Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (480)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Můžu tě přivést za tepla…nebo tě můžu přivést za studena.“ - „To je moje hláška!“ Neb ve hraných filmech se oběma Fettům, poskytlo až trestuhodně málo času, vzal jsem existenci tohoto seriálu s povděkem a zadostiučiněním. Už úvod v duchu westernů s Eastwoodem mě okamžitě chytl, a v podstatě předznamenal směřování celého seriálu. Z Clintovy postavy se ovšem v průběhu nestala starostlivá chůva…ach ano, baby Yoda. Nejdřív jsem si říkal, že Favreau začíná ze všech těch Knih džunglí a Lvích králů už krapet bláznit, ale on se z toho zeleného, okatého pišišvora postupně stal nejen tahák seriálu, ale i zcela rovnocenný člen. Avšak zajímavých postav je tu více a ve 2. řadě jich ještě přibude. A když už jsem u druhé série, bavila mě ještě více než ta první. I díky všem těm „návratům“. Její konec byl epický a já cítil příjemné mrazení jako už dlouho ne. Proto mě mrzelo, že jinak dost povedená 3. řada zmizením některých postav jakoby ignorovala předchozí děj (učeň bez mistra?). Nicméně, pořád je to na 5* a já se těším na další díly. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

První hraný seriál ze světa star wars se velmi povedl (což se nedá říct o nové filmové trilologii, která dopadla spíše průměrně). Z toho plyne jasný vzkaz pro Disney - This is the way. Sympatické postavy - včele se (ze začátku) zásadovým Mandem. Většina dílů měla spád, k tomu přidejte několik fajn odkazů na filmovou ságu. Škoda jen kratší stopáže dílů v první sérii. Mandalorian doporučuji určitě všem skalním fanouškům hvězdných válek - Pro mě spokojenost a za první super řadu to vidím na 8/10, za druhou ještě o level lepší dávám 9/10, za třetí (pro mě jasně nejslabší) řadu dávám 7/10 a tím vracím celkové hodnocení na 4* - I have spoken. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je Mandalorian záchvěv konce minulého století, díky své epizodičnosti, ale na druhou stranu je to dnes vlastně osvěžující i díky tomu, že průběžný děj funguje na jedničku a na konci se výborně vypointuje v zábavné finále. Ano, nevýhoda je, že některé epizody rozhodně nejsou tak silné, jak by si Mandalorian zasloužil, nejen díky tomu, že je hraným SW, ale především jako otvírák Disney+ totiž na pár místech dochází dech. Ovšem až na drobná škobrtnutí je to velmi zábavný seriál z té špinavější strany univerza s charismatickou helmou v hlavní roli, zábavnými vedlejšími postavami a etalonem roztomilosti tohoto desetiletí. Těším se na pokračování a tiše doufám, že se zas jednou v nějakém hraném SW podíváme do civilizace ala Coruscant, Naboo, nebo Coleria. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// První hraný seriál ze světa Star Wars a co jsme dostali? Baby Groota 2.0, spin-off Hvězdné brány, který si nikdo nepřál a tři nebo čtyři skvělé momenty, kdy to skoro vypadalo, že alespoň někdo chápe potenciál toho světa. Poslední epizoda včetně božího úvodu (Taika Waititi prostě komedii umí) sice pachuť zklamání zmírnila, nakonec se ale stejně nemůžu zbavit dojmu, že to bylo odfláknuté (ten půlhodinový pilot je furt na pěst), neuvěřitelně jednoduché, a zasloužili jsme si snad po všech stránkách víc. Druhá série má rozhodně co napravovat, blbý je, že se z toho pod Disneym stává tak trochu pravidlo. Neustálá snaha dohnat, co se minule nepovedlo. Tak si tak říkám, kdy se to konečně zlomí... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zápletka seriálu se o filmy Star Wars téměř neotírá a přesto je velmi trefně a citlivě zasazena do světa Hvězdných válek. Každá epizoda má svůj menší podpříběh, nebo chcete-li svoji ucelenou epizodu v přiměřeně dlouhé cestě Mandaloriánského ochránce a jeho "adoptivního" synka. Překvapila mě poněkud béčková práce s detaily (pod)příběhů jednotlivých epizod. Nebýt příbuznosti s Hvězdnými válkami a nebýt roztomilosti dětského Yody, přirovnal bych tento vesmírný western k mixu Justified a Walker Texas Ranger. :) 7/10 ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • V seriálu se objeví droid, kterého si někteří fanoušci lehce spletou s nechvalně známým IG-88. Sice se původně uvažovalo nad IG-88, ale nakonec z toho sešlo. Režisér Dave Filoni dal raději přednost novému droidu IG-11, naprogramovanému následovat protokol gildy námezdních lovců. (-Victor-)
  • Trailer na 3. sérii je na americké verzi Disney+ jiný, než ve zbytku světa. V americké verzi je jeden záběr navíc. Jedná se o záběr na imperiální křižník třídy Class 1, což odpovídá nasazení v období Nové Naděje (1977) – 0 BBY. Problém je ten, že v roce 3 ABY byl nahrazen Class 2 (Impérium Vrací úder, 1980). Nedává tedy smysl, aby zastaralý Class 1 byl ještě v nerozebraném stavu, když Mandalorian se odehrává 9-10 ABY. Je ale také možné, že scéna odkazuje na flashback z minulosti. (Veskoslav)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama