Reklama

Reklama

Rambo: Poslední krev

  • USA Rambo: Last Blood (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

John Rambo se konečně vrátil domů. Usadil se na ranči v Arizoně a své běsy zabijácké minulosti se snaží vyhnat klidným životem kovboje v americkém zapadákově. Najde i pár lidí, které má rád a na kterých mu záleží. Má šanci dojít i smíření. A právě obyčejný pocit, že má konečně pro co žít, ho nelítostně vrátí tam, odkud se snaží utéct. Do světa zabíjení. Dcera jeho dávného přítele totiž nedbá na výstrahy a vydá se za hranice do Mexika, kde ji unese místní mafie. Únosy dívek pro nucenou prostituci provádí zločinci v Mexiku celkem běžně, v tomhle případě ale měli obrovskou smůlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (853)

Slasher 

všechny recenze uživatele

90% vlažný, prázdný, chabě sentimentální a těžce zaměnitelný straight-to-video akční béčko, 10% důstojná ultrabrutalita — všeho všudy si říkám, že ten nejméně rambovský, nejzbytečnější, nulově nahláškovaný díl, co zaručeně nejvíc vyšumí. Krom Slye tu jen parta nevýrazných postav-herců a skvělý "sicariovský" potenciál americko-mexický hranice přišel totálně nevyužit. A jediný, co mě chytlo za srdce, je nostalgická montáž z finálních titulků. Laťka z minule nešla být výš, jako velefanda série známkuji za slabý průměr a bohužel (!!) FAIL. (2023 druhá projekce, dojem lepší a zvyšuji na 3*) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Negatívne recenzie ma moc nezaujímajú a nemienim sa k ním vyjadrovať, pretože podla mňa sú úplne mimo, aj keď v jednom majú pravdu. Nieje to ten Rambo, na ktorého sme boli zvyknutý. Áno nieje a bolo to už vidno podla trailerov, kde som bol síce sám s toho trošku sklamaný, ale na druhú stranu Rambo pokračuje presne tam, kde skončil predošlý, čiže na farme a na odpočinku. Rambo je už na skrátka na dôchodku a jednoducho sa po tých rokoch výbuchoch scivilizoval a usadil. Je to logické aj keď nie moc Rambovské. Na druhú stranu, čo je to stopercentne Rambovské, je za prvé: znova skvelá hudba Briana Tylera s prvkami Goldsmitha a za druhé: znova skvelý Stallone, ktorý síce vyzerá netradične s krátkymi vlasmi, no za to nepriateľov kraja v najbrutálnejšom prevedení s celej série. Rambo: Last Blood neodkazuje na jednotku iba názvom, ale v podstate aj kostrou príbehu, kde sa začiatok trošku dlhšie rozbieha a kladenie pasci ako v lese nastupuje na scénu až v samotnom závere s krvavou odplatou. Adrian Grunberg je šikovný režisér na akcie je radosť pozerať a musím sa priznať, že ma niektore scény skutočne prekvapili a dokonca aj uzemnili. Grunbergovi okrem akcii nerobí problém podať film nielen ako odplatu v štýle 96 hodín, ale predovšetkým aj ako drámu. Trošku ma nebavili vedľajšie postavy a pár scén s úvodu, ale ako som písal, keď sa to rozbehne a Rambo za vydáva za odplatou, divák dostane presne to, prečo došiel do kina. Predošlý diel ma bavil o niečo viac, ale ani tu som sa moc nenudil. Sly možno nenapísal najlepší scenár a príbeh, ale robí to od srdca a pre fanúšikov a aj v pokročilom veku je to stále veľký frajer, ktorému nechýba charizma, a ktorý to aj po sedemdesiatke natrie dnešným pyžamovým superhrdinom. P.S.: počkajte si na titulky, je tam aj jedna menšia scénka zo záveru navyše, ktorá sa do filmu nedostala. Obľúbený soundtrack: Rambo: Last Blood, The Ranch, Dusk, Preparing for War, Sunset. 85% - 4* ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Osmdesát minut šedé stařecké melancholie bez špetky akce a patnáct minut zrychlené vykrádačky Sám doma. To je ve zkratce poslední Rambo. A něco takového někdo chtěl? Po kvalitní, akcí nabité a hlavně kulervoucí čtyřce, u níž celá série měla důstojně skončit, přišla prakticky neopodstatnitelná ukolébavka, stavící na banálním scénáři a uměle vykonstruovaných emocích k jednorozměrné vedlejší postavě, která je najednou vsazena do zažité série, a diváci z toho mají být naměkko. Zapomenutí hodné pokračování s ošklivými CGI efekty a snímek nehodný jakéhokoliv angažování postavy Johna Ramba. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Přímočaré a brutální. Přestože předchozí díl byl podle mě správný konec, tohle na konec nebylo tak špatné. Žádné velké klišé jako "John jede do Mexika a všechno vyřeší". Krvavost v závěru stoupá natolik, že je to až směšné, ale dokázal jsem se na tuto úroveň brutality připravit a bavit se. Bojím se však, že je John Rambo opravdu vymačkaný do poslední kapky a přes "titulkový" závěr bych byl nerad, aby ho Sly ničil opakovaně. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Úplně normální mini návrat do přepálenejch devadesátek (skoro) se vším, co k tomu patří, včetně povinnejch suchejch hlášek a začátečního revenge klišé, vedoucího k patřičně krvavejm lázním ve finále. Nudnou mexickou drámo linku sem bez problémů překousnul, když sem tušil, že se záhy dočkám brutální last man standing vyvražďovačky. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (25)

  • První film v sérii, v němž se neobjeví postava plukovníka Trautmana (Richard Crenna), ani zde není zmíněna. Trautman vystupoval v prvních třech filmech a ve čtvrtém se objevil pouze v archivních záběrech ve snové scéně, protože jeho herecký představitel před jejím natáčením zemřel a Stallone se rozhodl jeho roli nepřeobsazovat. (DEXTER099)
  • Film sa natáčal od 2. 10. 2018 do 4. 12. 2018. Natáčalo sa na Kanárskych ostrovoch, v meste Santa Cruz de Tenerife a taktiež aj v Bulharsku a Španielsku. (sissi18)

Související novinky

Zlaté maliny 2020 – nominace

Zlaté maliny 2020 – nominace

09.02.2020

Tradičně se Zlaté maliny aka ceny pro nejhorší filmy roku udílí noc před Oscary. Letos tomu tak není, pořadatelé se dosud ani nerozhodli, kdy ceremoniál vlastně proběhne, místo toho však dnešek… (více)

Sylvester Stallone se chopí korejské detektivky

Sylvester Stallone se chopí korejské detektivky

08.05.2019

Produkční společnost Sylvestera Stallonea (Rambo, Rocky) Balboa Productions získala práva na remake jihokorejského thrilleru The Gangster, the Cop, the Devil, jenž bude debutovat letos na filmovém… (více)

Opuštěný Rambo projekt stále žije

Opuštěný Rambo projekt stále žije

19.10.2018

Sylvester Stallone (Plán útěku, Creed) momentálně natáčí pátého Ramba, který se bude odehrávat v Americe a stárnoucí hrdina John Rambo ve filmu bude válčit s mexickým kartelem. Kdybychom se ale… (více)

Reklama

Reklama