Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh o kopáčích vltavínů, pro něž se ilegální těžba těchto polodrahokamů stala nekontrolovatelnou vášní, ale i způsobem obživy... Propletenec přátelství, zrady, lásky a zklamání nás zavede do specifické a unikátní společnosti nelegálních prospektorů, kteří se pohybují za hranicí zákona a ve střední Evropě 21. století žijí svůj sen o nezávislosti a svobodě – až do hořkého vystřízlivění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se touha změní v posedlost. Dva kamarádi rozdílných charakterů společně hledají vltavíny, což se stane i velkou zkouškou ve vztazích. Celou stopáž tak jen máme možnost vidět jejich usilovné hledání, kopání a dohady nejen mezi sebou. Trochu málo na nějaký smysluplný děj. Místama je to i téměř kovbojka, jen ze současnosti a ryze po Česku. Něco tomu zkrátka chybí. Snad více elánu či akce, neboť takto je to celé takové nemastné neslané. Film je tak o přátelství a partnerských vztazích doplněné hledáním vltavínů. Nic víc, nic míň. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že Zloději zelených koní by mohli být tím lepším, co za rok 2016 v české kinematografii vzniklo. Bohužel, skoro nic ve filmu nefunguje na nějaké pořádné úrovni. Klasicky toporné herectví (neumětelské dialogy a strnulost podporující postsynchrony), nezajímavé vizuální provedení a ve výsledku i dost nudný příběh. Prostě film, na který si za pár měsíců patrně ani nevzpomenu. 4/10 ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný český film, který zaujme hlavně svým námětem z prostředí ilegálních kopáčů vltavínů.. Vyčůraný blb Pavel Liška se snaží přijít k penězům a využívá nadšeného geologa v podání Marka Adamczyka. "Zloději zelených koní" by pravděpodobně byl především filmem o dobrodružství, adrenalinu, přátelství a lásce k nerostům, kdyby celý příběh neprotkávala nitka "záhady" spojené s postavou Jenovéfy Bokové, která je tak zdlouhavě záhadná, až je nudná.. Mén dlouhých nicneříkajících scén a svižnější odhalování tajemství by filmu jenom prospělo.. Ovšem netuším, co by autoři dali do zbylé poloviny.. Knižní předlohu jsem nečetla, ale mohla by být o dost zajímavější než vyvanulý scénář, nezáživné obsazení a zdlouhavý děj neděj.. ()

juta 

všechny recenze uživatele

První letošní návštěva kina. :D Tenhle film zaujme především ty, kteří sbírají kameny či minerály a hlavně ty, kteří někdy na tomto lovu za vltavíny byly. Já bohužel na takovémto lovu nebyl, ale jeden vltavín doma mám. :P Takže svým způsobem mě film zaujal a docela i bavil, i přes ten hodně dramatický konec. :D ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Slaboučký přepis Hájíčkovy knihy Zloději zelených koní (2001). Zatímco v literárním světě Hájíček patří mezi bestselleristy, ve filmu se to zatím nepodařilo. Námět samozřejmě není špatný, ale ani trojčlenný scénáristický tým nedokázal ten přímočarý, v ich formě vyprávěný příběh převést do jakkoli soudržného celovečeráku. I z formálního hlediska je to jakési podivné, v exteriérech často chybí detaily a i důležité dialogy jsou zobrazeny v nepřehledných celcích. Herecky snad odpovídá Liška a Boková, Adamczyk, Míčová a Vaculíková nejsou nijak zvlášť vedeni a hrají si každý něco trochu jiného podle svých předchozích zkušeností. Promarněná šance. Snaha o český western je vysloveně křečovitá. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Z jukeboxu hrají písně „Když jsem bejval tramp“ od Olympic a „Ó, gramofón“ od Wohnout. (SONY_)
  • Natáčení filmu probíhalo v Praze, Příbrami, Berouně nebo Českém Krumlově. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama