Reklama

Reklama

Rosamunde Pilcher

(seriál)
  • Rakousko Rosamunde Pilcher
Německo / Rakousko, (1993–2024), 250 h 9 min (Minutáž: 82–180 min)

Předloha:

Rosamunde Pilcher (kniha), Rosamunde Pilcher (povídka)

Hrají:

Stuart Davidson, Alexander-Klaus Stecher, Patrik Fichte, Daniela Ziegler, Michael Roll, Diana Körner, Christine Mayn, Siemen Rühaak, Will Mattos (více)
(další profese)

Epizody(160)

Recenze uživatele freddy k tomuto seriálu (3)

Ukradené léto (2011) (E104) 

Kombinace několika faktorů tomu chtěla, že jsem v pondělí večer nenašel na českých obrazovkách nic zajímavějšího ke sledování než právě tento příběh z pera Rosamunde Pilcher. Ale vlastně to byla docela dobrá volba, protože jsem nechtěl koukat na nic náročného a u tohohle filmu jsem opravdu nijak více přemýšlet nemusel. Hlavní hrdina pomalu umírá díky nádoru v mozku, a tak se snaží syna zasvětit do vedení fimy a své manželce přizve do života její bývalou lásku, muže, který je také otcem dcery, kterou hlavní hrdina vychovával, a která dosud nevěděla, že její otec není jejím biologickým otcem. Zkrátka klasický televizní příběh ve stylu červené knihovny, kde je vše předvídatelné, kde se neodehraje (možná až na jeden moment v závěru filmu) nic překvapivého, a kde si ten děj tak nějak pomalu plyne až do svého závěru. Když to shrnu, tak občas nemusí být úplně na škodu podívat se na nějaký nenáročný příběh, člověk si u toho perfektně odpočine a zregeneruje, a k tomu jsou tyto filmy ideální. A protože mě film ani příliš nenudil a přišel mi jako docela ucházející, tak nakonec uděluji vcelku pozitivní hodnocení v podobě dvou hvězd. ()

První nebo druhá (2014) (E121) 

On je architekt, který pro svou milou postavil vysněný dům snů u pobřeží, ona ho odmítla, on se opil a vyspal se s jinou, přičemž ráno, když se vypařil zatímco ona spala, u ní na stolku zapomněl květiny, na nichž byla přišpendlena adresa toho domu i s klíči (květiny byly původně určeny pro ženu, která ho odmítla), ona si to blbě vyložila, nakvartýrovala se k němu a on celý film nevěděl, jestli chce tu první nebo tu druhou ženu. Klasická Pilcherovka, která není moc objevná a už vůbec ne originální, ale která má příjemnou letní atmosféru a úžasné exteriéry. K tomuto letnímu období je takový film naprosto ideální a navíc se u tohoto druhu filmů nemusí přemýšlet, prostě jednoduchá romance, která je občas dobrá na pročištění mysli. Navíc tuhle německou romanci řadím k těm lepším a záživnějším filmům v rámci žánru, a i proto uděluji lepší dvě hvězdy. Na jedno kouknutí ideální. ()

Stíny minulosti (2014) (E122) 

Další premiérová Rosamunde Pilcher, kterou nabídla ve svém vysílání TV Barrandov, byla bohužel o něco málo horší než ta předchozí, takže i proto hodnotím o hvězdičku méně. Problém je v tom, že tenhle příběh ani není tak moc odpočinkový, jak bych od nenáročné německé romantiky čekal. Samozřejmě, dějově se zde něco děje, což je určitě dobře, ale já prostě nejsem zvyklý, aby filmy tohoto zaměření z této provenience měly nějakou zápornou postavu, která tam dělá dusno, ta Evita, které šlo o nalezení pravdy o svém otci, mi prostě v celém příběhu neseděla a celá ta dějová linie kolem ní mi přišla neatraktivní. Z toho důvodu na film nenahlížím jako na nenáročnou romanci, ale jako na jednu z těch méně podařených Pilcherovek. Ale tak na druhou stranu, dalo se to skouknout bez větších obtíží, a i proto nakonec aspoň tu jednu hvězdu uděluji. ()

Reklama

Reklama