofální trilogii snímků pod hlavičkou Disney se Star Wars univerza konečně chopil někdo s jasnou vizí a správným přístupem. Ano, The Mandalorian od Jona Favreaua v sobě snoubí všechno, po čem fanoušci již dlouho volali. Je to totiž kombinace hutného příběhu, jež působivě doplňuje původní trilogii, pevného scénáře bez zbytečných a rušivých odboček a brilantních hereckých výkonů, na nichž je hned vidět, že herci spolu s tvůrci tento projekt doslova vydupali ze země. Na první dobrou Vás rovněž zaujme a nepustí celková atmosféra, která si bere za inspiraci některé slavné "spaghetti" westerny, což důrazně potvrzuje i úderný soundtrack. Co tedy dodat na závěr? Pokud stále ještě váháte, zda si "Manda a jeho příhody" pustit, vážně už nemusíte. The Mandalorian je totiž přesně tím, čím měla být nová trilogie - totiž inovativní a neokoukanou podívanou, jež Vás od začátku chytne a již nepustí. Tohle se zkrátka moc, moc povedlo. (Disney+) „This is the way.“ ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Mandalorian si těch pět zaslouží! Už jenom za to, že tahá značku Starwars ze sraček, kam ji dostala poslední hrůzná trilogie. Je to "intimní" příběh lovce, který lehce upustil od svého kodexu a zachránil svůj cíl, který měl zlikvidovat. Jednotlivé díly mě bavily, krásná a zároveň temná atmosféra, pěkné bojové scény, stylizace. Na to, že je to Disney :) Jon Favreau umí a umí na výbornou, dokáže dát divákům to, co chtějí vidět a udělat to tak, aby to fungovalo, bylo zábavné a bez všemožných a nemožných klišé. Možná někde něco mohlo být dotaženější, ale v komplexním pohledu na celý seriál, to nebylo nic, co by výrazněji uškodilo. I have spoken... ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Star Wars jako spaghetti western s Warnerem Herzogem je dream come true, škoda že se ho nechopili schopnější režiséři - některé epizody jsou vyloženě slabě natočené, navzdory potenciálu který nabízí (parafráze na Sedm Samurajů mohla být strašně epická... ale není, protože ženské asi umí režírovat akční drama jen když se vyspí s Jamesem Cameronem). Možnosti do dalších sérií jsou nezměrné, propojení s SW: Rebels a celou starou trilogií může dopadnout fantasticky, tak doufejme že scénárista a napůl showrunner Filoni nezklame. Prozatím první řadu beru jen jako jemný akční úvod do nového světa. ///// A druhá řada z toho úvodu velmi těží - vztahy mezi postavami se prohlubují, příběhy jsou zajímavější a velkolepější, a pouto mezi Baby Yodou a Mandem je na konci série velmi dojemné. A navzdory tomu že jde o docela uzavřené epizody seriálu velmi prospívá bingování. ///// Ani v třetí sérii nemá Mando zásadně velké ambice, což mu nepochybně budou mnozí vyčítat, ale o to co se snaží, to dělá dobře. Což je být hraným navázáním na Clone Wars a Rebels, ne být adekvátní konkurencí nejlepším SW filmům jako se to částečně povedlo Andorovi. Není celkově nijak horší než ty lepší řady Clone Wars - stejně jako v něm je tu pár skvělých akcí a příběhem nabitých dílů, tady hlavně ty poslední dva, ale i spousta vaty, dějových odboček i vyloženě komediálních částí... které mě osobně taky baví, ale není to něco co bych si měl chuť pouštět hned opakovaně. A z toho podstatného co tam je nepochybně nějaký schopný fanda sestříhá velice dobrý dvouhodinový film, jako se to děje s Kenobim - který byl jako seriál rozhodně horší než tohle, a to samé Boba Fett. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Update/ 1.séria: Kto videl animovaný seriál Star Wars Rebels, musel byť pozitívne naladený na tento seriál o Mandalorianoch. V rebeloch bolo totiž Mandalorianov požehnane a dokonca sme sa o nich veľa dozvedeli a hlavne kto chce vedieť viac o tom parádnom čiernom svetelnom meči, ten by si rozhodne nemal nechať ujsť ani ten seriál a samozrejme aj skvelý seriál Star Wars: The Clone Wars, kde sme sa taktiež často krát s Mandalorianmi stretli, dokonca sme boli aj v ich krásnom svete. No a aj samotný Obi-Wan Kenobi sa nám zamiloval do jednej Mandalorianky. Pravému fanúšikovi Star Wars dokonca stačí sledovať úžasné scenérie planét a prelety lodí a speedrov. Tento seriál je vizuálnou krásou. Posledná epizóda absolútny masterpiece. Postava Moff Gideon úplne super záporák. 2.séria: Táto séria nepoľavuje ani na chvíľu a najväčším plusom ak nerátame opäť krásne scenérie je bezpochyby zasadenie mnohých postáv z iných Star Wars seriálov (Rebels, Clone Wars,) a tí, ktorí tieto seriály nevideli, asi horšie pochopia ten hype pravých Star Wars fanúšikov, keď sa niektorá postava objaví na plátne. Narážam napríklad na Anakinovu padawanku, ktorú vycvičil v Clone Wars na jednu z najlepších Jediov. Škoda že Ashoka nedostala priestor už v Revenge of the Sith (2005). ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nejsem úplně Star Wars fanda, a tak jsem byl už od začátku trochu "proti" Mandalorianovi, no napříč tomu to není úplně špatná záležitost a svoje kouzlo to má. Všudypřítomný Baby Yoda (a vznik nových memes!!) spolu s typickým Star Wars vizuálem jsou plusovými body Mandaloriana, dále jednoduchost a přímočarost děje, kdy je vlastně celá série jen o putování lovce a hledání práce. Co mi hodně sedlo jsou 30minutové díly, které si v rámci možností udrží pozornost a nesklouzávají do dlouhosáhlé nudy, ale pořád mám dojem, že mi tam něco chybělo. Něco, co často i nadprůměrné díly (zejména poslední 3, které byly akčnější, dravější a působivější) spojí do nadprůměrného celku a dá celé sérii výraznější pointu. Takhle mi to přijde jakoby sami tvůrci nevěděli, jak to celé smysluplně zakončit, a sázejí jen na fanouškovskou základnu SW a osvědčený, fungující vizuál bez toho, aby uzavřeli tuhle vesmírnou cestu. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Když Mando (Pedro Pascal) jde, je slyšet cinkání ostruh. Je to odkaz na westernové filmy, kterými je také seriál inspirován. (Madmen)
  • Krayt dragon vydáva rovnaké zvuky, aké použil Obi-wan na vyplatenie Piesočných ľudí (Tuskenov) v epizóde Star Wars: Epizóda 4 - Nová nádej (1977). To vysvetľuje, prečo sa Tuskeni po ich započutí okamžite stiahli. (ČSFD)
  • Mandalorian sa svojím rozpočtom 1. série 120 miliónov amerických dolárov stal najdrahším seriálom na dĺžku stopáže. (Krnac)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama