Reklama

Reklama

Geniální přítelkyně - Série 1

(série)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (19)

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série v pomalém tempu popisuje ambivalentní vztah dvou dívek, který by se s trochou nadhledu dal nazvat i přátelstvím, ale pod jehož povrchem probublávají spodní proudy jako je láska, žárlivost, nenávist a pochopení či nepochopení v jednom. Z jednotlivých dílů čiší dobová atmosféra, obě hlavní hrdinky jsou si (ne)podobné jako den a noc, jedna doplňuje druhou.Těším se na pokračování. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je zapotřebí přijmout, že namísto epický rodinný ságy je Přítelkyně lyrika o dospívání. A já se v její atmosféře topil jako neplavec, zvlášť tehdy, když Gaia Girace hraje očima nebo když Max Richter hrábne do pián. Absence kompaktnějšího závěru zamrzí. Pár epizod, především léto na Ischii, je ale čistá užívací pětka. A dobrej nášup pro všechny, kdo se stejně jako já zakoukal do Dej mi své jméno. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série podle populární předlohy je udělána velmi poctivě. Scénář dostatečně prokreslil i většinu vedlejších postav, takže dobře obsazení herci mají oč se opřít. Produkčně je vše na jedničku, od neošizené výpravy a kostýmů až po použití neapolského dialektu, ve většině Itálie nesrozumitelného. Zatím lepší, než jsem čekal, snad tvůrci nastavenou laťku udrží i ve druhé sérii... ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z nějakého důvodu je to záhada. Doufám, že ale co možná nejmenší taková, abych vypadal méně jako idiot já. Z nějakého důvodu mi totiž přijde, že koukat na zahraniční seriály od HBO je mnohem lepší než od Netflixu. Kdo ví, proč? Doufal bych, že to je prostě kvůli tomu, že to umí lépe. Ale může jít i o to, že jsem na Geniální přítelkyni koukal s dabingem. Kdežto u Netflixu musím mnohdy "přetrpět" nečeské titulky. Doufám, že spíše to první. Ale každopádně je zde případ toho, že seriál byl vlastně super. Sice jde o nějaký kus něčího života, který je prostě přepracován do seriálové podoby temperamentní Itálie padesátých a šedesátých let. to mluví samo za sebe, protože postavy nemají problém si vyhrožovat smrtí, mlátit se a rozhazovat rukama na všechny světové strany. Itálie. Jednoduše odvyprávěné kapitoly něčího života, které jsou i hezky zpracované. Jediné, co tady zůstává trnem v oku je konec. Ten totiž je otevřený jak mrtvá kočka u silnice. Pokud to má být vše, tak seriál silně zklamal. Ale je skoro jasné, že tvůrci útočí na druhou sérii. Protože jestli ne, tak celý seriál bohužel postrádal veškerý smysl a vysvětlení. Uvidíme. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapuje mě, že jsem to dal. První dvě epizody byly celkem utrpení, ale v momentě, kdy už nebyly na scéně malé holčičky, dostal film jiný, lepší ráz. Atmosféra a kolorit staré Neapole jsou úžasné. Se vším tím bordelem a chaosem. A samotné "hrdinky", puberťačky Elena a Lila, jsou podány kvalitně a zároveň mě obě vytáčí svou tupostí a zabedněností. A chorobnou závislostí na sobě. To hlavně v případě "zoufalky" Eleny. Film je udělán kvalitně, ale žádnou lásku k těm dvěma holkám necítím ... ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama