Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Panství Downton, to je dokonalá kronika života příslušníků britské aristokracie a jejich zaměstnanců v prvních desetiletích dvacátého století. Tlak, který vyvolává moderní doba, přímo kontrastuje s prostředím, jež je založeno na respektu k tradicím a zažitým rituálům. Majitelé panství, Crawleyovi, ale tuší, že pokud nepůjdou s dobou a nepodstoupí dobrovolnou modernizaci, nemají naději na přežití. Tím spíš, že ty, kteří se jim starají o celodenní servis, postihly emancipační tendence a představa, že budou svým pánům sloužit až za hrob, už dávno vyšla z módy. V této atmosféře bublajícího neklidu dorazila na panství zpráva, že ho poctí návštěvou anglický král. Pro všechny je to životní zážitek, na který se ti „nahoře“ i ti „dole“ musí víc než stoprocentně připravit. Jenže osud je prevít, který dokáže zaskočit i ty nejpřipravenější. Královo služebnictvo chce převzít kompetence toho místního, jelikož ho považuje za neschopné, a domácí se rozhodnou rafinovaně bránit. Plánovaný příjezd krále také na panství přiláká nejrůznější nezvané návštěvníky, kteří mohou mít ty nejhorší úmysly. A do toho všeho se navíc připlete láska. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (128)

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Na to, jak televizní Downton postupem řad degradoval ze senzačního dramatu k vyvařený omajdě, mi filmovej doslov překvapivě sed. Asi i proto, že nenáročnost komediálního fightu mezi služebnictvem cinká na ty správný zvonky, a že rozhovor mezi Mary a Violet je ten konec, jakej jsem si tajně přál. Čajovej slučák z Fénixova řádu navíc nelze nemilovat. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Praví fanoušci se budou šíleně dojímat. Naše milované postavy dostaly zasloužený bonus na stříbrném plátně. Hned u prvního záběru na majestátní Downton se ve mně probudily všechny emoce, které jsem při sledování seriálu prožíval. V průběhu jsem si pak uvědomil, jak mi rodina Crawleyů a jejich služebnictvo chyběli. Přitom to jsou jen tři roky. Molesley je stále ten samý neohrabaný popleta, Carson se pořád dme pýchou, Tom znovu ukazuje, jaký je fantastický člověk, Violet jako vždy ze sebe sype jednu hlášku za druhou... Všichni drží pospolu a táhnou za jeden provaz. Od dvouhodinové filmové epizody nešlo čekat víc. Naprostá spokojenost. Děkuji za to. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Co k tomu napsat, když je to absolutně dokonalé a Maggie Smith a Imelda jsou tu zase proti sobě a opět s jiskřivými dialogy? Nic moc, snad jen... bylo mi ctí se opět vrátit na dvě hodiny na Downton a vidět úplně, úplně všechny. Měl jsem radost z každé vteřiny, z každého záběru, z každé repliky, z hudby. Zápletka totálně super a vzpouru služebnictva bylo radost sledovat. Závěrečná věta pana Carsona mi téměř vehnala slzy do očí, které jsem ostatně měl už na začátku. Nádherný zážitek a krásná podívaná nejen pro fanoušky seriálu, mezi které se hrdě řadím. 95%. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Britské, známé, milé, příjemné, barevné, čisté, elegantní, královské, upstairs & downtairs. Jeden z nejočekávanějších snímků tohoto roku. A konečně jsme se dočkali. Příjemné filmové pokračování stejnojmenného seriálu. Ve filmu dostala každá z postava nějaký svůj kus, a objevily se zde všechny postavy. Mně osobně jen chyběla domácnost se Spratem a komornou, a jejich špičkování. Konec je trochu posmutnělý, ale i to dokazuje, že čas plyne i v Downtonu. Příjemné být zpátky. ..tak si asi zase pustíme seriál, nám je s nimi prostě dobře.. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ze seriálu jsem doposud viděl jen kousek prvního dílu a už nějakou dobu mám v plánu,že budu pokračovat.I když se to zatím nestalo,jeho filmovou podobu jsem si utéct nenechal a i jako nefanoušek (možná zatím) jsem opravdu spokojen.Filmové Downton abbey v pohodě obstojí i jako samostatný film pro neznalce seriálu,což je rozhodně plus.Jde o hodně příjemný,místy vtipný,místy trochu vážnější a veskrze anglický kousek,na který se navíc moc hezky kouká.Na seriál se teď těším o to víc a doufám,že na něj brzy bude čas...80% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (2)

  • Při přehlídce yorkshirského pluku za účasti krále Jiřího V. hraje skladba Julia Fučíka „Florentinský pochod (Op. 214)“ z roku 1907. Její autor, český skladatel vojenských pochodů c. a k. armády, byl strýc nacisty popraveného komunistického novináře Julia Fučíka, autora Reportáže psané na oprátce. Rodinné vztahy jejího autora tak odkazují i na části děje filmu, kde krom rozporů mezi monarchisty a republikány v rámci rodiny Crawleyů zazní i přesvědčení o komunistickém smýšlení jedné služebné. Spíš než o záměr tvůrců jde patrně o náhodu, ovšem zajímavou. (Korsak)

Související novinky

Filmové Panství Downton se blíží do kin

Filmové Panství Downton se blíží do kin

09.09.2019

Panství Downton, jeden z nejslavnějších televizních seriálů moderní éry, dospěl k velkolepé závěrečné kapitole, která se odehraje v kinech. Stejnojmenný film završuje často neuvěřitelné osudy… (více)

Reklama

Reklama