Reklama

Reklama

Velmi neúspěšný písničkář Jack (Himesh Patel) chce pověsit kytaru na hřebík, protože ať dělá, co dělá, poslouchá ho jenom nejlepší kamarádka Ellie (Lily James). Pak ho ale v důsledku chvilkového záhadného globálního zatmění porazí autobus. A to zcela změní nejen jeho život a způsobí i jednu hudební katastrofu. Když se Jack vylíže ze zranění a na párty konané na počest jeho uzdravení zabrnká na kytaru „Yesterday“ od Beatles, nestačí se divit reakcím svých přátel, kteří se chovají, jako by jednu z nejznámějších písniček všech dob slyšeli poprvé v životě. Mohl by to být nepovedený fór, kdyby se stejně nechovalo vyhledávání na internetu. Beatles jako by nikdy neexistovali a Jack vycítí příležitost. Stačí, když si vybaví všechny pecky legendárních Brouků z Liverpoolu, a svět mu rázem bude ležet u nohou. A ono to funguje! Dokonce tak dobře, že i slavný Ed Sheeran (hrající ve filmu sebe sama), který vezme Jacka jako předskokana na své turné, uzná, že ten klučina odnikud je mnohem talentovanější než on. Radost Jackovi kalí jen dvě „drobnosti“ – vědomí, že se dopouští celosvětového podvodu, a ztráta Ellie. Ta má pocit, že by ho konečně měla přestat milovat, když je to celou dobu jednostranné, a se zlomeným srdcem ho pošle do L. A. natočit nejlepší desku všech dob. Jenže když zpíváte o tom, že k životu stačí láska („All you need is love“), může vám to najednou dost změnit priority. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (502)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $73,286,650Tržby Celosvetovo $151,286,650Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,900,125Tržby za predaj DVD v USA $2,061,818║ Hudobné filmy v poslednej dobe dosť bodujú, tak prečo nenačať tému s Beatles. Odľahčená téma ušitá na mieru Danny Boylemu, tu sa vie nájsť. Pobavilo, prima oddychovka, hudobne potešilo, osviežujúce. /80%/ ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Curtise zbožňuji a Boylea hodně uznávám, ale tady to vypadalo, jako kdyby si jen povinně vydělávali na důchod. Film bez jiskry, bez tahu na bránu a bez zápletek, které by titulní jednoduché a průhledné schéma nějak ozvláštnily a emocionálně zvýraznily. Hlavní hrdina je úplně bez charakteru a nestojí v průběhu před žádnou fatální překážkou, nemusí se vzpírat osudu ani blízkým, prostě jen navzdory morálním pochybnostem krade cizí díla a nakonec si to rozmyslí a vše je ok. Lásky čas měl možná podobně volně uspořádáný hodnotový svět, ale diváka úplně vtáhl, emocionálně několikrát sežvýkal a své myšlenky deklamoval vkusně a originálně, tady jde o sentimentální klišé, které podává neuvěřitelnou romanci a hudbu Beatles bere jako záminku, jak na ní ploché myšlenky navěsit. Nejvtipnější je scéna prvního předvedení Let It Be před rodinou a nejkrásnější ta o setkání s Johnem Lennonem, v níž jsem Curtise poznával a zahřálo mě u srdce. Zbytek je ohromné hořké zklamání. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

...a s každým dalším hudebním filmem hůř a hůř, takže případní další si už vážně nechám ujít. K Bohemian Rhapsody jsem měl jisté výhrady, nicméně šlo o skutečnou poctu jedné legendární skupiny v podobě životopisního filmu, u Zrodila se hvězda jsem vnímal výrazné kvality alespoň skrze hodně dobré původní písně. Nicméně tohle filmové parazitování na písních The Beatles v obalu poněkud primitivní zápletky a stokrát obehrané šablony akceptovat ani jako průměrný film nemohu. Rapidně vzrůstající sláva společně se vzrůstáním překážky v milostném vztahu, prvoplánové figurkovité postavy samozřejmě včetně rezolutně přísné manažerky, děj z velké části až nudně předvídatelný včetně happyendu, který si prakticky nic nezadá s pomalu 50 let starými filmovými muzikály. Tohle je fantasy s alternativní historií, tak samozřejmě nechybí přítomnost jedné z již mrtvých osobností. Nicméně marně jsem se těšil a čekal nějaké výraznější překvapení v podobě vybočení z oné šablony, nekonalo se. Což o to, většinovému publiku postačí tah v podobě oblíbeného zpěváka hrajícího ve vedlejší roli sebe sama, do šablony přesně zapadající vtípky a další trhák, který se na plakátech tváří jako nový originální evropský (britský) film, je na světě. Efektní blikající písmenka přes obraz a jiné digitální srandičky během každého pátého záběru fakt neocením, na to mi stačí zapnout jakoukoliv TV show. Pozitivem tedy je, že tam občas zní kousek pěkné muziky, člověk se párkrát pousměje u těch pár vtípků, spočátku uvidí pár poetických záběrů na přírodu v Liverpoolu a že tam hraje opravdu velice pěkná herečka! :-) 45% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Let him be." ■ Hodně nápadité. Hravé. Současně trochu (občas dost) smutné. Hudební průmysl zobrazen až na hranici parodie, což je asi dobře, protože jinak by to šlo do thrilleru. Písničky od Beatles jinak - a nebylo to zlé, protože Himesh Patel má svůj vlastní, osobitý přístup. Když mu ve studiu v některých okamžicích dělala ve studiu Lily James harmony, říkal jsem si, že tam ten ženský hlas vůbec není zlý. Hodnotím pozitivně a asi budu chtít vidět znova. ■ "Vypadáte jako Ed Sheeran." ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisér Danny Boyle se vydal napospas kýčovitým vlnám romance, kde divačky z ústředního čmouda nezvlhnou, ovšem vor s unplugged úryvky písní Beatles překonává i hrůzostrašné scenáristické vlnobití. Boyle se rozhodl, že přičichne k hudebním filmům, ovšem nepustí se do životopisného křížku s žijícími členy legendární skupiny, nýbrž si jen decentně vypůjčí a nechá zavzpomínat na jejich nejznámější hity a nenechá zemřít Johna Lennona (však uvidíte). Titulní role není opravdu obsazena výsostně. Jakýsi málo sympatický Himesch Patel (už to jméno hovoří za vše) dělá vše pro to, aby si nezískal žádného diváka, takže jsme svědky situace, kdy má divák jen pro sebe Lily James, která z daného ústředního páru drží pánskou pochodeň. Nechci psát, že by film byl bez její účasti ztracen, ale na koho jiného se upnout, když hlavní hrdina má odpuzující fluidum. Dost už o něm a zkusme najít na filmu režijní pozitiva, kterých není málo, a občas i scénář překvapí originalitou a nápadem. Richard Curtis nepředvedl svůj scenáristický vrchol, naivita i logická nepropracovanost jeho spisků je skutečně mnohdy až přebujelá, ovšem popírání existence Beatles, kolového nápoje, cigaret i Harryho Pottera působí svěže a vtipně. Boyle se zklidnil a romantiku při poslechu starých desek přenesl do svého filmu. Mohl ještě klidně popřít i existenci Eda Sheerana (hrál sám sebe) a Kate McKinnnon (manažerka v L.A.). Ovšem je pěkné, že angličané pamatují na své hudební legendy, kterým vracejí lesk a zašlou slávu prostřednictvím bizarně působícího filmu. 7/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (22)

  • Původně měla být premiéra 13. září 2019, ale premiéra byla přesunuta na 28. června 2019. (Varan)
  • Ana de Armas natočila několik scén, ve kterých hrála Elliinu konkurentku v Jackově milostném životě, ale její scény byly vystřiženy. (buzzwoody)

Související novinky

Fanoušci Any de Armas žalují studio

Fanoušci Any de Armas žalují studio

23.01.2022

Pakliže se řadíte k fanouškům kubánské herečky Any de Armas (Blade Runner 2049, Není čas zemřít), jistě si dobře vzpomenete na kauzu, kdy se sympatická kráska objevila v trailerech na film Yesterday… (více)

Spider-Man letí k miliardě

Spider-Man letí k miliardě

01.07.2019

Spider-Man: Daleko od domova má sice v Americe a ve zbytku světa premiéru až tento týden, stihl si však odbýt start v Číně, Hongkongu a Japonsku, který ho za první víkend vystřelil ke 111 milionům… (více)

Reklama

Reklama