Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když je člověk malý, popadne ho občas touha stát se velkým a když už je velký, ještě častěji si přeje dětství vrátit. Z toho plyne jediné - nespěchejte s tím být dospělý, není o co stát a nejhorší na tom je, že když to člověk pozná, nedá se už nic dělat.. Cumílek T.Hanks zdárně potrénoval na budoucí roli pingpongového hráče, co rád běhá po Americe a vykládá teskné příběhy na autobusové zastávce, nicméně v dramatických rovinách se mi paušálně zdá mnohem pevnější v kramflecích. Při vzpomínce na scénu, kdy ho čeká kolegyně s nabídkou kvalitního sexu na dolním patře palandy mě tak napadlo, že spousta současných třináctiletých chlapců by místo nedůvtipného skoku na palandu horní rovnou přistoupila k věci.. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Skvělý výkon Toma Hankse. Téhle 80kové klasice jsem se dlouho vyhýbal. V podstatě příběh je dost jednoduchý. Z 13-ti letého kluka se přes noc stane dospělý. To mu samozřejmě přináší spoustu nepříjemných a komických situací. I tak se mu ale z toho podaří vytěžit maximum. Vše se změní až ve chvíli, kdy pozná lásku. Bude chtít být zase dítětem, nebo důstane dospělý. Kvůli některým momentům určitě stojí za to film vidět. Je to sranda. "Vždycky mě přitahovaly sopky." :D ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Takový ten milý film na nedělní odpoledne, či také hezký film, kterým nic nezkazíte, zkrátka něco, co mohlo být klidně natočeno u nás v 80. letech v hlavní roli s Tomášem Holým a Oldřichem Kaiserem. To by samo o sobě nebylo špatné, ale mně osobně nesedl námět filmu, který mi na 100 minut připadá nenosný. Na příběhu kluka, který přes noc zestárne o 15 let, není nic, co by mě pálilo, zajímalo, vzrušovalo... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Devadesátky už mam celkem projetý, tak musím jít zase trošku dál. A rozhodně bych nečekal, že mě Velký takhle pohltí, obzvláště po nepříliš záživném začátku jako přes kopírák těchto rodinných fantasy komedií. Pustil jsem si rozšířenou edici (skoro 30 minut navíc!) a dal bych si klidně celý seriál, jelikož ten Tom Hanks je prostě neskutečný a jeho příběhy bych užíval i dál. Skvělé, ač trošku pozapomenuté, dílko...10/10 ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks patří mezi mé nejoblíbenější herce, hlavně v posledních letech dostává jedny z nejlepších rolí. Ale ani na začátku jeho kariéry to nebylo špatné. "Velký" je podle mě jedna z nejlepších komedií na téma dětského snu být velký. Už jako malá jsem tenhle film hltala, dnes už spíše nostalgicky vzpomínám, ale pořád jsou ty vzpomínky moc pěkné. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (35)

  • Penny Marshall se stala první režisérkou, jejíž film utržil v Severní Americe přes 100 milionů amerických dolarů. (HellFire)
  • Jedním z důvodů, proč do hlavní role nebyl obsazený Robert De Niro, spočíval v obavách tvůrců, že by film diváci po jeho dřívějších temných rolích nedokázali vnímat jako zábavu pro celou rodinu. A kromě toho De Niro požadoval šest milionů dolarů, což byla na tehdejší dobu vzhledem k rozpočtu filmu obří suma. (Stanley619)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama