Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý a úspěšný byznysmen Edward Lewis přijíždí do Los Angeles uzavřít další z velkých obchodů. Cestou z nudného večírku zabloudí. Když zastaví, aby se zeptal na cestu, vnutí se mu do auta mladá prostitutka Vivian Wardová. Ukáže mu cestu a netají se nadšením nad vozem, který si Edward půjčil od svého právníka Phila. Dívka ho zaujme, pozve ji do svého apartmá v luxusním hotelu a nabídne jí tři sta dolarů za celou noc. Pak se dá do práce, zatímco dívka se dívá na televizi. Je okouzlen její bezprostředností, a přestože to neměl v úmyslu, nakonec se s ní vyspí. Když mu druhý den Phil připomene večeři, na kterou by měl jít s doprovodem, rozhodne se najmout Vivian na celý týden a požádá ji, aby si koupila večerní šaty. V luxusních obchodech ji odmítnou obsloužit, a když se vrátí, zastaví ji ředitel hotelu. Vzhledem k tomu, že je Edward jedním z nejváženějších hostů hotelu, ji nevyhodí, ale dokonce jí pomůže s koupí šatů a dá jí lekci stolování. Edward je šokován proměnou Vivian v dámu. Přestože měl vztah Vivian a Edwarda původně zůstat v rovině obchodně-sexuální, rodí se mezi nimi pouto, pod jehož vlivem se oba začínají měnit a hledat nové životní cíle. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (867)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Kdyby hodnotící škálou byla krev, pak byl film bezkrevný. Kdybych hodnotil podle ducha, pak je bezduchý. Nudný jako Richard Gere. Chemická reakce mezi hrdiny negativní. Proměna obou charakterů násilná. Měla to být sladká limča, já cítím chuť citronu a napínám mimické úpony. Julii mnohem více sedla role hollywoodské celebrity než hollywoodského šlapátka. A příjezd na bílém motorovém koni byl - jak to jen slušně napsat - taky se někdy za zúčastněné herce podvědomě stydíte? Gere měl asi zůstat u "company bazaru". ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Že by poselství o tom, kterak na okraji společnosti žijící nespoutaný a přitom něžný živel ukáže tu správnou cestu mamonem zaslepenému workoholikovi žijícímu prázdný život? Ale houby, jen dobře natočená, ale o to naivnější cosijakoromantika se sympatickou ústřední dvojicí, z níž ovšem jednoznačně při tanci mezi kamerami vede energií sršící Julia Roberts. Drobné plus za názor na operu a výsledkem je solidních 70%, za předpokladu ne příliš častého reprízování:P ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já ho nelovím. Sloužím mu jen na sex." Jak romantické. Už se těším na děti, jak se zeptají na seznámení maminky s tatínkem a oni jim to řeknou tak, jak to bylo. Taťka prostě neuměl řídit Lotus, tak ho mamka odvezla, pak mu ho přeblafla a on jí za to zaplatil. Pořád to ještě zní tak romanticky? Už asi tolik ne, ale mě to stejně pořád baví, tu zábavnou romantiku v tom stejně vidím a Vivianin "kurví kroj" by neměl chybět v šatníku žádné ženy, která touží po sexu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Na Vivian a Edwarda asi nikdy nezapomenu. Nevím jak kdo, ale myslím, že mnozí z nás tu pohádku viděli xxxkrát. A takovým filmům dám bez váhání plnou palbu. Je jasné, že dnešníma očima bych ten film hodnotila jinak, ale tenkrát jsem ho baštila se vším všudy....ach ty svině klouzavý...to používám při některých situacích i dnes. Je to kultovka, která nezapadne, děj se co děj. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Čiroskvoucí esence kýče... Co jiného k tomuhle filmu taky dodat. Bílobílá pohádka pro dospělé, tedy spíše pro dospívající, kde pseudoromantika nahrazuje všechny ostatní složky filmu...respektive romance pro divačky telenovel... Hvězdička za estetický dojem z herců. (Možná lze jen pro zajímavost připomenout, že téhož roku mimo tohoto paskvilu prožil žánr romantické komedie i jeden ze svých nejsvětlejších momentů - australský režisér Peter Weir natočil totiž svou odzbrojující Zelenou kartu...) PS: Při reflexi nasazování tohoto filmu do programových schémat českých televizí lze dojíti k zajímavým závěrům - místní dramaturgové mají patrně za to, že je to vánoční film, proto ho pravidelně nasazují v období vánočních svátků...no nevím, snad na počest Máří Magdaleny...:-) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (95)

  • Během natáčení scény, kdy se Julia Roberts (Vivian Ward) ve vaně ponoří pod vodu, si z ní štáb rozhodl udělat legraci a včetně Richarda Gerea (Edward Lewis) vyběhl z místnosti. Když se herečka opět vynořila a otevřela oči, tak v místnosti nikdo nebyl. Její reakci je možné vidět v nepovedených záběrech (např. na YouTube). (kenny.h)
  • Richard Gere (Edward Lewis) původně neměl v plánu roli přijmout. Když zrovna telefonoval a chtěl roli odmítnout, tak mu Julia Roberts (Vivian Ward) podstrčila lísteček se slovy "prosím, řekni ano". Hned na to roli přijal. (Duoscop)
  • Prv než do role bohatého podnikateľa Edwarda obsadili Richarda Gera, ponúkli ju oveľa staršiemu Burtovi Reynoldsovi. Ten však neodhadol potenciál príbehu a úlohu odmietol. (YoZo8)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama