Reklama

Reklama

Nejhorší sny se mohou splnit třeba i o Vánocích. A přesně to se stalo Nedovi (Bryan Cranston), který přijel s rodinou za svou dcerou Stephanii (Zoey Deutch) a jejím novým přítelem Lairdem (James Franco) do Silicon Valley, kde oba pracují. Těšil se, že na svátky bude rodina pohromadě a on se seznámí s partnerem své dcery. Jediné, co jej ale čeká je naprostý šok. Jeho milovaná dcera, světlo jeho života, si nabrnkla bláznivě potetovaného, brutálně upřímného, bezohledně bezstarostného a naprosto výstředního počítačového multimilionáře. Laird postrádá jakékoliv zábrany a všechny problémy řeší tím, že si jich vůbec nevšímá nebo je prostě převálcuje. A teď chce během vánočních svátků získat požehnání od rodičů své milé, ještě než ji požádá o ruku... (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (476)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek má své světlé momenty kdy se nemůžete přestat smát a to zejména u parkouru či scén s japonským záchodem, avšak čím víc se blíží finále filmu, tím víc těchto momentů ubývá. Why Him má ale přidanou hodnotu v podobě nečekaně vtipného Jamese Franca a polovinu dua "Key & Peele" Keegana-Michaela Keye, což snímek občas pozvedne do nadprůměrných filmových výšin, nicméně tuto nadějnou situaci zcela pohřbí zkratkovité finále s otřepanými katarzemi hlavních postav, takže snímek ve finále zcela "zapadne" do zoufalého průměru. Korunu tomuto všemu nasazuje Bryan Cranston, na němž je po většinu času vidět, že je zde jen proto, aby zaplatil účty. PS: Největší "bizár" je skupina "Kiss" hrající na triangl a na ukulele. To jsem tedy vážně nečekal! „I mean, what in God's name is a double dicker?“ ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Klasická americká „komedie“, kde si dcera najde pošuka a táta se s ním těžko smiřuje. Je tradičně přehnaný, místy nechutný až trapný, ale na druhou stranu se najde i pár vtipných chvil. Celkově ale nic originálního pod sluncem, tohle tu už bylo nesčetněkrát. # příběh ** | hudba *** | humor * | akce * | napětí – | pustil bych si znovu ** ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Buranská komédia, ktorá je buranská iba v tom, že je úprimná. Ak má niekto problém s prijatím vecí, ktoré ho v tomto filme primäli k smiechu ( či hoci len úsmevu ), má možnosť spovede v najbližšom kostole. A kto to vníma ako niečo ešte horšie, prosím, príďte s niečim lepším. A kto sa rád baví a berie život ako niečo, čo si proste treba užívať a nevadí mu zábava, ktorá je len proste taká ľudská ( pričom v konečnom dôsledku neznehodnocuje ), tak ste na správnom mieste. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Hit and miss. Pozerateľná a v najsilnejších momentoch naozaj vtipná komédia, ktorej však zbytočne ubližuje scenáristická snaha oživiť klišovitú zápletku zbytočne vulgárnym humorom. Niekedy to funguje, niekedy vôbec a z viacerých scén je cítiť hlavne dialógová samoúčelnosť a nedostatok kreativity. A že je týchto scén v 110 minútach viac než dosť. Výsledok ako-tak zachraňuje hlavne zábavný koncept, vynikajúci James Franco a tých pár skvelých nápadov typu Justine. Nie je to málo, ale premárnený potenciál je to určite. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Why Him?" je podľa mňa absolútne osviežujúcou americkou komédiou. Už dlho neprišlo od nich niečo, čo by pôsobilo síce americky, no súčasne by to malo srdce na správnom mieste a človek by sa pri tom reálne aj zabavil. A môže za to skutočne hlavná dvojka v podaní Bryana Cranstona a Jamesa Franca, ktorí obaja tieto role dávajú vynikajúco. A oboch ich chápeme. Plus Larid je mi neskutočne sympatický a obdviujem tú jeho snahu. Celkovo komédia má pobaviť a to sa splnilo. No rovnako dobre buduje postavy, hlavná myšlienka je dobrá a správna, film sa na nič nehrá a nepôsobí absolútne pateticky a plný všetkých klišé. Nejaké tu sú, ale minimálne sú v úzadí, alebo využité správne. Som rád, že som film videl a možno sa to v budúcnosti aj stane novou vianočnou komediálnou klasikou. Rozhodne to potenciál má a je to film, ktorý si viem predstaviť vidieť znovu. Takže jednoznačne hovorím, že je hodný vášho času. Hodnotenie: B ()

Galerie (74)

Zajímavosti (16)

  • Během scény u helikoptéry se začalo tetování hvězd na Lairdově (James Franco) těle vysušovat a praskat. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama