Reklama

Reklama

Rambo: Poslední krev

  • USA Rambo: Last Blood (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

John Rambo se konečně vrátil domů. Usadil se na ranči v Arizoně a své běsy zabijácké minulosti se snaží vyhnat klidným životem kovboje v americkém zapadákově. Najde i pár lidí, které má rád a na kterých mu záleží. Má šanci dojít i smíření. A právě obyčejný pocit, že má konečně pro co žít, ho nelítostně vrátí tam, odkud se snaží utéct. Do světa zabíjení. Dcera jeho dávného přítele totiž nedbá na výstrahy a vydá se za hranice do Mexika, kde ji unese místní mafie. Únosy dívek pro nucenou prostituci provádí zločinci v Mexiku celkem běžně, v tomhle případě ale měli obrovskou smůlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (854)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je tu "Rambo V: Last Blood"!!! No tak si to teda zosumarizujme. Začalo sa to (kultovým filmom) v roku 1982, keď prišiel John Rambo, veterán vojny vo Vietname, navštíviť svojho bývalého spolubojovníka do malého amerického mesta, kde sa dostal do konfliktu s miestnym šerifom. V druhej (hodne podarenej) časti sa Rambo vrátil späť do Vietnamu oslobodiť niekoľko amerických zajatcov. V treťom (najslabšom) pokračovaní pomáhal afgánskym talibancom. Jeho štvrté (najbombastickejšie) vojnové dobrodružstvo sa odohráva v Barme. No a v piatom diely s názvom "Rambo: Posledná krv" si to rozdal s neľútostnou mexickou mafiou, ktorá uniesla sedemnásť ročnú Gabrielu, na ktorej Rambovi moc záleží. Hoci je už John Rambo v dôchodcovskom veku, stále má v sebe brutalitu, priamočiarosť a akcieschopnosť dobre vycvičeného a mnohými bojmi zoceleného special force vojaka. ***** ()

castor 

všechny recenze uživatele

John Rambo je Sám doma. Ale Kevin McCallister mu nepomáhá, musí všechno zvládnout sám. Ostatně je na to zvyklý. A tyhle mizery to bude sakra bolet. Obyčejný život mu, zdá se, není souzený. Záleží mu ale na dívce, kterou prakticky vychoval, jenže její naivita a jedna nerozvážnost ji dostanou nejen za hranice Mexika, ale hlavně ke skupině, která jí podobné nutí k prostituci. Rozvážnější první hodinka, čti melodramatická linka, mi nevadila. Když Sly bouchne do zdi, jde z něj strach. Když se vrátí do sídla mafie, nebere si servítky. Ví, proč to dělá, jelikož doma na ranči nachystal velké množství vynalézavých nástrah a pastí, které tu a tam někoho rozkrájí. A to zejména v podzemním labyrintu chodeb (který si pak sám nelogicky zdemoluje). Ovšem téhle poctivé ruční práci chybí samopal a prostě momenty, které dělají Ramba Rambem. Tam šikovně umístěná tyč, tam přichystaná mačeta nebo obyčejné hřebíky jsou fajn, ale ikonického veterána z Vietnamu máme rádi jinak. Zatímco čtyřka představovala důstojný návrat k tomu, co v téhle látce milujeme, navíc s neuvěřitelnou surovostí, v tomhle loučení (!) mohl poslední tři čtyři obchodníky s bílým masem nahánět někde v přilehlém lese. A pěkně postaru. Prostinký námět ruší i jeho staré válečné běsy. Stačí přeci pohled na zavile se tvářícího hrdinu a monology, které by z jiných úst vyznívaly směšně, a je nám všechno jasné. Jen jsem si pětku představoval krapet jinak. Sly je každopádně absolutní legenda. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Napriek zvláštnym záverečným titulkom (o ktorých neviem, čo si mám myslieť) a nepotrestaniu niektorých záporných postáv (narátal som minimálne tri!) hlásim spokojnosť. Ale na štvrtú hviezdu to fakt nie je, hoci za (avšak predsa len značne uponáhľané, miestami som sa až divil, aké zbytočne bleskové tempo nasadili, vyzeralo to, že sa celkom fajnovo strihalo) masakrálne finále mám chuť dať aj tú. Pri rozpočte 50 miliónov sa celosvetová tržba 91 nedá chápať ako nejaké obrovské víťazstvo, ale nie je to ani čistá katastrofa, skôr nenápadný dôkaz, že publikum má postavu proste rado a rado ju finančnou injekciou podporí i v slabších príbehoch. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jenda dospěl do stavu kdy nelze poznat, kterou půlku huby má vlastně ochrnutou, protože celá vypadá jako zmuchlaný sáček od svačiny. A to věc je dobrá! Konečně za krasavce. No, k ději - když už nějak, někde a od někoho sežene jakési lidské jedince, co s ním jsou ochotni koexistovat a tolerovat jeho zálibu v krtkování (já vážně netuším, proč se tam motala ta bába), musí se do toho nasrat (momentálně politicky korektně akceptovatelný) nepřítel. Snad nevyzradím příliš když napíši, že se jedná o obchodníky s bílým masem, původem kdesi od Teotihuacánu. Ty nemá nikdo rád a projdou jako bedasové jak u Gréty, tak i muslimů a translidí, tedy je může Honásek kydlit dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Dělá to s láskou a poctivě, proto čtyři hvězdičky. Alogismy z úcty ke kultu vynechám. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Není až tak překvapivé, že Stallone nikdy nedokázal pochopit, že jeden z největších úspěchů jeho kariéry prostě nemůže replikovat. Jméno Rambo nemá pražádný význam ve vztahu k oné fiktivní postavě. Jeho kulturní kapitál a ikoničnost se odvíjí čistě od "Ramba II" a jeho tehdejšího prolnutí s dobou zahnívající Studené války. Stalloneho sveřepá snaha navázat na kasovní úspěch byla ještě roztomile zábavná v třetím díle série díky campovému rozměru filmu. Čtyřka už byla jen otravná a toxická svou stařeckou umanutostí a konzervativností. Jelikož Stallone nemá žádný smysl pro humor ani sebereflexi, naplňuje svou kariérou název parodického snímku "Popstar: Never Stop Never Stopping". Bohužel podobně jako Sly, také někteří jeho diváci stále ještě doufají alespoň v lehké smočení se ve starých vodách. Dodnes si pamatuju to otrávené zklamání prostupující celým sálem kina. Pravda, že bylo ještě znásobené tím, že jsme "Poslední krev" uvedli v Aeru v den premiéry jako double feature právě s onou ikonickou dvojkou. Marné digitální efekty a rozvleklé ideologicky angažované melodrama o potřebě bránit jižní hranici USA vyloženě distancovalo diváky natěšené na bombastickou akci. Ta sice nakonec po úmorných 90 minutách přišla s vpravdě zdrcující sadistickou explicitností, takže ji vítal úlevný ryk zpruzelého publika. Ale to nic nemění na faktu, že všechna další pokračování jen drolí dědictví a význam "Rambo II" coby popkulturního milníku. Což je na druhou stranu vlastně dobře, protože už žijeme v jiné době a jiném světě. Škoda, že Stallone to nikdy nepochopí. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (26)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 44,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 91,5 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Zlaté maliny 2020 – nominace

Zlaté maliny 2020 – nominace

09.02.2020

Tradičně se Zlaté maliny aka ceny pro nejhorší filmy roku udílí noc před Oscary. Letos tomu tak není, pořadatelé se dosud ani nerozhodli, kdy ceremoniál vlastně proběhne, místo toho však dnešek… (více)

Sylvester Stallone se chopí korejské detektivky

Sylvester Stallone se chopí korejské detektivky

08.05.2019

Produkční společnost Sylvestera Stallonea (Rambo, Rocky) Balboa Productions získala práva na remake jihokorejského thrilleru The Gangster, the Cop, the Devil, jenž bude debutovat letos na filmovém… (více)

Opuštěný Rambo projekt stále žije

Opuštěný Rambo projekt stále žije

19.10.2018

Sylvester Stallone (Plán útěku, Creed) momentálně natáčí pátého Ramba, který se bude odehrávat v Americe a stárnoucí hrdina John Rambo ve filmu bude válčit s mexickým kartelem. Kdybychom se ale… (více)

Reklama

Reklama