Reklama

Reklama

Rambo: Poslední krev

  • USA Rambo: Last Blood (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

John Rambo se konečně vrátil domů. Usadil se na ranči v Arizoně a své běsy zabijácké minulosti se snaží vyhnat klidným životem kovboje v americkém zapadákově. Najde i pár lidí, které má rád a na kterých mu záleží. Má šanci dojít i smíření. A právě obyčejný pocit, že má konečně pro co žít, ho nelítostně vrátí tam, odkud se snaží utéct. Do světa zabíjení. Dcera jeho dávného přítele totiž nedbá na výstrahy a vydá se za hranice do Mexika, kde ji unese místní mafie. Únosy dívek pro nucenou prostituci provádí zločinci v Mexiku celkem běžně, v tomhle případě ale měli obrovskou smůlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (854)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Co se v mládí u Vietcongů naučíš, v stáří jako rančer když najdeš. Unést seniorovi Johnu Rambovi, kterej tráví důchod na farmě v Arizoně kde si léčí ty svý válečný běsy milovanou skoro vnučku není zrovna dobrej nápad. Jenže Mexikánci koukaj hlavně po penězích a holka jako holka že jo... Hlavně ať obšťastní co nejvíc kunčaftů za den, pro ně je to je to jen nástroj na prachy. A tak Sly zase oblékne svůj sepranej vojenskej kabát s kapsami, vysadí léky na cukrovku, přibrousí tu z jedné strany tu z druhé svůj commando nůž se zubatou střenkou nahoře, nakopne starou Fordku a vyrazí k mexické hranici táhnouc za sebou oblaka prachu... Už jen lokacemi je toto v podstatě western. Výlet do vlhké asijské džungle ani svist rotorů Hueyů nečekejte, tady to bude horké vyprahlé Mexiko se zkorumpovanou policií a všudy přítomnou mafií. A taky jedním gringem co hledá s fotkou v kapse dívčinu. Sly vypadá pořád dobře, ale trochu mi z jeho obličeje zavanul botulotoxin vpravený injekčně do vrásek. Obličej tak působil celkem mladším dojmem k unaveně vypadajícím očím 73 letého chlápka. Ale to může být jen můj dojem. Film je nadupaný akcí a od prvopočátku tušíte o co vlastně půjde. Rambo je ikona, je to filmová legendární postava z dob zlatého věku akčních filmů, z dob kdy ho pamatujeme na šílených videonahrávkách s ještě šílenějším dabinkem... Od Ramba prostě nečekáte, že bude propočítávat dráhu asteroidu, který se blíží k Zemi, nebo luštit číselné řady ozubených kol Enigmy. Od Ramba čekáte pořádnou masáž a tady se vám jí dostane měrou vrchovatou. Sice ta vytuněná farma na konci byla skoro až moc (co kdyby si sousedka přišla půjčit vejce nebo hrníček hladké mouky? :-), ale jak říkám, k Rambovi tohle prostě patří jak klobou se štětkou k Sudeťákovi. Dost jsem se bál. Last blood vstupovala leckomu do těch nejlepších filmových vzpomínek a v podstatě všechny díly Ramba si drží velice slušné hodnocení. Není jednoduché navázat a nezprznit legendu. Tady se to ale bohudíky podařilo. Dávám tedy za 5 claymorek do tunelu - samozřejmě - front toward enemy - ! :-) * * * * * . ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Rambo (5.) - sám doma a Mexikáni. Do kina jsem nešel s přehnaným očekáváním, ale ani jsem příliš vážně nebral prvotní kritiky, které jsem četl různě na netu. Že bude děj snadno čitelný, jsem čekal, ale nevadilo mi to, neboť průhledný byl doposud každý díl. Dlouhé vlasy a čelenku jsem u Johna oželel a zvlášť se mi po tom nestýskalo, byť nepopírám, že delší účes by k této postavě pasoval o něco víc. Nejvíc zamrzela snad jen absence jizvy na tváři od Jušina z druhého dílu. Následující část komentáře může obsahovat SPOILERy Úvod snímku v bouři v lese měl atmosféru a připomněl naháněčku vietnamského veterána v prvním příběhu. Prostředí ranče mě zaujalo, protože konečně člověk poznal domov hlavního hrdiny, kam se od začátku de facto vracel, resp. chtěl vrátit. Nové postavy v Rambově okolí potěšily a příběh kolem nich rozhodně nebyl špatný, byť se dost odlišuje od všech dosavadních dílů. Takto by se v podstatě dala shrnout celá Poslední krev. Je jiná, ale o nic horší, než například čtvrtý díl. Rozhodně nesouhlasím s tvrzením, že se ve filmu nic neděje a vše přijde v posledních 20-30 minutách. Nějaká občasná akce tu od začátku byla a rozhodně za to stála. Nikdy nenudila. Myšlenky a slova Johna Ramba mají hloubku a krásně vystihují charakter starého veterána, jenž má v sobě démony z minulosti a z krutostí, kterých byl svědkem a do jejichž soukolí sám patří. Snad i díky nové rodině a práškům je dokáže jakž takž potlačovat a poznáváme tak i nejhovornějšího Johna za celou dobu. Na jeho tváři je i častěji úsměv. Kdo by si však myslel, že Rambo zapomněl na výcvik plk. Trautmana, je na omylu. Během vteřiny se stařík dokáže proměnit ve vraždící stroj, což v poslední části snímku předvede ve vší syrovosti. Nechybí pasti, které odkazují na jedničku, luk, typický nůž, ale i střelné zbraně a jiné náčiní vhodné k hubení (ne)vítaných hostů. O holých rukou ani nemluvě. Finále je vskutku brutální řežbou a pomsta poslednímu Mexikáncovi předčí snad všechny krvelačnosti ze série. Překračuje i scénu s klíční kostí, která se rovněž zařazuje mezi to nejdrsnější, co Stallone během své kariéry předvedl. V rámci příběhu mne překvapil pouze jeden zvrat, jenž zase pro změnu rozhodně patří k tomu nejjímavějšímu ze všech dílů. Po hudební stránce není tento snímek špatný, ale na můj vkus je modifikace ústřední rambovské melodie příliš vzdálena krásně znělému tématu, které ve všech pokračováních ikonicky zaznívalo. Za každý tón z něj jsem však byl nesmírně vděčný. Krásnou tečkou za celým počinem byly závěrečné titulky s flashbacky z předešlých filmů. Musím uznat, že je-li tento Rambo opravdu posledním (byť Sly naznačuje, že tomu tak nemusí být), byl bych za to rád. Už čtyřka končila skvěle, rozhodně tamní poslední scéna měla větší sílu, než loučení v tomto pokračování, ale navzdory tomu se jedná o více než důstojné loučení (?) s postavou... P. S. po zhlédnutí Ramba 5 přidávám hvězdičku i Rambu 4. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jo tydle vidle! Je dementnější sledovat bleskurychlou proměnu nagelovanýho narkobarona v koženkový bundě od Armaniho, ve velitele SWAT, nebo čekat po senzační čtyřce ještě něco víc? Je naivnější divit se samoúčelný brutalitě nebo brutálnímu střihu? Je trapnější nabulit si z nostalgie do mandarinkovýho kompotu nebo tlachat o tom, že tohle vůbec nemělo kostru typických Rambovek? Nevyvážený vyprávění má motiv, jednoduchej, prostej, čitelnej a (na Ramba) nezvykle hlubokej a citovej. Ať už Stallone o původním námětu boje s Islámským státem mluvil, nebo to celé byla jenom kachna, byl takovej námět určitě vděčnější, co do zakončení legendární série, i logičtější. Ale má tady dominovat logika? Dvojnásob, když z pohledu dnešního akčního filmu je to z větší části moc ukecaný a všecko očekávaný je zase rychle pryč? Ne, kdo stárnul s tulákem, posmrká do flanelky, hodí aspoň trojku a kdo nezažil tu dřevní éru, kdy filmy ve videopůjčovně prodával hlavně senzační obal, odškrtne možná dvě hvězdičky. Moje rovnice říká sečíst všechny vrásky, který už má Rambo a přidat ty, který jsem za všechny roky posbíral sám. Možná sme starý, starší, ale na tu trochu nostalgie máme právo. I kdyby kulhala na jednu nohu a nebyla si stopro jistá, že bez pilulky trefí domů. [RATE: 65%] ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Rambo se v posledních dvou dílech změnil a je to pochopitelné, protože ruku v ruce s tím se změnil i Stallone. Zatímco první tři díly ukazují Ramba jako v podstatě dobráka zahnaného do úzkých, kterého politický systém a předsudky ostatních lidí donutí bojovat o přežití, poslední dva díly odkazují velmi dobře na aktuální problematiku v současném světě a neschopnost ji systematicky řešit dostatečně efektivně. A je jedno jestli jsou to války kmenů v Barmě, či lovení děvenek na prostituci v Mexiku. Oboje je a bylo více či méně aktuální a Stallone i Grunberg se drží vlastně v totožných intencích a mantinelech. Poslední díl je tedy pořád ta relativně temná, surová masírka, jen z džungle přírody, se přemisťuje do džungle města. Výstup a jakési poselství stejné. A je tam, jen je potřeba ho v tom kliše, které je kolem zahlédnout. Protože ano, nějak se na to jádro musí naroubovat ten jednoduchý příběh pomsty, aby to vůbec mohlo jít do kin a bylo to alespoň trochu přitažlivé pro ty diváky, kteří v tom vidí jen ty okrajové atributy explicitního násilí, cool zbraní a ikonického hrdiny. Výtky že to už není tak úplně ono - není to ono, pokud se to porovnává s původními filmy, které byly zaměřené úplně jinak a definovaly akční osmdesátky. Je potřeba brát v potaz, že tohle je pořád v jádru ten stejný hrdina, jen žije v jiné době, v jiném světě. Nedosahuje to vysooktanových jatek předešlého dílu, ale tu melancholickou první polovinu beru stejně dobře, jako tu druhou u řezníka na dvorku. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nebyla postava Johna Ramba, mohlo se to jmenovat třeba: Pach krve 7 - Zúčtování... nebo Ranč nudných keců... obstálo by to možná i jako crossover s Jigsawem: Mexická fazolová fašírka ... či jakkoliv jinak, co je libo. Tohle prostě není film náležící do série Rambo. Chybí atmosféra (jediný trochu nostalgický moment je před závěrečnou konfrontací, kdy zní známé tóny a Sly čeká pod stromem u hrobu na příjezd kořisti), chybí zábavnost, akce je předimenzovaná a zbytečně brutální, navíc Rambo se v podzemních chodbách pohybuje snad v pěti až šesti kopiích, neb je u každého killu a osobně si počká až každá past sklapne, aby mohl umírajícího nebožáka nakouřit brokárnou do hlavy. A těch 70 minut předtím? Nuda. Žádná invence. To už jsme viděli stokrát jinde, z toho sedmdesátkrát zajímavěji. Jak famózně natočená a uzavírající byla čtyřka, tak nedůstojná a nezábavná je pětka. Fňuk. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (25)

  • Poté, co v lednu 2016 Sylvester Stallone (Rambo) oznámil, že s rolí Johna Ramba končí, bylo oznámeno, že sérii čeká restart s novým hercem. Stallone ovšem svůj názor změnil a i přes tvůrčí neshody s autorem postavy Davidem Morrellem v květnu 2018 potvrdil, že se jako Rambo ještě jednou vrátí. (jasongun)
  • V tomto díle je John Rambo (Sylvester Stallone) podruhé během v celé filmové sérii říznutý nepřáteli vlastním nožem do levé tváře. (Nocturno culto)

Související novinky

Zlaté maliny 2020 – nominace

Zlaté maliny 2020 – nominace

09.02.2020

Tradičně se Zlaté maliny aka ceny pro nejhorší filmy roku udílí noc před Oscary. Letos tomu tak není, pořadatelé se dosud ani nerozhodli, kdy ceremoniál vlastně proběhne, místo toho však dnešek… (více)

Sylvester Stallone se chopí korejské detektivky

Sylvester Stallone se chopí korejské detektivky

08.05.2019

Produkční společnost Sylvestera Stallonea (Rambo, Rocky) Balboa Productions získala práva na remake jihokorejského thrilleru The Gangster, the Cop, the Devil, jenž bude debutovat letos na filmovém… (více)

Opuštěný Rambo projekt stále žije

Opuštěný Rambo projekt stále žije

19.10.2018

Sylvester Stallone (Plán útěku, Creed) momentálně natáčí pátého Ramba, který se bude odehrávat v Americe a stárnoucí hrdina John Rambo ve filmu bude válčit s mexickým kartelem. Kdybychom se ale… (více)

Reklama

Reklama