Reklama

Reklama

Guardian

(seriál)

Epizody(40)

Recenze (5)

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Tady bohuzel tvrde cenzurni zasahy dost poskodily integritu celeho serialu, coz je skoda, protoze jak tema a vnitrni vesmir, tak postavy a jejich vzajemne vztahy by byly pri ucelenejsim zpracovani zajimave dost. Takhle vsechno vicemene stoji na chemii mezi hlavnimi hrdiny, ktera je teda velika a je dvakrat skoda, ze si museli vystacit s vetsimi ci mensimi naznaky misto plnohodnotne nekolikatisicilete romance. Well, we’ll always have fanfiction…Zbytek castingu jim k tomu aspon solidne sekunduje. ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Nie, žeby sa mi seriál nepáčil. Práve naopak. Strávila som pri ňom niekoľko príjemných večerov. Zaujímavý námet, príjemný soundtrack a Zhu Yi Long s jeho neodolateľným úsmevom ma udržali pri sledovaní, bez potreby niečo preskočiť. Ale... Produkcia na úrovni ročníkovej práce filmovej katedry osemdesiatych rokov. Najviac mi vadil ten štúdiový zvuk. Akoby vychádzal z deravého kastróla. Azda len v čínskych seriáloch dokážu zmeniť v jednej scéne zvuky a hlas niekoľkokrát po sebe. ()

Reklama

safiyuki 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli jsou dva světy. Ten náš a pak ten z " podsvětí ". Kde mimochodem hlavní vchod do tohoto světa je v parku uprostřed města. V podsvětí žijí lidé s nadpřirozenými silami a jsou v tomto světě zamčeni. Jejich hlídačem je Yilong Zhu (Yunlan), který je ve světě lidí profesorem na univerzitě. Na univerzitě dojde ke zvláštním útokům a na scénu přichází Yu Bai (Shen Wei). Je šéfem investigativního týmu, který se zabývá nadpřirozenými případy. Dochází k setkání dvou hlavních hrdinů a k úspěšnému vyřešení případu. Profesor začíná pomáhat týmu s případy a postupem času vyjde najevo jeho totožnost a vztah k druhému světu. Seriál se mi velmi líbil, až na konec. Happyend nečekejte. Je natočen podle Novely od Zhen Hun a jedná se o BL novelu, takže ne každému může sednout. Seriál je točen s nádechem Bromance, tak to berte na vědomí. Překvapil mě herecký výkon Yilong Zhu, který byl opravdu výborný. I ostatní herci hráli přirozeně a neměla jsme potřebu přeskakovat na další scény. Soundtrack také potěšil a hlavně úvodní song velmi poslouchatelný. Škoda toho konce, ale chystám se číst novelu tka třeba tam se dočkám happyendu. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Plusem jsou dva sympaťáci v hlavních rolích. V prvních dílech je nastíněn zajímavý děj a fantasy prostředí, které je nakonec pouze nastíněné a nemá vlastně na seriál žádný vliv. Vše se nakonec ztrácí v laciné tv produkci se stupidními dialogy, připomínající desítky let staré seriály Xena, Herkules a nebo Čarodějky. Podívaná spíše na nudná deštivá dopoledne a upřímně je lepší se dívat třeba na Xenu :-) ()

Eseter 

všechny recenze uživatele

Velký potenciál, který bohužel nebyl naplno využit, což pravděpodobně nebyla úplně vina tvůrců, ale svou roli sehráli jak cenzura, tak krácení rozpočtu a jiné problémy. Kdyby tvůrci měli volnou ruku a větší rozpočet mohla to být opravdu špica. První třetina seriálu ještě vypadá hodně nadějně, ale pak se zápletka začne ubírat různými směry a ve výsledku vlastně nikam, to celé je doplněné nelogickým vývojem děje a chováním postav. Věci, které by se daly vyřešit velmi jednoduše slouží pro komplikovanou zápletku. Čeho mělo být víc: flashbacků! Flashbacků z doby před 10 000 lety. To jsou silné chvíle seriálu. Překvapivě vedle průhledných zápletek a facepalmových situací jsou tu geniální, zábavné i tragické momenty či dvojjaké situace (tento vzorec se velmi často opakuje a vůbec to nevadí). To nejlepší, co Guardian umí nabídnout jsou ale postavy. Charisma dvou hlavních protagonistů, ale i celé skupiny SDI je neuvěřitelné. Těžko si je všechny nezamilovat. Dokonce i Lin Jing-ge, kterého jsem ze začátku nemusela, si mě nakonec získal. Nejvíc ale září herci Bai Yu a Zhu Yilong. Oba jsou skvělí, ale ve společných scénách teprve vynikne jejich talent, charisma a neskutečná chemie. Zhao Yun Lan je jedna z nejzajímavějších postav - sympatický, zábavný a především velmi empatický hrdina. Můj další oblíbenec byl Guo Changcheng - miluju losery, kteří se nakonec ukážou jako ti nejdůležitější a nejschopnější lidé, kteří zachrání svět. I když některé věci byly zvládnuty hodně špatně, přesto Guardian stojí za zhlédnutí, seriál ze mě vyždímal emoce, dojal mě a zahřál u srdce. Krásným bonusem je povedené intro a úvodní znělka. ()

Galerie (202)

Reklama

Reklama