Reklama

Reklama

Addamsova rodina

  • USA The Addams Family (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Připravte si prsty na lusknutí! Na plátna kin se vrací ikonická rodina, která každý rok vyhrává všechny soutěže na Halloween. Tentokrát se členové této vtipné a výstřední rodinky představí v animované podobě. Malí i velcí diváci se mohou těšit na skvělou zábavu, protože Addamsovi se budou snažit mermomocí dokázat, že dobří sousedé jsou pro své okolí k nezaplacení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (156)

JADIM 

všechny recenze uživatele

Minuloročný "halloweensky" animák, ktorý som úspešne odignoroval, a tak ho pozerám s ročným odstupom. Túto rodinu som do vydania filmu nepoznal a moc ma neláka ani ten pôvodný seriál. Chcel som nejaký animák na halloweenske obdobie, no mám z toho zmiešané pocity. Začalo to veľmi sľubne. Oceňujem, že ma to uviedlo do deja od úplneho počiatku. Malo to aj v pohode atmosféru, nie hororovú, ale takú temnejšiu. Pokračovalo to ako fajn animák, pri ktorom som v rámci komédie mal pár takých momentov, kedy som vydal zvuk, ktorý pripomínal smiech, no dej a zaujímavé postavy ma celkom zaujali. Asi 30 minút pred koncom sa však niečo stalo, prestalo to byť zaujímavé, všetko bolo povedané a už som iba čakal na koniec, ktorý bol jasný. Filmu hlavne ďakujem za zoznámenie s *nesympatickou* a *hroznou* rodinkou (*v jazyku Addamsovcov, samozrejme*). 5/10 (Videné 30.10.2020, SK dabing) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Generické spracovanie Rodiny Addamsovcov v štýle Ja, zloduch s frenetickou akciou, aby deti mali každých tridsať sekúnd niečo šialené, vybuchujúce, či rýchle pred očami. Aj keď sa zjavne tvorcovia snažili napodobniť štýl pôvodných komiksov, animácia je strašne lacná a celé to pôsobí ako videohra. Navyše príbeh nedokáže utiahnuť celovečernú minutáž. Ako sa už po niekoľký krát ukázalo, Addamsovci sú koncept, ktorý skvelo funguje ako seriál, kde každý diel predstavuje ďalšie túlanie sa po svete grotesknej rodinky a ich konfliktov s okolitým svetom. Stavať okolo toho nosný konflikt, ktorý má uniesť celovečernú stopáž, je popretím tejto estetiky. Nepodarilo sa to Sonnenfeldovi (aj keď tie filmy boli v iných ohľadoch skvelé) a už vôbec to nevyšlo tu (kde nie je skvelé skoro nič). ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Studio Universal se rozhodlo oživit věhlasnou značku Addamsovy rodiny a zvolilo pro to formu téměř ani ne celovečerního animáku. Animáku, který na jedné straně pracuje s podobou postav blížící se originálu Charlese Addamse, na druhé straně chce zaujmout dnešní děti, takže zásadní roli v příběhu hrají influenceři, sociální sítě a manipulace veřejným míněním. A světe div se, daří se mu to způsobem, ze kterého si nechcete postupně usekat všechny končetiny šavlí z rodinné zbrojnice, a ještě to prokládá vtipy srozumitelnými dospělému publiku. Dokonce i nástup bratrance Ita (český dabing mu kdovíproč říká „To“), podbarvený hiphopovým songem, docela funguje. To hudba celkově, byť bych víc než soudobou populární hudbu ocenil nějakou klasiku, třeba Dannyho Elfmana:) Jinak samozřejmě stěžejní myšlenkou filmu je zvláštnost, divnost, jedinečnost, a boj s „nudnou“, odchylek se štítící většinou. Rozuzlení (resp. jemu předcházející záchrana v poslední vteřině) by si zasloužilo trochu víc přemýšlení na straně scénáristy, ale není to nic, co by celý film pohřbilo. Což by nakonec v případě Addamsů vlastně bylo podle jejich gusta, že;) Takže i když si nejsem jistý, jestli je Věc s chytrými hodinkami, z nichž se na Vás dívá oko, strašidelnější nebo trapnější, a naopak si jsem jistý, že neexistuje jediný dobrý důvod, proč by se „mamuschka“ měla „překládat do češtiny“, nota bene jako „mazurka“ (ano, bohužel…), není to špatné navázání na někdejší slávu. I když, co si budeme nalhávat, dva hrané filmy z počátku devadesátých a seriál z šedesátých let, jsou někde jinde;) Vzhledem k časovým souvislostem se nabízí srovnání se Scoobem (byť Addamsovi stihli řádnou kinopremiéru ještě před Covidem) – a co se týká kvalit, myslím, že si oba tyto rodinné filmy zaslouží stejné hodnocení, tj. 70%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší dôkaz, že môj vycibrený vkus sa s tým mainstreamovým už príliš často nezhodne a nechápem, tak nízke hodnotenie tejto pecky. Na druhej strane hovadiny pre malé deti typu Onward tu sú extrémne nadhodnotené. No čo už, mne to je jedno. Ja som si nových animovaných Addamsovcov do sýtosti užil. Od parádneho cool štylizovaného vizuálu, sympatických postáv (exotov z Addamsovej rodiny som vždy zbožňoval už od čias pôvodného seriálu), množstva drobných zábavných vtipov a vychytávok až po tradičný dej s morálnym ponaučením. Proste to nemá chybu a vyrovná sa to skvelej filmovej dvojke. Pochvalu si zaslúži aj famózny SK dabing, ktorý ten CZ strčí do vrecka. 8/10. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rodinné problémy jsou nadčasové a všudypřítomné a nevyhne se jim ani nejmorbidnější rodinka všech dob. Wednesday je znuděná svým všednočerným životem a hledá útěchu v růžových končinách, zatímco Pugsleyho čeká náročná zkouška dospělosti v podobě šavlového tance. Podle zdejšího i zahraničního (Imdb) hodnocení jsem čekal něco horšího, nicméně ve výsledku jde o svižně natočený kousek s nejedním dobrým nápadem či hláškou, který se sice nikdy nestane ikonou svého žánru, ale diváka rozhodně neurazí. Na druhou stranu je však pravda, že se z toho určitě dalo vytřískat víc, protože Addamsovic rodinka oplývá velkým potenciálem. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Těsně před záverečnými titulky běží klip, který paroduje úvodní titulky ze seriálu Rodina Addamsova z roku 1964. (Rico96)
  • V tomto snímku je Vec (ruka) ľavá, na rodziel od predošlých filmov, kde je to pravá ruka. V originálnom seriáli The Addams Family (1964) ale tvorcovia občas ruku pre zábavu striedali. (belinko)

Reklama

Reklama