Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká středoškolačka Mia Thermopolisová je trochu nesmělá, a navíc vinou nemoderního účesu, nevzhledných brýlí a bazarového oblečení patří spíš k outsiderům. Přesto žije spokojeně s matkou, svobodomyslnou malířkou Helen, a nejlepší kamarádkou Lilly. Celý její život však převrátí naruby příjezd babičky Clarissy. Mia se překvapeně dozvídá, že babička je královnou malého evropského království Genovie, že její otec byl korunní princ a že je dědičkou trůnu. Matka jí vysvětlí, že podle dohody s otcem se o svém původu měla dozvědět až v osmnácti letech, babička se jí snaží objasnit, že její nástup na trůn ovlivní budoucnost malé země, protože o trůn se ucházejí i další zájemci. Navíc povolá šéfa bezpečnosti Joa, aby na princeznu dohlížel. Mia nakonec souhlasí, že bude brát lekce správného chování a získá tím čas rozhodnout se, zda přijme genovijský trůn. Mezitím musí řešit i běžné školní starosti, výsměch pohledného spolužáka Joshe, o jehož objetí sní, výčitky Lilly, že na ni nemá čas. Na ambasádu dorazí vizážista Paolo, který se svými asistentkami promění tuctovou středoškolačku v atraktivní dámu. Proměna má však i nemilé důsledky. Znechucená povykem je Mia rozhodnuta vzdát se trůnu. Jenže pak jí babička předá deník, a v něm Mia objeví dopis od svého otce. (TV Nova)

(více)

Recenze (301)

nikushaa 

všechny recenze uživatele

A mne sa tento film páči :) Knižku som priam zbožňovala a hoci sa jej filmová verzia od nej dosť líši, aj tak som si ju musela obľúbiť. Nevravím, že je to nejaký kvalitný film. To isto nie. Ale je to taká výborná oddychovka. Je to vtipné, príjemné, pohodové a romantické - no, čo viac si môžem priať? :) A navyše Anne úloha nesmelej princeznej Mie vyslovene sadla. Denník princeznej si nikdy nenechám ujsť. Pripomína mi časy, keď som ešte s nadšením čítala knižnú verziu. A neviem čím to je, ale na konci sa vždy musím usmievať. Proste moja filmová guilty pleasure :) 4* ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Byla jsem přemluvena ke společnému zhlédnutí tohoto filmu. Je ve své podstatě celkem milý. Kupříkladu takové skoro obyčejné dívce z lidu, Kate, se dětský sen splnil. Vzala si budoucího krále. A netvrďte mi, holky, že si žádná z vás na princeznu nikdy nehrála. V tomhle snímku byla řada věcí přehnaná. Vystupování mladé, ženovijské šlechtičny, bylo úmyslně zahnáno do extrému. Nikdo mi nenamluví, že se americké, patnáctileté žáby chovají až tak negramotně a hloupě. Deník princezny by měl patřit spíš na dětský Disney channel než do hlavního vysílacího času televizního programu. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpříjemnějších popelkovských filmů. Už jen sympatická Anne Hathaway a úžasná Julie Andrews jsou dva pádné důvody z nichž každý filmu vyslouží jednu hvězdičku. Obě ladně proplouvají všemi tradičními klišoidními žánrovými prefabrikáty a tam, kde jim začne docházet dech, zasáhne výborný Hector Elizondo. Na rozdíl od mnoha podobných filmů jsem bez potíží překousl občasné uklouznutí, nenudil se, ba dokonce se velmi dobře bavil, zejména v první části s ošklivým kačátkem („zase si na mě někdo sedl“) a jeho proměnou v labutí princeznu (lekce správného držení těla). Zkrátka pohodovka určená fandům pohádek klasických i těch moderních. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Nezávazná ptákovinka pro mladší teenagery, které to ovšem nebaví, protože je v tom málo fekálií a ty ostatní už tuplem ne, protože je to opravdu blbost. Začátek byl ještě celkem vtipný a zábavný, ale konec celý dojem příjemné komedie zkazil - byl strašně rozvleklý a rádoby dojemný. Herecké výkony mizerné a amatérské a dialogy značně hraničící s trapností. Ale aspoň, že se maj děti (dívky 8-11 let) na co koukat a snad se jim to i líbí. Jenom na závěr zpráva pro plagjoklase: podle toho popisu, co říkáš jsi viděl těch nejhorších deset minut celého filmu (to jen tak mimochodem), ale podle pouhých 10 minut nemůžeš IMHO nic soudit. ()

Slavníkovec odpad!

všechny recenze uživatele

"Film" Deník prinezny bych chtěl ač nerad porovnat s filmem Prázdniny v Římě. Zatímco Audrey Hepburn v téměř 60 let starém snímku se snaží ze světa večírků a nudného konvenčního šlechtického života utéci, Anna Hathaway prochází opačným životem z obyčejné holčiny se stává princeznou Genovie, velmi podobné městu Genova. Rozdílů mezi filmy je však více. Anna Hathaway sahá Audrey vzhledem po kolena a hereckým umem hluboko pod kotníky. Jestli jsem nazval příběh Pravé blodnýnky jednoduchým, tak příběh filmu Deník princezny jako by byl vystřižen z dívčího časopisu. Hlavní hrdinka mi připadá uměle jak v roli princezny, tak i v roly teenagerky. Možná je to tak úmyslně, ale celý film mi připadá poněkud ulítlý. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (20)

  • Ve scéně v závěru filmu, když jsou Mia (Anne Hathaway) s Michaelem (Robert Schwartzman) na zahradě, si dává Michael ruku za záda. Hned v dalším záběru ji však má podél těla a dává ji za záda podruhé. (Mr.Hudson)
  • Film vychází z knihy „Princezniny deníky“ od americké spisovatelky Meg Cabot. (Mara12)
  • Když Mia (Anne Hathaway) na začátku otevírá žaluzie, při pohledu zvenku je sklopí rukama. V dalším záběru, při pohledu zevnitř, jsou zase zatažené a otevírá je tyčkou. (Mr.Hudson)

Související novinky

Deník princezny 3 má hotový scénář

Deník princezny 3 má hotový scénář

29.01.2019

Herečka Anne Hathaway (Interstellar, Stážista) čerstvě potvrdila, že scénář ke třetímu Deníku princezny je hotový. Zpráva tak přichází na výročí patnácti let od premiéry prvního filmu. Herečka má prý… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama